Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Jutro 1 tabletka
Temat zawiera 63 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Beata 5 lat, 8 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
JgBardzo się boję przebiegu tej kuracji,a najbardziej tego, że się nie uda.
SinensisNie martw sie w ktorym tyg jestes?
Rob wszystko według instrukcji.
Jg4-5tyg
W jakich odstępach mam brać te 4 tabletki? Co 3 godz czy 3 i pół. Czytałam jeszcze, że mają okropny smak.. Nie chcę ich od razu zwymiotowac.
KasiaJg bierzesz kolejne tabletki 3,5h po rozpuszczeniu się dawki . Czyli np.o 12 wzięłaś pierwsze 4, po 20 minutach się rozpuścily to odliczasz 3,5h do następnej:)
XddDziewczyny ja już głupieje 🙁 kurację robiłam 13 dni temu teraz przez 3 dni zrobiłam 4 testy ciążowe i wynik negatywny. A gdzieś czytałam że po 3 tygodniach daje wyniki negatywny.
claudineXdd, ale spamujesz tymi negatywnymi testami 😛 Każdy organizm jest inny i poziom hormonów również. Jak ciąża jest dłuższa, to hormony będą spadać dłużej. Stad zalecenie, żeby wcześniej testu nie robić, bo wynik MOŻE (a nie musi) być pozytywny.
Jestem w stałym kontakcie z dziewczyną tu poznaną (buziole :*). Robiła kurację 3 maja, 6 maja była u lekarza i wczoraj już test wyszedł negatywny. Także bez paniki 🙂
XddDziękuję kochana ja zawsze tak panikuje jak głupia .
claudineJa bym się cieszyła, gdyby 4 testy wyszły negatywnie 🙂 Ale jeszcze czekam. U mnie dziś w nocy dopiero mija tydzień.
XddA do lekarza kiedy się wybierasz ?
claudineJeszcze nie mam terminu. A ciagle krwawię. I to tak konkretnie :/
OlaPo jakim czasie przyszły wam tabletki ? Zamówiłam wczoraj rano, dzisiaj miały być, czekam cały dzień oraz kontaktowalam się z prośbą o nr nadania, dostałam odpowiedź że będą dziś jednak nie dostałam nr nadania. Co zrobić?
PolaOla
Miałam tak samo czekałam cały dzień, nie było nr nadania, kurier był po 17
OlaPola mam nadzieję że u mnie też tak będzie, liczę na to ze dziś będą, kontaktowalas się przez telefon ? Dziękuję, za odpowiedź
PolaOla
Pisałam maile i wysłali mi wiadomość że bd na wtorek za pośrednictwem kuriera dpd i wczoraj dotarły jestem po pierwszej tabletce o 18 biorę kolejna dawkę
OlaTrzymam kciuki, jak sie czujesz? I w którym tygodniu jesteś?
PolaPo tej pierwszej tabletce niby nic się nie dzieje więc jest ok, 5 tydzień będę zdawać relacje po 18 jak wezmę pierwsza dawkę tych 4 tabletek. Teraz trochę żałuję że zaplanowałam sobie wszystko na noc ale mam nadzieję że bd wszystko ok
XddBędzie wszystko dobrze 🙂
PolciaU mnie beta spadła z ponad 6000na 1200.udalo się. Teraz czekam u lekarza na moją kolej idę sprawdzić jak się oczyszcza.
JgJa sobie zaplanowałam wszystko na rano. Chcę mieć to szybko z głowy..
BeataHejka brałam te tabletki 17 dni temu a jutro mam tatuaż . Na tatuaż zapisywałam się już pół roku temu . Czy mogę po poronieniu iść na niego? Nie wiem co robić. Pomóżcie dziewczyny
JgGdybys była nadal w ciąży myślę, że to nie byłby dobry pomysł, ale po poronieniu? Zdaje mi się, że żadnych przeszkód nie ma żebyś go nie robiła.
009Czy mieliście stały kontakt ze sprzedawcą przy zamówieniu tabletek ?
Beata009- mi napisali w e-mailu kiedy będzie wysyłka.
009Mi też Ale do tej pory jej nie ma, A dzisiaj powinna być.
BeataPoczekaj może jeszcze przyjdzie kurier .
BeataPoczekaj może jeszcze przyjedzie kurier .
009Przyszło, misoprostolu jestem pewna( opakowanie oryginalne) jednak tabletka mifepristone jest Ucieta nie ma podpisu. Biała duża czy to na pewno to ?
