Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Co robić?
Temat zawiera 383 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Magnolia57 5 lat, 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
009Po jakim czasie po pierwszej dawce zaczął boleć was brzuch ?
PolaMnie po pierwszej nic nie bolało, dopiero po 4 tabletkach się ruszyło i zaczął boleć brzuch tak jak na okres
Pola009
Mi już kuracja się skończyła ostatnia dawkę wzięłam o 1.40 w nocy, bałam się całego zabiegu ale nie było źle, jeszcze krwawie nie za dużo, ale wszystkie dolegliwości ciążowe mi odeszły więc jestem dobrej mysli
KasaJa też jestem po pierwszej dawce… Ale kurację przeprowadzam drugi raz bo za pierwszym się nie udało… narazie tez się nic nie dzieje
KasaPola.
Piłaś dużo wody?
PolaKasa nie jedna szklankę, moczylam tylko buzię bo miałam. Bardzo sucho w gardle, za pierwszym razem jak ci się nie udało to nie miałaś żadnego krwawienia? Nic się nie działo?
009Mnie po 30 minutach zaczął lekko boleć brzuch A po 40 min zaczęłam krwawić.
Kasa- przy pierwszej kuracji krwawilas czy leki wcale nie działały?
Pola – ja też na noc zaplanowałam I mam nadzieję że jutro będę się dobrze czuć.
009Pola- Mi też chodzi o ta pierwsza dawkę z 4 tabletkami, wziałam pierwsze 50 min temu.
009Czy was też bolał lekko język?
Pola009 tak bolal mnie język i gardło po pierwszych czterech zaczęłam krwawic po 1,5 h
Pola009 widzisz każdy inaczej to przechodzi, u mnie najgorsze były te pierwsze cztery dreszcze, ból żołądka, a ból brzucha był taki jak przy okresie, nie wymiotowalam,
009Właśnie mi z krwią wyleciał taki Większy skrzep, I strasznie boli mnie zołądek tak jakby skurcze co chwilę. Ale nie mam dreszczy I nie jest mi zimno, boję się jeść, ból brzucha też prawie jak przy okresie, chociaż przy okresie trochę bardziej boli. Ale chyba wszystko jest tak jak powinno być.
Pola009
Miałam dokładnie tak samo jak usiadłam na toaletę czułam że coś ze mnie wychodzi taka galaretka ale nie chciałam widzieć co to jest, miałam tak z dwa razy, kochana najgorsza jest ta pierwsza dawka, zrelaksuj się i pójdź się zdrzemnac przed kolejna, u szykuj sobie trochę wody do po picia będzie ok 3mam kciuki
LikkaDziewczyny wzięłam o 16 ta 1 tabletkę duża biała i właśnie zaczęłam krwawic… Któraś tak miała????
009Dziękuję Pola, leżę już w łóżeczku trochę zimno mi się zrobiło, teraz nie krwawie jednak myślę że po kolejnej dawce się rozkręci.
Kasa009, pola
Jak pierwszy raz brałam tabletki …. W nocy miałam plamę krwi… następnego dnia leciała mi przez pół dnia taka brązowa packa
009Mam nadzieję że mi się uda.
Likka
Ja po pierwszej dawce nie miałam żadnych objawów, jednak czytałam gdzieś że sam mifepristone może wywołać poronienie.
009Zwymiotowalam odrazu po rozpuszczenia ostatniej dawki, brzuch boli ale boję się że Zmarnowalam ostatnia dawke… czy to zadziała? 20 min się rozpuszczaly, jak polknelam to zwymiotowalam. Boję się że nie zadziala
BeataDziewczyny i jak się czujecie?
009U mnie po 3 dawce, od 2 w nocy ciągle krwawie, są też skrzepy raz większe raz mniejsze ale tylko jak wstanę czuje Jak wypływa większą ilość krwi, mniej więcej co godzinę wstawałam do ubikacji bo czułam że jest większy skrzepy. Jak brałam prysznic po 3 dawce miałam wrażenie że ten zarodek wypłyną( największy skrzep) I po tym już te krwawienie.
JgTo ja wczoraj krwawilam bardzo słabo. Dziś już prawie w ogóle. Straciłam już nadzieję.
