Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
JustysiaJa w pon chce zamowic. Mam nadzieje ze nie bede dlugo czekac za nimi a potem tez zaczynam kuracje. Tez sie boje. Tez mam córeczkę. Nie chce by zostala sama.
PokahontasAgnieszko ja zaczynam jutro. Jak pisałam wcześniej bardzo się boje, ale twoj wpis jest pocieszający. Ja mam 5 tydzień
PokahontasJustysia mam orginalny cytotek. Płaciłam 700 zł w aptece. Jeżeli kuracja się powiedzie mogę ci wysłać jeżeli chcesz.
AgnieszkaKochane ! Kontynuując mój wpis- krwawienia były lekkie, ok 17:00 zaczął się straszny ból brzucha, biegunka i wymiotowałam… o 18 wzięłam drugie tabletki – nie zdążyły się rozpuścić i znów wymiotowałam. Przed chwila zmieniłam podpasek i był sprzed ok 4cmx 3cm wiec chyba wszystko poszło okej. Ok 22 wezmę ostatnie tabletki. Przyznam ze ból niesamowity – ale w momencie jak ten skrzep się wydała. Teraz już jest lepiej. Mimo ze mam drgawki i napady gorąca…
Oby u was było lżej kochane ! Trzymam kciuki i nie zostawiam was samych- jestem z wami
JustysiaHej. Ok. To pisz. Jak ci pojdzie kuracja. Troche sie przerazilam tym co napisala Agnieszka ale trzeba dac rade. Trzymam kciuki Agnieszka
JustysiaOk. Pokahontas
PokahontasJa już mam najgorsze scenariusze w głowie. Mam nadzieje ze na nic nie jestem uczulona. Ja biorę dopochwowo żeby zmniejszyć skutki uboczne. Jak będę musieć jechać do szpitala i tak się przyznam lekarzowi tak jak kazał mi ginekolog, który tam pracuje… mam awionarin i elektrolity na wypadek odwodnienia. I zobaczymy co to będzie. Od tygodnia chodzę w stresie sama ciagle mam biegunkę. Oby to się skończyło dla nas dobrze. Musimy się wspierać. Przykro mi, ze żyjemy w kraju, w którym musimy się posuwać do tak ekstremalnych i zagrażających nam wyborów.
JustysiaOk. Pokahontas. Dasz rade
AgnieszkaDziewczyny! Powiem wam ze ja się wgl nie stresowałam przed kuracja- myślałam sobie : okej, max 7tydzien wiec nie będzie tak zle, przecież są tu osoby które brały w 11 czy 12 tygodniu i dały radę. Na dzień dzisiejszy co wam mogę poradzić to zmieńcie nastawienie ! Miejcie cały dzień dla siebie- byście mogły leżeć jak ja i jakoś przetrwać ten ból. Często chodźcie do toalety bo u mnie jak leżę to mało co się ze mnie leje, a jak wstaje to widzę ze organizm się bardzo chce oczyścić. I jeszcze jedna rada ! Zjedzcie bardzo lekkie śniadanie- ja zjadłam wczas, ale może nie bardzo lekkie i temu zwymiotowałam po 2dawce od razu. Szacunek dla nas ze determinację! Trzymam kciuki za was i wierze ze wszystko pójdzie u was po waszej myśli. Od dzisiaj się zabezpieczam- nie pozwolę na to bym musiała drugi raz podejmować taka decyzje. Chodź przyznam się szczerze, ze serce mi chciało pęknąć- bo byłabym 23letnia mama wiec, chyba już tez troszkę czas, zwłaszcza ze mam męża.
ViaeMam pytanie co do słabego krwawienia. Po wzieciu ostatniej dawki o 22 w sobotę, o 6 w niedzielę słabo krwawię i ustąpiły skurcze. To znaczy, że coś poszło nie tak? Dużo lezalam i leżę, 5 tydzień ciąży.
AgnieszkaViae- mam identycznie! O 22ostatnia tabletka i jak leżę to słabo krwawię, ale gdy wstanę to krew która się zebrała wydala się raz a porządnie. Tez po ostatnich tabletkach wszystko mi przeszło. Dzisiaj mam słabe krwawienie.
Myśle ze u mnie wszystko poszło okej- bardziej chce zapytać czy „jak wydaliła dwa skrzepy wyglądające jak płód to może być to oznaka ze była to ciąża bliźniacza?”
PokahontasJa właśnie wzięłam pierwsza dawkę dopochwowo. Serce mi wali jak młot musiałam melisę wypić. Trzymajcie kciuki. Boje się strasznie najgorszy dzień w moim życiu!
