Forum › Fora › Wasze historie › Jutro drugie podejście …
Temat zawiera 56 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Angie 4 lat, 5 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
XxxQQHej dziewczyny.. jutro drugie podejście.. po pierwszej kuracji .. krwawienie skrzepy trochę bólu i to wszystko.. trzy testy pozytywne .. wizyta lekarza potwierdziła ciążę 7 tygodni 6 dni .. jutro przesyłka ma byc i mam nadzieję że tym razem się uda .. boję się :/ czy komuś za pierwszym razem się nie udało a za drugim jednak się udało ??
NikaPocieszyć cie? Ja robilam 3… Zamówiłam 4ta, trzecia przerwala. Ciąże, ale jakies pozostałości sa, wiec czeka mnie ginekolog i pewnie zabieg.
KarolHey, dziwne, podejrzewasz czemu się mogło nie udać za pierwszym razem ?
NataliaHej ja robiłam w piątek i też krwawilam w sumie do Dziś krwawie ale sama nie wiem czy się udało pociesza mnie fakt że przed kurację mdlosci straszny bol piersi A dziś po już mniejszy bol piersi zero mdlosci byłam w 5 tygodni w piątek mam lekarza jezeli jestem dalej w ciazy to raczej wybiore zabieg może i drogi ale pewny na 100 proc boję się kolejny raz kupić i czekać czy się uda czy nie
NataliaSzczerze mówiąc myślałam że jeżeli krwawie to wszystko jest jak być powinno ale chyba się myle z tego co tu czytam
elficzkaNatalia! Każdy organizm jest inny. W mojej opinii jak czytam i porównuje przebiegi terapii u innych dziewczyn to u Cb wszystko poszło dobrze. Bądź dobrej myśli 😊
ZestresowanaHej. W sobotę odbyła się cała akcja. Od poniedziałku krwawię „żywa” krwią tj jej kolor jest jasny. Bez skrzepów ale ilość spora, bez podpaski się nie obejdzie. Boli mnie również macica. To normalne? Zabieg się udał, był bardzo obfity i zostało wydalone to co miało. Ale niepokoi mnie krwawienie, nie tak sobie je wyobrażałam. Wczoraj zrobiłam pierwszy test z krwi. Czy jak zrobie jutro kolejny to nie będzie za szybko? Tylko dwa dni między nimi… doradźcie
KarolDziewczyny, jak myślicie, jak bralyscie w czasie swojej kuracji te 12 tabletek, co 3 bądź 3,5 czy 4 godziny czasu między dawkami?? Jutro zaczynam z moja dziewczyna i się zastanawiam czy to jest jakaś zasadnicza różnica co do skuteczności?
XxxQQNatalia.. też tak myślałam jak zaczęłam krwawic ze się udało..
Z tego co się doszukalam tutaj na forum .. dziewczyny pisala na swoim przykładzie ze wziela tabletki w 5 tygodniu I się nie udało.. później wziela w 7-8 tygodniu I się udało… że niby z jednej strony im wcześniej tym może łagodniej sie przechodzi ale dziewczyna radziła czekać do 7-8 tygodnia..
Ja czekam dzisiaj na kuriera .. dzisiaj ta jedna tabletka jutro reszta zobaczymy..
KaaaakaKurde ja dzis bede miala tabletki i zaczynam od jutra kurację. Boje się że się nie uda kurde… juz sama nie wiem
XxxQQU mnie już kurier był.. jedna tabletka wzięta.. jutro reszta zobaczymy co będzie się działo..
Iranapisz jak poszło
elficzkaDziewczyny! Jeśli dziś będzie kurier to ja zacznę od jutra. Czyli czwartek i piątek będzie dniem kulminacyjnym. Jeśli któraś tez tak będzie zaczynała niech się odezwie 😊 zawsze będzie raźniej
Różahej dzis dostałam paczke,dzis biore tą 1 tabletke a jutro 12
NataliaElficzka dziś B mocno krwawie jak nigdy bol brzucha też mocny dużo skrzepow w piątek mam lekarza przed kuracja robiłam tylko testy i nie wiem co mam mówic w piątek lekarzowi . A ty jak.myslisz
AgiElficzka ja tak mogę zacząć jak Ty
KaaaakaElficzka ja tak zaczynam. Jutro rano o 8 polykam pierwsza
Dziewczyna‘zestresowana’ ja zaczęłam Kuracje w sylwestra, a krwawilam do przed wczoraj, od dwóch dni już tylko plamienia bladorozowe (dwa dni temu byłam u mojego gina, potwierdziła że ciąży brak i dała mi tabletki przeciwzapalne)
Może po prostu macica cały czas się oczyszcza, a to dobrze.
