Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
JustysiaI trzeba isc do lekarza powiedziec ze w nocy zaczelam plamic potem krwawic na rano i mojemu facetowi zas ze poronilam samoistnie tak stwierdzil lekarz
JustysiaBo innego wyjscia nie widze bo zobaczy ze nosze podpaske i sie skapnie ze cos nie tak.
JustysiaI boli jeszcze bo wszystko sie oczyszcza i czuje sie taka wzdeta.
KaliNie wiem czy bede potrafla patrzec co tam wylatuje. Czyli te tabletki działają. Chcesz iść potem do lekarza? Czy czekasz za okresem i zyjesz dalej ? Bo ja bym tak chciała, zeby juz nikomu sie nie tłumaczyc.
KaliA rozumiem
KaliU mnie wie
JustysiaMusze isc bo co powiem ze bylam w ciazy a teraz nie jestem. Tabletki sa nie wykrywalne we krwi. A powiem ze zaczelam krwawic na rano i szybko przyjechalam ze zaczely wylatywac skrzepy jakies i sie przestraszylam po prostu. Sa skuteczne. A jak da mi na lyzeczkowanie to nie pojde
JustysiaA kto wie? Kali
KaliMój mąż i oboje uznaliśmy,ze nie chcemy
KaliWidzi,ze jestem załamana
KaliKamila sie nic nie odzywa
KarolaPamiętajcie że tabletki mogą zadziałać do 48 godzin więc spokojnie
kamilaDziewczyny na sie czuje ok. Nic nie boli, tylko troche krwawie i male skrzepki albo sluz taki gesty zabarwiony wylatuje. Kurcze Justyna u mnie nie bylo takiego duzego skrzepu jak ty piszesz. Nie czulam zeby cos takiego wylecialo.Mam nadzieje ze sie udalo a to ze nie bylo duzego to dlatego ze wczesna ciaza. Justyna ktory tydzien u ciebie byl?
JustysiaUmnie koniec 6 a 7 poczatek no byl dosc duzy. Caly wylecial
kamilaJa dzis pojde na bete o zobaczymy co bedzie.Mam nadzieje ze sie udalo. Pocieszam sie ze gdyby sie nie udalo to bym nie krwawila po tabletkach i dzis.
JustysiaDostałam skierowanie do szpitala na lyzeczkowanie
KaliI co idziesz?
KaliMoja siostra poroniła dwa razy, gdy starała sie o dziecko i za każdym razem w szpitalu odmawiała i wychodziła na własne życzenie.Lekarz który stał za ordynatorem krecił głową, by sie nie zgadzała.
kamilaBylam dzis i tobilam bete. Wieczorem bede miala wynik. Zadzwonie chyba dzis do swojego lekarza bo nie wiem co robic.
KaliKamila a jak sie czujesz ?
kamilaCzuje sir ok. Nic nie boli. Krwawie ale tak jak w trakcie lekkiej miesiaczki. Wszystko jest w porzadku. Kurcze boje sie dzwonic do lekarza bo bede musiala klamac 🙁
KaliNo właśnie tez sie tego boje. Ciężko jest cos doradzic. Moze poczekaj na wynik, jak bedzie ok, to po co isc
kamilaale wynik pokaze tylko czy sie udalo.Nie pokaze czy sie wszystko oczyscilo a to tez wazne.
kamilaA jesli mialoby to wygladac w miare narutalnie to powinnam zadzwonic jak cos sie zaczelo dziac.
KaliTak, to najwiekszy dylemat. Oczyszczenie i czy jakaś infekcja nie grozi. Zrób tak jak czujesz.
KaliJustysie wysłal na łyzeczkowanie, ciekawe czy poszła
kamilaCzuje ze powinnam zadzwonic ale sie boje. Tak naprawde nie mam pewnosci czy sie udalo. Wydaje mi sie ze tak bo krwawie do dzis. A podobno jak jest krwawienie to wszystko poszlo ok.
KaliRozumiem Cie 🙁
kamilaBardzo nie chcialabym isc na zabieg oczyszczania. Wolalabym zeby samo sie oczyscilo. Zabieg to juz wieksza sprawa,ktora teudniej ukryc przed innymi np. przed rodzina.
KaliI zapewne tak bedzie, ze sama sie oczyścisz. Oni za to dostają dużą kasę z NFZ, dlatego wszystkich na to wysyłaja. Pogadaj z ginekologiem,ze najwyzej przyjedziesz znow za pare dni i jak cos sie bedzie działo to dpiero pójdziesz
kamilaczytalam ze zazwyczaj do 8 tygodnia wszystko samo sie oczyszcza, ze bardzo zadko potrzeba lyzeczkowac. U mnie mudialo byc wczesnie bo nawet mocno nir bolalo i nie bylo duzego skrzepu.