AgnieszkaPokahontas- spokojnie ! Wszystko będzie dobrze
ViaeJak wstaje to też średnio. Wczoraj było dość obfite krwawienie, dzisiaj prawie nic… Jest się czym martwić?
JustysiaA co powiedziec w szpitalu jak wrazie trafie i gdy wiem ze to 4 tydzien jest?
JustysiaA dziewczyny dzis moge zamowic te tabletki z tej strony? Czy w pon lepiej? Kiedy dojda?
AgnieszkaMyśle ze nie ma się czym martwić- samo krwawienie jest oznaka poronienia.
Justyna, dlaczego miałabyś trafić do szpitala? Zamówisz dzisiaj- to jutro wyślą przesyłkę – będziesz ja miała po 2dniach. Zamow stad bo warto
ViaeJa zamawiałam w środę 15 pobraniowo i w piątek o 15 było.
JustysiaAgnieszka ja zamawiam pobraniowo zeby kurierowi zaplacic bo tak sie boje ze wplace kase a tabletkow nie bedzie. Wiesz roznie to bywa czasem trafie i co w krwi wykryja i co bede miec klopoty?
PokahontasW krwi nie da się wykryć nie robią takich badań. Nawet jeżeli się zorientują nic ci nie zrobią. Aborcja jest zabroniona, ale nie zamkną cię w więzieniu i zależy od podsunęły szpitala czy zadzwonią na policję, ale raczej tego nie robią. Ja tez się boje jestem już po pierwszej dawcę i to dopochwowo. W usta nie unikałam tego wsadzić a wybór metody nie ma znaczenia. Działa tak samo.
Jeśli chodzi o wykrywanie leków w szpitalu możesz nie zgodzić się na badanie krwi. Możesz także iść w zaparte i udawać “Greka” że nie wiesz skąd to krwawienie. Jak zapytają czy przyjmujesz jakieś leki to najlepiej powiedzieć że jakieś leki na stawy (dlaczego? bo one nie sa wskazane w ciezy gdyż zawierają sladowe ilość misoprostolu i w nieswiadomce kobieta może poronić) – to jest najlepsze tłumaczenie w razie czego. Proszę nie pytajcie skad to wiem obiecałam że nie poweim ale to sprawdzona historyjka 🙂
JustysiaDziewczyny ja jedtem w 4 tyg was tez tak ciagle bolaly jajniki i brzuch nie raz az do niezniesienia hest takie kucie
JustysiaOk pokahontas to pisz co i jak. Ktory tydz ciazy? Nie bo chodzi o to ze moj facet wie a chce powiedziec mu ze samoistnie poronilam. Nie chce narazie dziecka. A jak sie dowie ze krwawie to bedzie chcial mnie do szpitala zawiesc i tego sie obawiam ze tam cos wykryja
JustysiaA tej pierwszej tabletki ru nie masz?
PokahontasBędę pisać co się dzieje. Tak bez tej pierwszej. Chociaz drugi raz bym raczej zamowila stad zestaw kompletny bo mam już spore obawy co do samego cytotecu…
PokahontasAha i moj tydzień to równo 5. Ostatnia miesiączkę miałam dokładnie 22 lutego w piątek. Byłam na usg nic jeszcze nie ma tylko mała plamka 4mm. Ciąży pozamavicznej brak i robiłam badania krwi. Żelazo próby wątrobowe mam okej.
JustysiaA ile bierzesz tych tabletek? I co ile godz?
JustysiaOk to daj znac. No chyba lepiej było zamowic stad kompletny zestaw bo dxiewczyna co tu pisza wszystkim sie udalo.
Pokahontas4 tabletki co 3,5 godziny tak jak podają na stronkach. Dawkowanie zawsze jest takie samo. Chciałbym mniej tego wziąć, ale wszędzie jest ta sama informacja. Po pierwszej dawcę jeszcze nie krwawię. Leżę słucham muzyki i staram się jakoś przez to przejść. O 14 kolejna dawka już się boje 😔
PokahontasTak tak dziewczyny piszą ze są ok.
PokahontasDokładnie teraz po 3,5 h zaczęłam krwawić i dostałam biegunkę.
JustysiaDasz rade jestem z Toba
Justysiajestem z Toba
JustysiaPisz co sie dzieje? Z Toba
JustysiaBo czytalam ze ten ru uszkadza plod ale bez tych drugich nie poronisz
PokahontasZle mnie zrozumiałaś ja mam tego pierwszego właśnie. Mam tylko te drugie cytotek. Jestem przed druga dawka znowu się boje jak za pierwszym razem. Strasznie mi ciepło i trzęsę się.