009Jeśli robiłaś wszystko zgodnie z opisem to poczekaj jeszcze, wiele dziewczyn pisali że zaczęło krwawić dopiero po 3 dniach , może u Ciebie też tak będzie. Im wcześniejsza ciąża tym mniej to odczujesz. Mam nadzieję że tobie też się uda 😉
BeataBędzie dobrze dziewczyny :*
LikkaJa po pierwszej tabletce tej 24 h zaczęłam krwawic a tak to spokój do tej pory mam trochę krwi na podpasce żadnych skrzepow.. Dzisiaj o 16 zaczynam kuracje drugimi tabletka i
PolaLikka
Napewno się coś ruszy po tych pierwszych 4 tabletkach ale jak zaczęłaś krwawic po tej pierwszej to dobry znak.
LikkaJeżeli to ma być taki ból jak po 1 tej 24 to powiem wam że przy takim bólu to normalnie chodziłam i sprzątalam, wszystko okaże się o 16. A jak rozpuścily wamsie tabletki to polykalyscie resztę czy nie i czy po rozpuszczeniu można normalnie pić wodę?
PolaJa piłam ale nie dużo, czekałam aż się same rozpuszcza, bo szybko się rozpuszczaja, mnie po pierwszej bolało troszeczkę ale po tych 4 tak jak na. Okres może trochę mocniej, ból do zniesienia
BeataJa czekałam tak 20 minut aż się rozpuszcza jak zostało coś to połknęłam . Później normalnie pilam
009przy pierwszej dawce 4 To tez mi się szybko rozpuscilo ale kolejne musiałam pić małymi łykami wodę bo miałam wrażenie że wcale się nie rozpieszczają tak jakbym nie miała śliny ale to chyba ze stresu, 3 dawka jak sie rozpuscilo to musiałam pomóc woda bo nie dałam rady połknąć I niestety odrazu zwymiotowalam, czułam że tak będzie Bo miałam po drugiej dawce takie skurcze żołądka że jak wypilam łyka jogurtu to myślałam że zwymiotuje także trzymałam dłużej pod językiem żeby się chociaż trochę wchłonęlo.
LikkaW którym tygodniu bylyscie?
009Ja 6, nie więcej
LikkaStrasznie się denerwuje o 16 zaczynam i boję się jak nie wiem co
BeataJa chyba 6/7 tydzień
LikkaTo tak jak ja
LikkaTeż się tak denerwowalyscie i stresowalyscie?
LikkaMogę normalnie zjeść przed 16?
LikkaWłaśnie wzięłam pierwsza dawkę aż mi się płakać z nerwów chce
KasiaSpokojnie,będzie dobrze. Pomysl, że jutro będziesz,jak nowonarodzona . Trzymaj się tam 🙂
LikkaMam dziwne uczucie w gardle tak jakby mi coś stanęło
KasiaTeż tak miałam. Uczucie spuchnietego gardla. Po trzeciej dawce mi minęło
LikkaNarazie tylko ból podbrzusza i zimno mi
009To dobry objaw, mi po pierwszej dawce zesztywnial język I bolał mnie tak samo gardło, po jakichś 40 min zaczęłam krwawić.
LikkaJa wzięłam prawie godzinę temu i tylko biegunka niedobrze mi i ból podbrzusza
LikkaTeż mialyscie takie kłócie w brzuchu przez chwilę aż nie do wytrzymania?
009Ja poszłam się umyć po tej pierwszej dawce I dostałam takiego mocniejszego skurczu że kucnelam I wtedy pierwszy raz krew poleciała kilka kropel dosłownie, potem też tak czasem trochę poleciało. Dopiero po drugiej dawce wielkie skrzepy krwi i za nimi ciurkiem krew.
LikkaMi strasznie biegunka dokucza ehh..
009Tak na początku takie klujace mocne skurcze co jak8s czas potem już częściej, ja musiałam wziąść Ibuprom max bo ból był nie do wytrzymania I też ból żołądka też tak jakby skurcze.
Likka009 cieszę się że nie jestem tu sama.. Po 2 i 3 dawce jak się czułas?
