Temat zawiera 11 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Misia 5 lat, 10 miesięcy temu.
Oglądasz 12 wpisów - 1 z 12 (wszystkich: 12)
Oglądasz 12 wpisów - 1 z 12 (wszystkich: 12)
Forum › Fora › Aborcja farmakologiczna › Jak się przygotować
Temat zawiera 11 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Misia 5 lat, 10 miesięcy temu.
Cześć. Na dniach planuję zamówić tabletki. Wiem już, że będą potrzebne. Zastanawiam się tylko czy do kuracji trzeba się jakoś specjalnie przygotować. Zmienić dietę? Odstawić leki? Itp. Mam 19 lat, to moja pierwsza kuracja.
Cześć. Jest kilka rzeczy, o których trzeba pamiętać. Ale nie jest to jakoś szczególnie kłopotliwe. Masz 19 lat, zakładam, że nie masz dzieci. Więc podstawa to lokalizacja. Postaraj się o odpowiednią lokalizację miejsca przeprowadzania aborcji – w razie krwawienia zbyt obfitego, gdyby potrzebna była hospitalizacja. W czasie kuracji możliwe są wymioty czy biegunka, postaw więc na dietę lekkostrawną. Z tego co wiem to zalecane jest również wyjęcie spirali i odstawienie na jakiś czas dziecka jeśli karmimy piersią. To chyba takie najważniejsze rzeczy.
Od siebie dodam, że mogą pojawić się dolegliwości bólowe. Silne skurcze. Oczywiście to zależy od organizmu, ale wiele dziewczyn o tym pisze. Także tutaj masz wskazówkę jak sobie z tym poradzić https://9tygodni.pl/w-jaki-sposob-poradzic-sobie-z-dolegliwosciami-bolowymi/ . I pamiętaj – żadnej NoSpy czy innych leków rozkurczowych !
Ezgi
Ty jesteś po kuracji??
Tak. Jakieś 4 miesiące po. Ty planujesz albo też po?
Ezgi
Jak u Ciebie pezebieglo poronienie ?
Ja dzis ide do gin wieczorem spr czy sie udalo …i mam taki stres
Witam, dziewczyny czytałam wasze komentarze. Ja również potrzebuje pomocy. Boję się, że coś pójdzie nie tak. Albo, co gorsze, zostanę oszukana.
Czy jest ktoś kto niedawno przeprowadził u siebie zabieg? Chciałabym porozmawiać z kimś, mam kilka pytań, a nie chciałabym tu spamować.
Ana
Ja tydzien temu w sobote bralam o 16 ostatnia dawke jak masz pytania ,smialo pytaj 🙂
Ana, pisz, pomozemy
Pewnie, że pisz 🙂 I to nie spam – takie informacje pomogą też innym. Sama miałam sporo wątpliwości i na forum znalazłam odpowiedź na większość pytać. Także pisz – jak będą mogła – pomogę.
Ja jestem po kuracji Ana