Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
TereskaJestem gotowa wziąć tabletki. Wszystko zaplanowałam. Mam zalecany “plan awaryjny”. Będzie ze mną bliska osoba. Mam tylko jeszcze jedno pytanie techniczne – kiedy pojawiają się pierwsze skurcze? bolesne? Z góry dzięki za info.
MalaHej Tereska. I jak? Wzięłaś już?
LolaWłaśnie tez mialam o to pytac , ja zaczynam od jutra rana .
ALICJA666Lola, zdaj relacje, ja zaczynam w piątek
LolaJa jeatem w 4t5dni wycofac sie nie wycofam napewno ale muszę zaczerpnac informacji.Przykro mi z Twojego powodu 🙁
MalaReba.
Te tabletki są oryginalne. Ja byłam w 12 tyg i w nocy to się stało….
MalaLola.
Pytaj to Ci wszystko opowiem jak to się działo u mnie.
Napewno jesteś zdecydowana???????
LolaMala
Tak jestem zdecydowana juz mam swoje dzieci i pelna rodzine takze wiecej juz nie . JA mam początek 4t5d mysle ze zle nie bedzie .jutro maz ma wcześniej wrocic i chce ta ru wziąść przy nim bo kto wie jak sie potoczy .Jak u Ciebie to przebiegalo ?
MalaLola.
Po pierwszej tabletce nic się nie działo u mnie. Byłam w pracy tego dnia. Na drugi dzień zaczęłam brać te drugie. Dostałam gorączki, lekko brzuch bolał ale nic więcej. Druga dawka to samo. Przy sikaniu zobaczyłam lekka krew. Ostatnia dawkę wzięłam o 17 i o 19 zaczęły się duze skurcze. Cały czas leżałam zgonie z zaleceniami. Pojawiamy się wielkie skrzepy krwi i duże krwawienie. Podpaske maxi zmieniałam czesto. Te skurcze trwały do 2 w nocy az wkoncu ustapily. Wspomagalam się tabletkami na bole menstruacyjne.
RebaMała o której wzięłaś Ru?? I następnego dnia równo po 24 h wzięłaś pierwsze 4??
MisiaHej.12 tydzien a 4 czy 5 to ogromna roznica w przebiegu wszystkiego.
RebaBralas 3 razy po 4??czy 2 razy tylko??
RebaLola o której wzięłaś pierwsza dawkę tych czterech?? Byłaś sama czy był ktoś przy Tobie?
RebaLola
A jak się dziś czujesz?
LolaReba
Nie wzielam dzis tj planowalam bo meza nie ma.Jutro biore ru rano potem pp 24h tak robie zeby do byl dzien nie noc i wtedy maz bedzie przy mnie.
RebaLola
Jak już będziesz działać to pisz na bieżąco. Proszę..
MalaMisia Reba
Opisałam jak to wyglądało u mnie. Ale było tragicznie. Wiedziałam ze może być bardzo zle.
I brałam 3 razy po 4 tabletki. Rozpuszczały się po 15 min w całości. Po 24 dokładnie wzięłam pierwsze
LolaReba
A Ty kiedy zaczynasz ? Dostałaś strone www gdzie jest opis kuracji na takiej karteczce była strona napisana .
RebaMala
Daj znać wszystko po kolei o której godz zaczęłaś? Jakie miałaś skutki uboczne?? Byłaś z kimś czy sama?? Strasznie boję ale muszę bo już nie chce więcej dzieci.
RebaTak tak dostałam kuracja24 ito
MalaReba.
Bierz tak jak pisze.
Ja dostałam gorączkę i straszna biegunkę. Dreszcze na przemian z zimnymi potami. Byłam sama….
RebaMała
a Ty juz rodziła wogole? Czy to Twoja pierwsza ciąża była?
MalaTo była pierwsza
LolaMala
One maja jakis smak ? Kiedyś dziewczyna pisala ze miala takie ze buzie “gryzly” moze z nimi bylo cos nie tak, a jak jesy z tymi ? Ja bede brac tj na stronie jest napisane .
RebaJutro mam do gina wizytę. Po wizycie zacznę działać i pójdę do niego później znowu za jakiś tydzień i powiem że wystąpiło krwawienie. Dobrze robię?