009Ja biegunkę miałam przed samą trzecią dawką I po niej wymioty, ale biegunkę chyba ze stresu przed tą 3 dawka
LikkaJa też się strasznie stresowalam ta 1 dawka przez chwilę płakałam nawet
LikkaWłaśnie zaczęłam krwawic małe kropelki lecą
009Po drugiej dawce było najgorzej, dopiero po niej było mi zimno I miałam dreszcze, skurcze żołądka były nie do wytrzymania że aż miałam wrażenie że zwymiotuje, tak samo ból brzucha i bardzo duże skrzepy. Ale zasnęłam, A jak obudziłam się przed trzecią dawką to właśnie biegunkę miałam I już tak siedziałam w łazience aż wziałam 3 dawkę.jak wziałam 3 To dosłownie nie czułam Żeby się rozpuszczaly I siedzialam pół godziny potem Jak się rozpuscilo nie byłam w stanie tego połknąć I kupiłam woda jednak jak sie domyślalam zwymiotowalam odrazu jak wzięłam, ale zaczęły działac zaczął boleć znów mocno brzuch I poszłam się umyć bo krew mocno leciała, jak sie mylam czułam jak wyleciał że mnie największy skrzep I po tym tak bardzo krwawilam że stałam I czekałam aż przestanę. Wydaje mi się że wtedy to był ten zarodek. Potem zasnęłam I obudziłam się Cała zalana krwią.. dosłownie od 2 do rana wstawiłam mniej więcej co godzinę I tylko jak usiadłam na kibelku to wylatywał większy skrzepy. Rano już tylko mocno krwawilam A teraz z czasem coraz mniej. Jak więcej się ruszam oczywiście jest więcej ale nie tyle co w nocy.
009Teraz jest już wszystko dobrze, nic mnie nie boli, czuje się tylko jakbym miała taki mocniejszy okres.
To dobrze też tak mialam, stopniowo coraz więcej. Będzie dobrze:*
LikkaJejku już się boję drugiej dawki 🙁 Myślałam że pierwsza najgorsza jest
Likka009 dziękuję kochana naprawdę to dla mnie dużo nic tak nie pomaga jak wsparcie drugiej kobiety w tej samej sytuacji :*
009Ja też bardzo się stresowalam, najbardziej oczywiście przed pierwszą dawką. I też wspierałam się na doświadczeniu dziewczyn na forum I było mi zdecydowanie łatwiej. Dlatego sama staram się pomóc jak mogę. Dla niektórych pierwsza dawka była najgorsza, potem już z górki dla mnie niestety 2, także nie martw się może po 2 będzie tylko lepiej 😉
JgJa się chyba poddaję. Jestem całkowicie załamana. Czytam, czytam i nie widzę żeby ktoś miał taką sytuacje jak ja. Zero krwawienia. Ani wczoraj nie krwawilam obficie… dzisiaj to nic praktycznie, skrzepow brak. Normalnie chce mi się płakać, bo myślałam, że będzie dobrze i wszystko się uda…
LikkaMi właśnie trochę bo leciało krwi tak jak na dużej łyżce a tak to już nic, 009 bardzo Ci dziękuję dzięki Tobie jest mi O wiele łatwiej 009 ile tabletek przeciwbólowych brała i czy za łagodzilo ból?
Likka009 ile już dni jesteś po kuracji?
009Ja zaczęłam w środę, wczoraj o 19 pierwsza dawka 4.
009Ja brałam Ibuprom max Sprint Na poczatku 1 tabletka A po drugiej dawce już 2 I przed 3 dawka jeden. Pomagało tylko niestety ból żołądka dalej dokuczał że mnie trochę mdlilo.
009Ig może się jeszcze rozkręcić nawet po 3 dniach, kiedy zaczynałas? Może się jeszcze uda.
JgWczoraj wzięłam wszystkie dawki.. Martwię się bo naprawdę się nic nie dzieję.
PolaJg czy brałam wszystko tak jak pisało co 3,5h? Jestem w szoku ze nic ciebie nie ruszyło, bo ja po pierwszej dawce 4 t odrazu poczułam ból brzucha
009Może nie powinnam ale ja odrazu po pierwszej dawce wziałam taka cieplejsze kąpiel bo bałam się że się nie uda, czytałam że tak nie można bo można krwotok dostać ale ja czasem przed okresem jak wezmę gorąca kąpiel to mam wcześniej I myślałam że właśnie to też Jakoś pomoże w działaniu. Mówię tylko jak ja zrobiłam ale nie powinnam ci tego polecać bo jednak lepiej stosować się do wskazówek osób które się na tym znają.