XxxQQDziewczyny czy w podczas brania tych 4 tabletek popijacie tabletki woda żeby się rozpuscily ?
modliszkaelficzka ja tak bede zaczynać, jutro biore ta pierwszą a reszta w piątek
PolciaJa dostałam paczkę dzisiaj, ale chyba dodawanie wiadomości nie działa…
XxxQQO 10 pierwsze 4 tabletki .. zaczynam się stresować … ktoś może też dzisiaj bierze .. ?
RóżaDziewczyny właśnie wziełam pierwszą dawke,mam stracha
AgiElficzka jak zaczęłaś? Ja dzisiaj 10 biała, jutro od 10 zaczynam brać druga serie
elficzkaDziewczyny! Ja o 5:20 rano brałam ta duża tabletkę. Mam plamienie taki brązowy śluz. A wy jak tam??
RóżaXxxQQ jak sie czujesz,jak przebiega twoja kuracja?
KaaaakaJa dzis pierwsza wzielam o 8 i jutro juz od rana zaczynam
ZalamanaDługo czekalas na przesylke?
AgiElficzka, ja bez plamienia żadnego. Czułam się trochę zmęczona po wzięciu tabletki ale poza tym nic
EwelkaDziewczyny jutro będę miała tabletki boję się jak będę żyła potem z tą świadomościa czy później spowiadacie się jak żyjecie dalej
XxxQQRóża .. ja już po.. napewno sie udało.. zrobiłam coś czego nie powinnam ale musiałam mieć pewność że się udało.. po pierwszych 4 kompletnie nic mi nie bylo .. po drugiej turze 4 tabletek zimno ból podbrzusza ale krwawienie pojawiło się dopiero po ostatnim zazyciu 4 tabletek .. o 17 wzielam ostatnie 4 tabletki a po 18 już było po.. odpukac narazie nie boli fakt krwawie mocniej ale daje rade .. byłam sama w domu z dwiema córkami ale dałam radę .. powodzenia dla wszystkich którzy w trakcie albo przed..
RóżaJestem po 2 dawce lekki ból brzucha,delikatne plamienie,chyba mi sie nie uda😭
KaaaakaElficzka ja brałam o 8 rano i nie mam zadnych objawów. Zobaczymy jutro, boje się tych 12 tabletek
KingaaElficzka ja dziś zaczęłam,pierwsza tabletka za mną. Daj znać czy ty też.
elficzkaDziewczyny! Ja tez się boje. Ale jak się powiedziało a to trzeba i b. Wierze ze się uda! Ja od jutra rano zaczynam te 12 tabletek. Do ok 13 to mąż ze mną będzie. Później zostanę sama. Trzymajcie kciuki ❤️ Ja wierze ze musi się udać będę pisała.
KaaaakaPierwsze 4 za mną .
KaaaakaDziewczyny ja po drugiej dawce czuje sie strasznie. Caly czas cos że mnie wypada, mocno krwawie A bol jest nie do wytrzymania
AgiDziewczyny, ja po dwóch seriach czterech tabletek i póki co mam tylko dreszcze i duży ból podbrzusza… musiałam wziąć dwie tabletki przeciwbólowe… nie ma nic krwi 🙁 martwię się ze się nie uda 🙁
KaaaakaDziewczyny ja o 15 powinnam wziąć ostatnią dawke tabletek,ale tak mnie bolal brzuch ze n i e dalam rady i wezme dopiero teraz. Od samego początku duzo żywej krwi i skrzepow. Mam nadzieje że mi sie uda. Ale strasznie to przeszlam
elficzkaDziewczyny! Opisałam wszystko w wątku przebieg kuracji. Mam nadzieje ze wszystkim się uda. Ja cały czas krwawię
elficzkaKaaaka! No nie jest to miłe doświadczenie. Jak się teraz czujesz? Ja jestem mega blada i słaba:( czekam na męża aż wróci
KaaaakaElficzka wczoraj byl ciężki dzień . Jak pisałam wczesniej mialam bardzo duże skurcze nie do wytrzymania momentami i trzymalo mnie to przez 5 godzin . Później bóle byly do zniesienia jak przy miesiaczce . Duzo że mnie wypadalo i do tej pory krwawie l. We wtorek jade do gina i sprawdze czy sie udalo.
Kasia88Po jakim czasie mogę jechać na szpital? Brałam tabletki 26h temu, od ostatniej dawki mocne skurcze co 2 minuty, nawet w nocy. Właśnie zaczął ze mnie lecieć brązowy śluz. Kiedy mogę jechać, żeby nie wykryli tabletek?
elficzkaKasiu! Wzięłaś cała kuracje i nic? Możesz jechać oni ich nie wykryją.