RebaMala
Aha i dlatego te skurcze mówisz że tak bardzo bolały. Ja już 3 razy rodziłam więc wiem jaki to ból. Boję się tylko powikłań bo będę sama z 3 dzieci.
RebaMała
A ile trzymalas pod językiem? Pół godz? Resztki wyplulas czy polknelas?
RebaMała kiedy dokładnie miałaś ostatnia miesiączkę?
RebaMala
Dziękuję że jesteś z nami. Pozostaną jak najdłużej.
MalaW grudniu miałam ostatnia. A ból był okropny. Może dlatego ze byłam w 12 tyg. Rozpuściły się w 15 min a smak maja kredy.
LolaJa mialam ostatnia 12.01 ale jak bylam u gina powiedzial ze ciaza jest opozniona i jest 4t5d i ze ratuje mnie Internet jesli nie chce byc w ciazy , potem mam przyjść na badanie czy wszystko ok .Kurde moze w 5 tyg nie bedzie az tak bolec …no ale trudno poboli i przestanie :)damy rade grunt to dobre nasatwienie .
LolaReba
To co zostanie pisza aby polknac .
A kiedy po tabletkach mozna sie napic ?
MalaMożesz brać troszeczkę wody w trakcie dla lepszego rozpuszczenia. Ale dosłownie malutka łyżeczkę.
LolaNo tak zeby nie rozcenczyc tabletek . A po jakim czasie moge sie napic mowia cos o tym ? Czy ze stresu sie odechciewa :/ tak sobie wlasnie obliczam dokladnie jak bede brac wszystko bedzie w dzien żeby byc spokojniejszym .
RebaOki rozumiem. A podpowiedź Małą czy brać dziś ta Ru jak jutro mam wizytę u gineek?? Czy lepiej już jutro? Lekarz nic się nie pozna na usg?
RebaMala
Miałaś jakieś dolegliwości cizy wgl? Bo mnie mdli i ból brzucha u dołu.
MalaMożna pic wodę ale zaraz biegunka się nasili i wszystko wylatuje. Nic noe zobaczy ze wzięłaś.
RebaLola
Boisz się? Bo ja panicznie. Niewiem kiedy zaczynać. Jeszcze jestem sama bo mąż chce kolejne.
RebaMala
To jak radzisz brać dziś? Czy lepiej jutro już po wizycie?
RebaMala
Bo ponoć po tej Ru to umiera płód. I dlatego te pytania.
MalaTo jutro wez
RebaMala
Bo Ty normalnie też chodziła do gina??
LolaReba
Bac sie nie boje jakos specjalnie .Moj nie chce cale szczęście i ja tez nie dwoje wystarczy 🙂
Wez po ginekologu najlepiej ja bym tak zrobila bedzie pewniej .
RebaPodziwiam Cię za spokój. Dość że muszę przejść przez to sama to jeszcze wmawiać każdemu że to poronienie samoistnie. Ale ja już mam 3 i naprawdę już mam dość. Chcę trochę odpocząć, wyspać się i wgl.
RebaLola
Najbardziej się obawiam czy napewno poronie. Czy pójdzie. Bo czasami się słyszy że jak jest silny zarodek to nie pójdzie. Co Ty o tym myślisz??
RebaLola
To Ty jutro zaczynasz z ru? O której godzinie??
LolaWydaje mi sie ,ze jal wszzysylo zrobimy tj piszą to sie uda .Dlatego sie też uwijalam z tabletkami żeby ciaza byla mala jeszcze ale jak mówiła,ze dp 12tyg moga dzialac tabletki to mysle ze sie uda .Ja jutro biore koło 10 rano zeby cytotec wziąść od soboty rana zeby w dzien w.miare sie oczyscilo
RebaLola
daj znać jutro jak zaczniesz ok? To może i ja wezmę w tej samej godzinie. Takto w sobotę byśmy może razem przez to przeszły. Razem zawsze raźniej, tymbardziej że ja będę sama. To wiesz będę miała wsparcie psychiczne z Twojej strony.
MalaLola Reba
Właśnie wróciłam od gin. Wszystko zeszło tylko został jakiś malutki fragment i pow ze w ciągu pare dni samo się wydali.