009Może zadzwoń o poradę może powiedzą co robić w takiej sytuacji
LikkaDziewczyny ja już ze stresu przed drugą dawka wariuje czy jak wzięłam 1 dawkę o 16:09 i tabletka rospuszczala się 16 minut to teraz mam wziąść o 19:55?
LikkaJg ja wczoraj dzwoniłam na numer który jest na stronie oddzwonila do mnie Pani powiedziałam że po pierwszej już dostałam krwawienie to powiedziała mi że tak się zdarza i że nic się nie dzieje więc zadzwoń lepiej może chodź trochę Cie uspokoi
009Ja brałam dokładnie co 3.5h ale nie od rozpuszczenia tylko od wzięcia tabletek
LikkaAaaaa Oki teraz też tak zrobię, już chce mieć to z głowy.
JgBędę próbować. Poczekam do poniedziałku jak nic się dziać nie będzie to zamawiam 2 raz.
009No ja 3 dawki to już nie mogłam się doczekać żeby mieć wszystko za sobą, ale druga to już więcej niż mniej także już niewiele zostało. Trzymaj się;*
LikkaJg pierw idź może do lekarza i zobacz co się dzieje lepiej nie ryzykować bez konsultacji ginekologa po dwóch dniach możesz iść normalnie do ginekologa
Likka009 dziękuję naprawdę mam nadzieję że już po 3 dawce będzie lepiej a szczególnie jutro :*
LikkaWłaśnie wyleciał że mnie skrzep taki na 5cm ale nic nie bolało i trochę krwi
PolaLikka to dobry znak,czyli już wszystko powinno pójść gładko, jak lecą skrzepy to oznaką że już sie ruszyło
LikkaNarazie poleciał jeden i trochę krwi ale biorę pod uwagę to że wczoraj krwawilam oby już tak nie bolało no i żeby nie było wymiotów i biegunki
PolaBędzie dobrze po ostatniej dawce człowiek jak się przespi czuje się jak nowo narodzony
LikkaTeraz na chwilę się położyłam bo za nie długo 2 dawka i siedzę ciągle na toalecie
009Dokładnie po ostatniej polecam drzemkę I na prawdę wszystko już odchodzi;)
LikkaDziewczyny dziękuję wam że jesteście że mna w tym momencie :*
LikkaBiorę druga dawkę, trzymajcie kciuki :*
009Trzymamy ;*
LikkaWam też tak serce biło mocno?
PolaLikka jak się w nocy obudziłam to czułam. Ze mocniej bije jakbym miała trochę ciśnienie wyższe ale to chwilę trwa zdrzemnij się
LikkaNarazie mam tylko dreszcze i lekki ból podbrzusza myślę że najgorsze ze mną oby
LikkaPola niestety nie mogę zasnąć
PolaLikka ja byłam. Bardzo senna od tych tabletek,dreszcze tez miałam dość silne cała się trzeslam, to pozostał ci relaks włącz sobie jakiś film i odpoczywaj jutro będzie tylko lepiej. I ta piersza dawka 4 tabletek jest najgorsza później już pikuś
LikkaPola dziękuję kochana co jakiś czas mam skórcze ale nie czuję potrzeby iść do toalety, narazie leżę i oglądam super że jesteście że mna ‘* :*
PolaSpoko zawsze dobrze jest komuś coś poradzić skoro tego potrzebuje, ja tutaj też znalazłam ukojenie i teraz dzielę się doświadczeniem. Tymczasem ja. Uciekam spać spokojnej nocy życzę wszystkim
LikkaPola dziękuję i nawzajem śpij spokojnie :*
009Dobranoc Pola :*
Likka o której masz ostatnią dawkę?
Likka009 o 24:55 ostatnia dawka już jestem wykończona tym koszmarem
009Jak się czujesz ?
LikkaCzasami mam skurcze brzucha ciągle leżę i ból podbrzusza i już gardło nie boli właśnie jem bo strasznie zglodnialam i pije herbate
009To dobrze chyba najgorsze już masz za sobą 🙂
BeataDziewczyny będzie dobrze :* ja w poniedziałek idę do lekarza prywatnie już się zapisałam
LikkaOby bo już mam dość ciągnie mnie na wymioty trochę, mam nadzieję że się uda bez komplikacji zadnych
009Wymioty to chyba norma przy tym
LikkaTak mi się też wydaje bo gdzie czytam to każda przy 3 dawce już wymioty miała mi narazie ustalo uczucie wymiotów
-
AutorWpisy