PokahontasNie mam* tego pierwszego.
PokahontasJak sikam leci jak ciurkiem. To tak ma być?
JustysiaOk wiem ze masz te drugie
JustysiaJak tam pokahontas? Mocno leci krew?
KarolaMała
Jak u Ciebie? Udało zrobić się betę? Byłaś u lekarza?
JustysiaHej. Co tam dziewczyny.? Ja zamowilam dzis zestaw z tej strony
MalaMi udało się dostać do lekarza jutro na nfz nawet…tylko kurczę teraz nie wiem co mowic,bo już nie krwawie…
MalaPocahontas jak tam?
JustysiaMala a twoj lekarz wiedzial ze bylas w ciazy???
JustysiaJak tam Pokahontas????
MalaNieee nic nie wiedział…
AgnieszkaNa tej stronie jest pewne źródło – tabletki są sprowadzane zza granicy wiec ta pierwsza tabletka tez jest sprowadzana. Wszystko czarno na białym. Firma jest zarejestrowana w Holandii gdzie aborcja jest legalna- kochane! Czytajcie informacje co i skąd jest. Ja mieszkam w Holandii a i tak tabletki zamówiłam z tej strony bo było mi wygodniej..W polskiej aptece sam cytotec wychodzi drożej – bez sensu
JustysiaJa powiem ze dostalam krwawienia w nocy i zaraz na rano przyjechalam do niego? Czy to bedzie wiargodne?
KarolaMała daj znać co po wizycie u lekarza 😘
MalaPewnie,dam znać 😘 A jak u Ciebie?robiłaś bete ?
KarolaWłaśnie nie, dopadła mnie grypa mała też zachorowała… Może jutro pójdę
KarolaMała
I jak tam już po wizycie?
JustysiaDziewczyny dzis przyszly tabletki.Chce zaczac w sobote
JustysiaMala lekarz sie domyslil ze bylas w ciazy?
KarolaJustysia
My z małą odbyłyśmy kuracje w tamtym tygodniu ru w piątek i reszta w sobotę w razie pytań pisz pomożemy 😊
JustysiaOk. KAROLA
JustysiaA ktory tydz ciazy? I twoj lekarz wiedzial ze bylas w ciazy moj wie. Okresli ze to 5 tydz temu. Czyli teraz sie zaczął 6 tydz. Boje sie ze cos pojdzie nie tak.
JustysiaDzieki. Przyda sie wsparcie. 🙂
KarolaJa wchodziłam w 6
kamilaDzis zamowilam zestaw. Mam nadzieje ze szybko dojdzie i wszystko pojdzie zgodnie z planem. Czy jest ktos kto tez czeks na zestaw?
MalaDziewczyny u mnie wszystko ok,czysto zero śladu po ciąży.Powiedzialam,że po okresie pojawiło się jakieś krwawienie i nie wiedziałam co się dzieję dlatego przyszłam.Kamien z serca,że się udało.U Nas był to 4t5d.
MalaWczoraj ciągle coś i nie miałam jak napisać na spokojnie.
Także POLECAM TĄ STRONĘ W 100% !!!!
KarolaMała no to gratuluję! 😘 Mam nadzieję że u mnie też jest okej
kamilaMam nadzieje, ze ja tez otrzymam od Was wsparcie dziewczyny. Bardzo sie stresuje.
JustysiaKamila ja tez bede przez to przechodzic mozemy sie wspierac.
JustysiaMala tez bym chciala zeby u mnie bylo czysto. Ktory to byl tydzien?
JustysiaJa zamowilam w pon a wczoraj mialam
JustysiaMala a ty tez mialas ulotke ? Tam wszystko ładnie opisane jest
JustysiaJuz widze mala ze 4a5 a umnie 5a6tydz.Mam nadzieje ze pojdzie ok
kamilaJustysia ja zamowilam dzis. Mam nadzieje ze do konca tygodnia dojdzie.
AgnieszkaDziewczyny! W sobotę miałam kuracje i nadal krwawię- powiedzcie mi, jak wy długo krwawilyscie ?
AgnieszkaDziewczyny! W sobotę miałam kuracje i nadal krwawię- powiedzcie mi, jak wy długo krwawilyscie ?
kamilaA czy ktos dostal jakies potwierdzenie zamowienia np na maila?
JustysiaKamila do mnie dzwonila ta pani. I na maila tez dostalam potwiwrdzenie. I w sumie ja jeden dzien czekalam. Ale nie biore bo chce w weekend zaczac kuracje.
