Forum › Fora › Wasze historie › Czy którejś sie nie udało?
Temat zawiera 46 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Nika 4 lat, 11 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
pomocyHej. Mam 2 malutkich dzieci w tym jedno chore i mimo antykoncepcji zaszłam w kolejną ciążę. Nie mogę mieć więcej dzieci bo z dwójką ledwo daje rade i mogę przez ciążę wylądować na wózku. Lekarze nie chcą usunąć więc z tąd pytanie czy którejś się nie udało i jakie były tego skutki.
KuNaU mnie to przebiegło bez żadnych większych problemów. Ale znajomej – nie, no ale ona zamówiła tabletki z jakiegoś ogłoszenia od osoby prywatnej i z tego co kojarzę – to miała za mała ilość tych drugich.
jajuzpoJa juz jestem po – wszystko prezbieglo tak jak w ulotce pisali.
KryśkaKoleżanka zamawiała tutaj, jakieś 5-6 tygodni temu. Podobna sytuacja jak Twoja. I wiem, że wszystko przebiegło bez problemów. Jak tabletki z dobrego źródła to raczej nie ma opcji, żeby się nie udało.
KkJa jestem tydzień po kuracji. Nie mam możliwości pójścia do lekarza i potwierdzenia przerwania ciąży ze względow osobistych…przez tydzień krwawilam bardziej obficie niż przy miesiączce, wylecialo ze mnie parę skrzepow i krwawienie ustalo. Na wszelki wypadek zamówiłam 2 zestaw tabletek żeby oczyścić się całkowicie. Czy jest któraś w stanie stwierdzić czy mi się udało?
claudineMnie się nie udało… Kuracja w niedzielę: po pierwszej dawce nic, po drugiej dreszcze, po trzeciej gorączka, lekkie skurcze, lekkie krwawienie, jeden skrzep i później plamienie. Plamiłam do dzisiaj rana.
We wtorek robiłam betę, wynik 5400. Wczoraj drugie badanie, wynik 9990. Poszłam na izbę przyjęć. Po USG: 5-6 tydzień, pęcherzyk ciążowy w jamie macicy.
XXXXKurde też nie wiem czy mi się udało :/ Po pierwsze dawce tych 4 tabletek zimno mi było spać się chciało później zaczął mnie bardzo boleć brzuch, wymiotowalam i było krwawienie , po drugiej dawcę wyleciał że mnie taki większy skrzep taki przeźroczysty jakby , po ostatniej dawce nic się nie dział tylko krwawienie . Jestem 3 dzień po kuracji i delikatnie plamie jeszcze.
claudineJeśli miałaś obfite krwawienie, to pewnie jest ok. U mnie jakieś kropelki, wczoraj trochę bardziej. Ale dzisiaj wszystko się wyjaśniło. Zamówiłam drugi zestaw i wierzę, że teraz się uda. Musi!
XXXXOby się udało 🙂 po ilu najlepiej zrobić test ciążowy?
claudineGdzieś na forum przeczytałam, ze po 3 tygodniach dopiero. Wiec lepiej wizyta u lekarza, albo badanie krwi. Bo jeśli się nie udało, to jest czas na powtórzenie kuracji.
XXXXMyślę że się udało bo wyleciało że mnie taki większy skrzep taki bezbarwny jakby nie wiem jak to określić i krwawilam
XXXXA ty też brałaś te tabletki ?
claudineA jak samopoczucie? Objawy ustały? Tak, tabletki z tej strony. Zamówiłam drugi zestaw, we wtorek powtarzam kurację
XXXXWszystko dobrze , wlansie dzisiaj coś mam mocniejsze krwawienie , kurację zaczęłam w środę . A w którym tygodniu ciąży jesteś ?
XXXXPisałam e-maila do nich i dostałam wiadomośc że po kuracji 48 h udać się do ginekologa na kontrolę , a na forum czytałam że po 14 dniach i już sama nie wiem kiedy iść :/
claudineJa robiłam kuracje w niedziele, ale wczoraj myślałam, ze umrę jak zobaczyłam rosnącą betę. Poszłam prosto do na izbę przyjęć. Powiedziałam, ze mam bóle i plamienia, a prawdopodobnie jestem w ciąży. Pokazałam mu ten drugi wynik z hcg.
Zbadał, zrobił USG i stwierdził 5/6 tydzień ciąży i póki co nic złego się nie dzieje (na moje nieszczęście) i dał receptę na Duphaston, kazał leżeć i nie stresować się 🙄
Dzisiaj mam 5t3dz według ostatniej miesiączki.
XXXXKurcze a ta kuracja to niby skuteczność 98 procent to dziwne że się nie udało
claudineWe wtorek mam dostać paczkę, walczę od razu.
OlaPodejrzewam że jestem w ciąży. Nie wiem czy zamawiać te tabletki, bo boję się że nie zadziałaja. Nie mogę urodzić tego dziecka. Mam kompletny mętlik w głowie.
XXXXTabletki mają skuteczność 98 % więc powinny zadziałać . Ola a który to tydzień by był ?
OlaWydaje mi się, że 3-4 tydzień.
XXXXA zamawiasz te tabletki ?