LolaMala
Super ciesze sie powiedzmy,ze Twoim ” szczesciem ” oby u mnie bylo tak samo :)) Ty bylas w którym tyg ciazy bo juz mi sie myli .Teraz 3maj od jutra za nas kciuki
RebaMala
Świetnie, cieszę się że wszystko ok że zdrowiem.. Jesteś dzielna!! Tak jak lola napisała trzymaj za nas kciuki. A o powiedziałaś dokładnie gin??
LolaMam nadzieje,ze po weekendzie bedzie po wszystkim 🙂
MalaLola Reba
Ja byłam w 12.
Zrobił mi usg i pow ze nic nie ma. Tylko mały kawałek ale ze powinnam na dniach go sama wydalić.
Trzymam za Was kciuki, oby wszystko poszło dobrze. Jakby coś to piszcie. Ja byłam sama i trudno mi było…
nie pijcie kawy przez te dni i papierosy tez odstawcie na ten czas.
LolaNie pijam kawy i nie pale to problem z głowy 🙂 bede pisać napewno krok po kroku moze komus to pomoze 🙂 ja lubię czytać i pisac człowiekowi lepiej na duchu :))
LolaReba zaczynasz jutro ?
RebaSzczere ja też mam taką nadzieję. A kiedy planujesz później iść do gina?
RebaLola.
Tak jutro zaczynam. A Ty?? I o której zaczynasz??
RebaMala.
Bądź cały czas na tym forum. Bardzo dużo pomagasz nam. Chodzi mi o to co dokładnie ginek. Powiedziałaś??
ALICJA666Ja tez jutro o 14 biorę tabletkę
LolaReba biore jutro rano ok 10 potem w sobote o 10 zaczne te pod jezyk czuje sie bezpieczniej jak wezme je w dzien i jeszcze kawalek jest do nocy czasu 🙂 ja tu bede ciagle jak cos 🙂
LolaAlicja 666 w ktorym tyg ciazy jestes? Bedziemy sie wspierac 🙂
MisiaMala kiedy skonczylas kuracje?
ALICJA666Lola, 4tyg :/ strasznie sie boje 😖😖
LolaAlicja 666 ja w 4t5d 🙂 ja mysle ,ze przejdziemy przez to damy rade silne babki jestesmy 🙂
MisiaW nocy sie zakonczylo wszystko?a rano poszlas do gina?
LolaMial ktos jakieś loty po ru ? Czy rzeczywiście po tym cisza i spokoj ? 🙂
RebaLola. Co troszkę pan
ikujesz??
ALICJA666Lola, trzymam kciuki, jesteśmy na łączach
LolaNie tylko mysle ,ze jak wezme to muszę isc na spacer z mala bo w domu zwariuje jeszcze bym wykorzystala czas zanim bede plamic 🙂
LolaAlicja 666
Ok jutro sie odezwe 🙂
RebaBoże spać nie mogę, cały czas przeżywam ten temat..
RebaLola.
Powiem Ci szczerze nie znam Cie i nie znam Twojego wieku ale uważam Cię za bardzo odważna i twarda babke😉Serio!!
RebaAlicja 666 i Lola
To jutro we 3 razem działamy. Niby osobno a jednak razem. Mam nadzieje ze będziemy razem w stałym kontakcie. Ze będziemy miały siłę pisać i będziemy się wspierać w tym trudnym okresie.
LolaReba jestem mloda mama i zona 🙂 wlasnie sie klade spac moja lalunia.mala już spi 🙂 nie ma o czym myslec bo to nie pomoze , a wrecz bedzie meczyc a to Ci nie potrzebne. Jasne ze będziemy sie wspierac jestem za 🙂 rano sie meldujemy 🙂
Rebalola
RebaLola
Kochana jesteś. Dobra to i ja się klade może jakoś zasne. To do jutra. Dobranoc.
LolaReba alicja666
A wiec dzien dobry 🙂 wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet aby to co chcemy poszlo w zapomniane 🙂 my z mloda juz wstajemy zaraz śniadanko no i zaczynynamy ta nie rowna walke Kobiety na traktory damy rade .Reba mam.nadzieje ze dzis humor lepszy i nic Cie nie meczy 🙂
RebaWitam. O również wszystkiego najlepszego. Ja dopiero po wizycie u ginek. Mam silna amemie i jakieś źle wyniki krwi, nie wiem czy przy tym mogę działać. Muszę zadzwonić chyba tam na infolinię.
