Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Hejka :)
Temat zawiera 31 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez KogielMogiel 2 lat temu.
-
AutorWpisy
-
Xeniawczoraj wzięłam o godzinie 13h ta jedna pojedyncza.
Dzis zaczęłam kuracje 4telbteki pod język co 4h.
Po pierwszej dreszcze i bol jak na okres pojawiła się krew i leci jak w 2 dzień okresu.Niedawno wzięłam 2 serie i narazie tylko dreszcze… będę pisać na bieżąco.
Nie miałam wymiotów czy biegunki..
Wiec nie wiem czy do dobrze bo się nie czyszcze… dziewczyny co myślicie?
6 tydzieńHej. A w którym tygodniu jesteś?
FigaXenia I jak ? Nadal nie krwawisz mocno?
Xenia5 +6 tc.
Dostałam goraczke po 2 dawce i 3 i dreszcze .
Nie miałam wymiotów i biegunki.
Skurcze ,skrzep. Teraz krwawienie jak przy okresie ale mocniej plus skrzepy i delikatne skurcze. Nie wiem co mam myslec dziewczyny .. boje się że sie nie udało.
Ale mdłości praktycznie przeszły, piersi odrazu takie jak wcześniej..
OlaMam badzo słabe krwawienie, skurcze wymioty i biegunka jest ale co z tym krwawieniem wzięłam dziś już wszystkie tabletki
DominoPoczekaj jeszcze się rozkręci ja po dwóch dniach w nocy dostałam konkretnego krwotoku i szkrzepy mi poleciały. Ktory to tydzień Ola ?
DominoTeż nie miałam wymiotów i biegunki tylko dreszcze. przy pierwszej taki odruch jak się rozpuściły, można jeść, wskazane jest spożywanie napojów, możecie sprzątać i to jeszcze lepiej nawet, ja nawet masowałam brzuch i ćwiczenia mięśni kegla robiłam.
Gdzieś w jest napisany mój przebieg.
TojaZaczęłam. Drugi dzień. Pierwsze 4 tabletki na początku delikatny ból podbrzusza,dreszcze i troszkę krwi -brazowej . Po 3h doszla okropna biegunka plus po 4h skurcze są mocniejsze plus troszkę krwi i 2noewielkie strzepy. Właśnie wzięłam 2dawke , nie wiem jak to zniose. Już jestem u kresu wytrzymałości. Skurcze nabierają na siłe.
Załamie się jeśli ten ból będzie na marne…
NulaJa dostałam dzisiaj tabletki zaczynam w poniedziałek . Na wtorek wynajęłam mieszkanie na dobę , ponieważ nie mogę tego zrobić w domu i nie mogę nikomu powiedzieć bo nie mam zaufanej osoby . Czy są tu osoby , które przeszły przez to same ?
KarolaXenia i jak udało się? Masz potwierdzenie ze nie jesteś już w ciąży?
XeniaKarola we wtorek 6.10 ide do lekarza dam znać.
Ale mdlsoci ,bolące piersi wszystko mienlo.Krwawienie trwalo do wczoraj takie naprawde mocne a od wczoraj brązowe plamienie ,same resztki.
Duzo skrzepów i takich kawałków duzo wylatywało przy oddawaniu moczu. Nawet tak się ciaglo jak siku robilam.
Mam nadzieje ze sie udało.. naprawdę.
KarolaXenia a możesz opisać jak to wyglądało dokładnie u Ciebie? Mialas kogoś przy sobie? Czy ten bok jest do zniesienia? Ile to trwalo. Na następny dzień dam radę iść do pracy?
KarolaOk Xenia to daj znać co lekarz powie
XeniaKarola u każdego przebiega to inaczej. Każda pisze jak wyglądało i naprawdę jest różnie.
U mnie np na drugi dzien od wzięcia wszystkich tebaktek bylo ok. Oprócz krwawienia to była ndz. Caky tydzien chodziłam do pracy i w sumie oporcz mocnego krwawienia i czasami co jakiś czas skurczy delikatnych nie było zle.
Dałam rade. Ale tak jak mowie u każdego jest to inaczej.
KarolaXenia daj znać jutro jak po wizycie.
AniaHej,
Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś z was zażywała zestaw dopochwowo i po ilu dniach mogę iść śmiało na USG?
Zależy mi strasznie na czasie
XeniaBylam u lekarza i nie ma pęcherzyka lekarz stwierdził brak ciąży. Udało się za 1 razem:)) 3mam za was kciuki dziewczyny !:))
KarolaXenia super. Ją się waham cały czas. To 3tydzien a od okresu licząc 5.
AniaZazdroszczę Xenia.
Ja nie wiem od czego to wszystko jest zależne..
Wzięłam 12 cyto
8 arto
12 cyto i nic..
GochaHej dziewczyny. Zamówiłam zestaw i czekam. Dobrze jest czytać wasze wszystkie komentarze. Jestem zestresowana. Jakieś wasze rady, doświadczenia.. Ile utrzymuje się krwawienie po przebytej kuracji?
SanXenia co powiedziałaś lekarzowi normalnie ze chcesz usg czy jak ?
GochaHej dziewczyny. Zamówiłam tabletki jestem przed kuracja. Dajcie wsparcie doradźcie cos
AsiczkaGocha ja też jestem przed kuracja, bardzo się boję
KarolaDziewczyny kiedy będziecie robić kurację? Ją jeszcze jestem przed zamówieniem…
NulaJa jestem już po . W poniedziałek wzięłam pierwsza a wczoraj resztę . Przed pierwsza dawka wzięłam ibuprom , po rozpuszczeniu tabletek kolejny. Po Ok godzinie zaczęły się bóle takie jak podczas mocnego okresu , rosły na sile. Wzięłam jeszcze 2 ibupromy i zrobiłam ciepły okład na brzuch . Zaczęłam krwawić jak przy pierwszym dniu mocnego okresu . Po przyjęciu drugiej dawki nic specjalnego się nie działo . Krwawiłam dosyć intensywnie ale nie był to tzw potok . Po konsultacji z osobami , które maja pojęcie na ten temat trzeciej dawki nie brałam . Poszłam spać i rano miałam delikatny ból jak przy okresie i dalej krwawię . Nie było tak strasznie jak myslalam . Ja nie miałam ani gorczki ani wymiotów ani dreszczy . Polecam ibuprom w sporych dawkach . Ja przez cała kuracje wypiłam 6 po 200mg
KarolaJa dziś zaczęłam pierwsza tabletkie wzięłam A od jutra po 4 , powiedzcie mi czy uda mi się 8 tydz bardzo się boje że się nie uda
KarolaNula z kim konsultowalas?
NuluSą różne strony na instagramie oraz różne infolinie gdzie można szukać pomocy np dziewuchy dziewuchom . Ja podczas kuracji byłam sama , ponieważ nie mam żadnej tak bardzo zaufanej osoby i to była dla mnie ogromna pomoc
EmiHej, jestem po wzięciu pierwszych 4 tabletek. Lekko boli mnie podbrzusze, poleciało mi trochę brąząwej krwi. Uda się to? Strasznie się boję
SanDziewczyny po jakim czasie od zakończenia brania tabletek poszłyście do lekarza ja wczoraj skończyłam brać i zastanawiam się kiedy iść na wizytę aby dowiedzieć się czy się udało ? Co mówiliście lekarzowi ?
EmiMogę jeść coś pomiędzy braniem tych 4 tabletek pod język?
KogielMogielTo chyba nie ma wpływu na efekty … tak mi się wydaje przynajmniej
-
AutorWpisy