KarolDziewczyny, tak jak pisałem w czasie kuracji krew lecz nie jakoś dużo, większy skrzep, kilka mniejszych, gorączka, osłabienie, bóle podbrzusza itp. Po dwóch dniach (dziś w noc) zaczęły wylatywać skrzep około 5 cm i dwa “bobki” jak to moja dziewczyna ujęła. Jak myślicie w dobrym kierunku to idzie ? Dodam że piersi może mniej tkliwe Ale nadal duże. 3 dni po kuracji jest.
Kasia88Tak, wzięłam całą. To już 15 tydzień. Ból brzucha ustał, pojawił się ten brązowy śluz, ale bardzo mało, do teraz mi leci. Po za tym nic więcej. Myślicie, że się udało?
RóżaKarol najlepiej gdybyście udali sie na usg wtedy bedziecie wiedzieć na czym stoicie.
Ewella-37I jak Kasiu po wszytskim udalo sie?
Tez jestem w okolo 13 tyg i boje sie bardzo o niepowodzenie
K.ingaKasia , Ewella-37.. słuchajcie dziewczyny ja byłam w 12 tygodniu.. po wzięciu drugiej dawki zaczęło się .. dużo krwii .. bardzo dużo krwii.. i jeżeli wam się uda na pewno to poczujecie bo to już nie jest malutki pęcherzyk.. trzymam za was kciuki .ja w poniedziałek byłam u ginekologa ..12 dni po kuracji. Aborcja się udała .. teraz mam lekkie plamienie takie ciemne , wczoraj tak z ciekawości zrobiłam test ciążowy i jest jedna kreska ..
AntexDzisiaj bede powtarzać kurację to będzie drugi raz strasznie się boje ze znowu się nie uda 🙁
OlkaAntex uda się. Mi się udało. Chociaż po 2 terapii też nic nie wskazywało na to że się udało A teraz poziom Beta Hcg spada więc musiało się udać. Widzę że trzeba być cierpliwym bo jednym udaje się w tym samym dniu A innym dopiero wiadomo co i jak po kilku dniach.
K.ingaAntex który tydz?
AntexÓsmy tydzień. Jestem już po pierwszej dawce i mam lekki ból brzucha i dreszcze troszkę mi niedobrze
Hela w opałachCześć dziewczyny!
Dziś mamy 11.06.2020 r.
Zamówiłam zestaw wczoraj środa 10.06.2020 r o godzinie 6:40 rano.
1 maila dostałam po minucie z nr.zamowienia.
Drugiego otrzymałam 21:20 z potwierdzeniem i informacja iż przesyłka dotrze prawdopodobnie w 3 dni robocze! Nie wiedziałam , ze tak długo…
Ostatnia miesiączkę miałam 18.04.2020 r.
Według tej informacji jestem w 7 tygodniu + 4 dni.
Dam znać gdy otrzymam zestaw a jeżeli któraś z was zamawiała zestaw w tym tygodniu bardzo proszę podzielcie się informacja
olixHela w opałach. Ja miesiączkę miałam 12.04 wczoraj zaczęłam kuracje. Dziś już po pierwszej dawce 4 tabletek pojawiły się duże skrzepy krwi, jedyne dolegliwości to biegunka oraz lekki ból brzucha jak na okres. Ja zestaw zamawiałam w piątek A dotarł w środę.
finka883ja zamawiałam ale w zeszłym tygodniu w piątek a we wtoek juz miałam, ale zestaw lezy bo poroniłam samoistnie i tabletki mi zostały
AngieWitajcie dziewczyny. Czas na moją historię. Czytam Wasze komentarze od tygodnia i jestem pod wrażeniem, że tyle osób korzysta z takiego rozwiązania. Mam już pełną rodzinę (DZ 10l i CH 2l). 2 cesarki. Zwykła nieodpowiedzialność doprowadziła mnie do wpadki. Nie mogę sobie tego darować! Mój mąż pewnie zaakceptowałby 3 dziecko, ale ja nie jestem w stanie! Jego cały czas nie ma, taka praca, widzimy się co drugi weekend. Nikt o tym nie wie, więc z problemem będę radzić sobie sama. Tak mi wygodniej. Zamówiłam już zestaw, niebawem ma dotrzeć. W środę mam lekarza, żeby wszystko potwierdzić. Wg okresu wypada 5,5 tyg, wg moich obliczeń 2,5. Jak tylko zobaczyłam 2 kreski rozpłakałam się. Szybkie poszukiwania i znalazłam Was 🙂 Dzięki Wam widzę, że nie taki diabeł straszny, skoro niektóre przeprowadzają zabieg w domu będąc z dziećmi. Mam nadzieję, że u mnie też pójdzie szybko, bez żadnych komplikacji. Jak tylko otrzymam zestaw. Podzielę się swoimi doświadczeniami. Fajne z Was babki 😉
-
AutorWpisy