009Jakie wy mieliście? Proszę o odpowiedź
BeataJa też tą drugą miała taką osobną i była taka większą biała
009Dzięki, ja też zaczęłam kurację, wzięłam właśnie mifepristone. Trzymajcie kciuki.
PolaA ja właśnie wzięłam te 4, niezbyt smaczne, powoli się rozpuszczaja, troszkę gorzkie
BeataTrzymam kciuki 🙂
BeataNie wiem co ja mam robić :/
PolaOkropne w smaku, gorzkie im bardziej się rozpuszczaja tym gorsze w smaku, byleby się nie porzygac
009Pola Też jutro będę przez to przechodzić, dasz radę! Beata z tatuażem?
BeataPola – szybko się rozpuszczają tylko nie popijaj .
PolaBoli mnie rzoladek mam takie uczucie palenia w środku
009Wszędzie pisało żeby pić dużo wody. Może ci to pomoże
PolaJuż jest lepiej pochodziłam trochę została jedna tabletka w buzi, już mnie brzuszek po olewa delikatnie
PolaA teraz zaczęły się drgawki, strasznie zimno mi się zrobiło
009Trzymam kciuki, jutro sama będę przez to przechodzić… jesteś sama czy masz kogoś obok?
PolaMam dwójkę dzieci hehe zaraz przyjedzie mój mąż, więc on ogarnie dzieciaki a ja leżę i marzne
009Jak się czujesz Pola ?
PolaDreszcze już nie są takie intensywne, trochę mnie muli na wymioty,a poza tym czekam dalej
BeataDziewczyny jestem 17 dni po kuracji zrobiłam wczoraj i dzisiaj testy i wyniki negatywny a jutro mam tatuaż . Czy wgl mogę jechać na niego ?? Ja już sama nie wiem co robić może mi coś doradzicie . Pola mi też bylo zimno jak robiłam ta kurację nawet uslo mi się . Będzie dobrze
PolaWłaśnie też jestem bardzo śpiąca, myślę że śmiało możesz iść zrobić tatuaż
009Też myślę że po 17 dniach tatuaż możesz zrobić. Dzięki wam mniej się stresuje
BeataDziękuję wam :* Pola jak się czujesz?
PolaJestem sennsa, coś tam cmi w tym brzuchu jak na okres ale bardzo delikatnie, myślę że powoli się rozkręci.
PolaNo i się zaczęło, leci krew siedzę na toalecie, nie chce patrzeć co ze mnie wychodzi
KasiaPola, masz takie intensywne krwawienie?
Ja wczoraj wzięłam wszystkie tabletki i tylko chwilowo miałam intensywne krwawienie,ale może że 2 razy, a potem,jak byłam soku zrobić. Czułam wczoraj jak skrzep wyleciał i kilka minut temu.
009Po jakim czasie po kuracji najlepiej zrobić test ?
PolaTeraz tak chwilę poleciało dość sporo, i mały skrzep ok 1cm, ale jestem dopiero po 1 dawce ból taki jak podczas okresu, znosny,brzuch boli dalej więc na tym chyba nie koniec
Pola009 mówią że po 3 tygodniach ja pewnie zrobię szybciej
009Ja też chyba nie wytrzymam tak dlugo I zrobię wcześniej
BeataDziewczyny ja zrobiłam test po 16 dniach o wynik negatywny.
BeataCzytałam że jedna zrobiła po 10 dniach i już miała wynik negatywny. To wszystko zależy też jaka daleko ciąża była.
PolaJa to za kilka dni zrobię na próbę
009Beata Po jakim czasie po ostatniej dawce ból mija całkowicie?
Beata009- mnie tak bardzo bolał brzuch po tej pierwszej dawce tych 4 tabletek z bólu nie widziałam czy leżeć czy siedzieć, zimno mi było i spać mi się chciało i krwawilam i wymiotowałam , po drugiej dawcę to tylko wyleciał taki większy skrzep i zimno mi było i spać się chciało i dalej krwawilam , a po ostatniej to też zimno i spać się chciało i krwawilam . Cała kurację pod kołdrą byłam tak mi było zimnoo.
BeataI brałam tabletki przeciwbólowe.
PolaJa właśnie też już w łóżku owinieta kolderka, wzięłam 2 dawkę ból jest do wytrzymania ale wolałam wziąć ibbum,nie krwawe mocno ale wyleciało ze mnie skrzep, chyba najgorsze w tym wszystkim jest dla mnie smak tabletki i pieczenie jakie powoduje w żołądku, i raz na jakiś czas skorcz żołądka.
JgJa już jutro rano biorę pierwsze 4 tabletki. Bardzo się boję!
BeataPola – jak się czujesz ?
-
AutorWpisy