OlaNie mam innego wyboru muszę spróbować. Bólu się nie boję.. byleby się udało.
XXXXNa idę do lekarza w czwartek sprawdzić czy mi się udało .
claudineTrzymam kciuki, daj znać
XXXXChce iść prywatnie jutro będę dzwonic i zobaczymy albo w czwartek albo w poniedziałek pójdę bo tylko w te dni przyjmuje prywatnie .
MałgorzataClaudine czy jak próbowałaś drugi raz to sie juz udalo???
OlaUdało się, polecam !
Kasia88Dziewczyny, jestem w 11 tygodniu. Była któraś z Was z tym sama? Robiła to w tajemnicy przed wszystkimi?
MalamiKasia czytałam że do 12 tygodnia można robić lecz przechodzi się ciężko to wszystko, większy ból.
Kasia88Więc trzymajcie kciuki 🙁 są dziewczyny tu które były w tym samym tygodniu?
MadzialenaHej, Kasia88 ja będę w 11 tyg jak będę powtarzać zabieg poraz drugi. Robię w piątek. A ty kiedy?
XxyywA kiedy robiłaś pierwszy Madzialena?
OlcziKasia88, ja tez 11 tydz.. mega się boje bo mam zestaw tylko 1+8 🙁
NikaKasia ja w tajemnicy 🙈🙊🙉 nikt nie wie. Czekam na 2 zestaw 🤨 dziś 7 tydzień 😑
KaroCzekam na zestaw 1+12 jestem przerażona płacze jak głupia … musi się udać bo nie wytrzymam tego fizycznie i psychicznie mam już syna i córkę i nie chce więcej dzieci … jest ktoś teraz ze mną i czeka na zestaw ??
NikaKaro, ja czekam… Na zestaw nr 2. Bac sie boję jedynie, ze znowu sie nie uda!
KaroWidzę że dużo dziewczyn powtarza zabieg dlaczego się nie udało za pierwszy razem ???
Kasia88Tabletki już mam 1+12. Ale bardzo sie boje ,nie wiem kiedy to zrobić żeby nikt nie zauważył w domu.. Chodzę na 13 do pracy i myślałam żeby pierwszy zestaw tabletek wziąć qiecz, żeby w nocy to przejść. Co myślicie?
Kasia88Nika, na drugi zestaw? Za pierwszym sie nie udało?
NikaTak Kasia, właśnie odebrałam. We czwartek zaczelam 1, w piątek po wszystkich dawkach mega dreszcze i gorączka 40 stopni i 4 razy bladotozowy papier podczas siusiania i tyle. To byl 6 tydzien i 2 dni. Dziś dostałam drugi zestaw-zamówiłam w poniedziałek wiec mega szybko. Podłużna wezmę dzisiaj na noc ok 21, żeby kuracje 3×4 wziac jutro na noc, ponieważ tata w piątek chcial mnie na pogotowie sila zabrac bo widzial jak wyglądam i ile gorączki, nie dalam się i zasnelam. Wolę uniknac ponownie tego, dlatego na noc wezmę. Mąż bedzie w pravy. Nic nie wie. Tato bedzie spal. Mam nadzieję tylko, ze kolejne pieniądze nie pójdą w bloto, bo mnie chyba szlak trafi jak sie teraz nie uda!
MadzialenaPierwszy zestaw robiłam w 5 tygodniu teraz będę robić kolejny i będę w 10 tygodniu. Mam nadzieję, że teraz się uda. Czytałam że więcej powodzenia jest w późniejszym tygodniu niż wcześniej jak się nie uda poraz drugi to za trzecim razem zamawiam dwa opakowania i spróbuję zrobić dzień po dniu.
KaroJa to wgl nie wiem jakim cudem jestem w ciąży… miałam raz sex i to przerywany!!!zrobiłam 4testy i wszystkie pozytywne Ale czytałam że mogą też wychodzić pozytywnie jak ma się np zapalenie jajnikow bądź problemy tarczyca … a Wy dziewczyny skąd wiecie o ciąży ??tylko poprzez test czy bylyście u lekarza
SandraUdało się za pierwszym razem!
Wczoraj o 17 pierwsza tabletka. Po niej już poleciała krew, były straszne dreszcze, skurcze brzucha i bole krzyzowe jak przy porodzie! Po tej pierwszej dawce w moim przypadku było najgorzej.
Po drugiej tabletce bol brzucha zmalal, był znosny, porownalabym go do bolu miejscowego
Po 3 dawce tabletek dostałam silnej biegunki, były lekkie skurcze
Dzisiaj o 18 pojechałam do ginekologa. Brak ciąży. Za 3-4 tygodnie kontrola czy się sama oczyscilam. Krwawienie może wystąpić do 3 tygodni
Byłam w 6/7 tygodniu ciąży.
XxyywJa powtarzam ze względu na silną biegunkę która dostałam, poleciało trochę skrzepów i po ostatniej dawce około 4 godzin przestała lecie krewi tak dobrej pory cisza. Przy podcieraniu jak się dobrze przyjrzeć to jest delikatnie zaróżowiony papier
Kasia88Bierzecie jakieś leki na biegunkę i ból brzucha?
NikaKasia. Stoperan i ibum max.
-
AutorWpisy