JustysiaAgnieszka ktos pisal wyzej ze chyba do 2 tyg zanim organizm sie oczysci
JustysiaKamila ktory tydz?
AgnieszkaOkej, dziękuje za informacje ☺️
Ja tez dostałam na e-mail ze zostały wysłane. I macie racje ! Zróbcie sobie kuracje w wolny dzień- bo będziecie potrzebowały spokoju i relaxu. Ja pół dnia leżałam bo się słabo czulam.
kamilaJustysia
Patrzac na ostatnia miesiaczke to 4t i 4d ale mniej wiecej wiem kiedy to sie stalo wiec ptawdopodobne ze od poczecia minelo mniej. A ty?
kamilaAle dostaltscie potwierdzenie od razu po zamowieniu? Ja nic nie dostalam. Z tego stresu nawet nie zapisalam nr zamowienia 🙁
JustysiaKamila ja 5a6tydz. Tak ja odrazu dostalam potwierdzenie
JustysiaBoje sie ze 6tydz i nic mi nie pomoga te tabletki w kuracji
kamilaJustys bedzie dobrze. To dopiero 6 tydzien.
JustysiaPowina ta Pani zadzwonic do ciebie. Ja zamawialam na rano to za 4 godz dzwonila. Zawsze możesz sama zadzwonić i zapytać numer masz na stronie widoczzny i piszą żeby z każdym pytaniem dzwonic 🙂
MalaTak ja miałam identycznie jak Wy tabletki…Wszystkosię udało,Ale co było nerwów to wie tu każda,która to przechodziła.ja krwawiłam równy tydzień od soboty do soboty…intensywnosc była różna. Gdybym kiedyś znalazła się w ponownej sytuacji na pewno zamowie stad
JustysiaOk. Pamietajmy ze cytoteec= misoprostol. Lekarz mi to wyjasnil
kamilaNo racja. Jedna tabletka cytotec zawiera (przynajmniej w tej strony) 200mcg misoprostolu
kamilaJustysia ja zamawialam kolo 10.
JustysiaAle pisze na opakowaniu tez ta druga nazwe. Tylko ru jest jedna bo ma być jedna. Kiedys zadzwonila i o to spytałam to Pani powiedziała ze jedna wlasnie do kuracji pwinna być ale jeśli chce to sprzeda mi caly bister hehe:) także wszystko jest ok.
kamilazaraz po kluknieciu kup pojawila sie informacja ze dziekuja i ze otrzymali moje zamowienie. Podany byl tez nr zamowienia, data i kwota. skoto byl nr zamowienia to chyba zamowienie poszlo.
AgnieszkaJa dostałam tabletki na drugi dzień. Wszystko oryginalnie zablistrowane. Wiedziałam dobrze jak je zastosować bo czytałam ze 100razy i tak zrobiłam (prawie 8tydzien ciąży).
Tabletek tutaj jest 12+1, czytałam ze zestaw z 8tabletkami może nie oczyścić organizmu dokładnie. WSZYSTKO PISZE TUTAJ NA STRONIE. Dziwne że nie czytacie artykułów ze strony bo tam są odpowiedzi na wszystkie pytania:) U mnie poszło sprawnie – trochę pocierpiałam, obecnie jestem już 4dzien po kuracji- krwawię
JustysiaTez sie zgadzam z Agnieszka. Ja zaczynam w sobote. A co zamówienia to tez tak mialam jak ty Kamila.
kamilaTo nie wiem dlaczego nie mam od nich zadnej informacji. Poczekam i jak jutro nic nie bedzie to sprubuje zadzwonic do nich.
AgnieszkaKamila- najlepiej sobie zadzwoń, uspokoisz swoje myśli, zwłaszcza ze sam sytuacja jest stresująca. Powodzenia dziewczyny !
JustysiaI jak tam Kamila sie odezwali
kamilaJustysia tak. Tzn ja zadzwonilam do nich i potwierdzilam. Podobno kurier ma byc jutro.
JustysiaTo ok. I kiedy zaczynasz kuracje?
MalaKarola co u Ciebie?😘
kamilaJustys, planuje jutro wziac Ru o ilr przyjdzie w miare wczesnie i wtedy w sobote pozostale,zeby wszystko odbylo sie w weekend.A ty?
JustysiaKamila ja w sobote biore ru a potem niedziele reszte. A twoj lekarz wie ze ciazy jestes?
JustysiaBoje sie ze pojdzie cos nie tak. A jak trafie do szpitala? Co ja powiem wtedy? I sie skapna ze bralam tabletki.
-
AutorWpisy