LolaReba
A ja wstalam juz sie ogarnęłam i wzielam godz wczesniej bo nie ma na co czekac 🙂 tak tak lepiej zadzwon zapyt.Moze tardyferon po kuracji wezmiesz ja mialam na anemie kiedys..
RebaLola
O to super. Jestem z Tobą. Dziś pewnie nic się nie będzie działo. Dopiero jestem w domu, zaraz tam zadzwonię.
LolaOk daj znac co i jak 🙂
ALICJA666Lola, jak sytuacja? Ja za godzine wezme 1 tabletke.
Wszystkiego dobrego moje Panie 😁
LolaAlicja666
Cisza spokój,obiad sobie gotuje 🙂 daj znac jaki smak ma Twoja tabletka .
ALICJA666A to jej nie mamy normalnie popić wodą?
LolaMamy.ale jak wezmiesz do buzi chwilę to daj znac jaki smak czujesz 🙂
RebaLola
Na ich stronie wyczytałam że jak ma się anemie to nie można.
ALICJA666Tabletka gorzka, ale szybko ją polknelam, a Twoja jaka byla?
ALICJA666Reba
I co teraz?
LolaMoja nie byla gorzka tylko taka kredowa bezsmakowa wyjalowiona- to ciekawe co zjadlysmy
ALICJA666Nie mogę dodac komentarza
ALICJA666Była taka kredowa.. ogolnie to mam stresa
LolaJa nie mam ale pierwszy raz to robię i.mam nadzieje ,ze ostatni 🙂 czytalam na forach ,ze tak maja smakowac …
LolaReba
Co u Ciebie ? Dowiedzialas sie coś , daj znac
RebaJestem dziewczynki. Jestem nieco załamana i nie wiem co robić ale psychicznie jestem nastawiona na kuracje. Choc boję się krwotok, że stracę dużo krwi. Dajcie mi znać jak to u was takto ja najwyżej zacznę jutro bo dziś już późno na Ru. A w dodatku jestem taka chora, gardło katar, kaszel. Tragedia jednym slowem. Nie wiem czy to mi nie pisane? Pomóżcie psychicznie!!
LolaReba
Poczytaj co mozna na anemnie Pani w aptece Ci da i mniej juz w domu.A i sie podkuruj bo jak ma leciec dwoch stron to trochę kiepsko 🙁 jesli zabieg nadal chcesz wykonac to mozesz wziasc leki nie dla ciazowych stan na nogi i wtedy zadzialaj 🙂 będzie dobrze 🙂
ALICJA666Jezeli masz jeszcze czas to podkuruj sie i zacznij, ja mam dobry stan zdrowia, wydaje mj sie, ze organizm szybko sobie poradzi, ale z 2 strony strasznie sie denerwuje.
Juz placebo dziala, juz mnie brzuch boli, troche niedobrze…
LolaReba
Zrob tak jak Ty czujesz wez zelazo normalnie i jak dasz rade to w pon zacznij albo w niedziele bo po ru nic nie dzieje siea na kolejny dzien dopiero a w miedzy czasie cos co postawi Cie na nogi .Herbata z gozdzikami,cytryna i miodem lub parz majeranek super na katat jest 🙂
RebaLola
Żelazo mi kazał brać dopiero jak wyzdrowieje. Dał mi też tabletki na podtrzymanie, luteine. Ale nie wykupywalam tego. Powiem tak jestem zdecydowana że nie chce tej ciąży. Ale boję się że się wykrwawie…a nie chce osierocic dzieci. Ja pierdziele mieszane uczucia.
RebaLola
A po tej Ru kompletnie nic?? Bo niektóre dziewczyny pisały że miały plamienia.
RebaLola
Ja miałam ostatni okres 10 stycznia. I u mnie jest 8/9tydzien. A Ty miałaś 11 stycznia i u Ciebie około 5 tydzień? Dziwne trochę co? Miałaś regularne miesiączki?? Jutro o 9 zaczynasz?! Daj znać wszystko Oki? -
AutorWpisy