KaliHej. Jak sie macie? Kamila umówiłaś sie do lekarza?
kamilaNie noe dzwonilam jeszcze do lekarza :/
KaliBosz sie, wiem.
KaliBoisz
kamilaWlasnie zadzwonilam do lekarza. Cos ram mu sciemnilam. Kazal dzis zrobic bete i za 2-3 dni znowu zeby sprawdzic czy spada. Jak zrobie druga bede to mam dzwonic i wtedy zobaczymy co i jak. Mam nadzieje z3 bedzie spadac i ze ciazy juz nie ma bo urodzic po tym wszystkim nie chce bo to za duze ryzyko.Powtarzac kuracji tez bym nie chciala bo co powiem lekarzowi.
KaliZe widocznie ciąża była słaba. Nie martw sie.
KaliCo mu nasciemniałaś, tez mi sie to przyda
kamilaPowiedzialam ze spoznial mi sie okres i ze w weekend zaczelam krwawic i ze mydlalam ze to okres ale jak zaczely wypadac skrzepy to sie przestraszylam i ze pimyslalam ze moze to ciaza. Powiedzialam ze z mouch wyliczrn moglby to byc max 5 tydzien. Powiedzial zeby sie nie martwic i zeby najpierw upewnic sie czy jestem w ciazy i kazal zrobic bete. Powiedzialam ze wyczytalam ze w takich sytuacjach zeby sprawdzic mozna zrobic raz bete, za pare dni znowu i sptawdzic czy spada i czy moge tak zrobic. powiedzial ze tak. Mam sie odezwac jak bede miala wynik drugiej bety i jak cis to umowimy sie na wizyte.
KaliTo wporządku sie zachowal. Tak sie bałaś, a poszło dobrze 😉
PrzesylkaWitam mam pytanie czy przesyłka jest anonimowa? Tzn nie widnieje na niej nazwa tabletek i że są to tabletki poronne? Pomóżcie
KaliJutro mam dostac. Kamila mówiła,ze nic nie widać
JustysiaHej. Ja dziewczyny poszlam bo chociaz tak duzo skrzepow wylwcialo nie oczyscilo sie wszystko i moglo dosc u mnie do zakażenia i nie chcialam ryzykowac. A tak jestem po juz. I czuje sie sto razy lepiej bo mam pewnosc ze jestem wyczyszczona do konca. A tak bym myslala czy cos jest. Zwlaszcza ze lekarz powiedział ze bardzo duzo pozostalosci zostalo. I jestem zadowolona. Jutro wychodze do domu. Kolo 11. I mam spokojne sumienie.
JustysiaNic nie widac. Koperta dyskretna
PrzesyłkaDziękuję dziewczyny za odpowiedź
kamilaJustys a mialas jakies znieczulenie? Problem w tym ze jak bede musiala na zabieg jechac to nie utrzymam juz tego w tajemnicy a nie chce zeby rodzina sie dowiedziala :/ dlatego wolalabym tego uniknac.
JustysiaTak ogolne. Ale powiem ci ze lepiej bo przynajmiej jestem oszyszczona i nie mysle ze cos mam w srodku ze bede miec zakazenie lub sie wykrwawie
JustysiaTo powiedz ze idziesz na yorbiela lub na polipy na czyszczenie i tyle
JustysiaTorbiela
kamilaTylko ze moj tata pracuje w szpitalu i raczej nie da sie oszukac bo moze zajrzec w karte itp. ehh zobaczymy jak pojde do lekarza. Mam juz wynik Bety. Na dzien dzisiejszy mam 903. Zobaczymy co bedzie za 2-3 dni. Oby spadalo.
JustysiaOk.
KaliHej! Jak sie czujecie? Fizycznie i psychicznie?
kamilaJa czuje sie ok. Fizycznie i o dziwo psychicznie. Ja nie wierzylam w ta ciaze i wmawialam sobie ze nie jestem i moze dlatego tak mi latwo a jak okaze sie ze beta spada to juz w ogole bedzie ok. Fizycznie jest super. Krwawie ale nie jakos mocno. Tak jak na poczatku okresu.
JustysiaNo a oczyscilas sie całkowicie. Nie wiesz tego.Dziewczyny ja sie zegnam. Juz wiecej tu nie napisze chce zapomniec o tym wszystkim. Powodzenia. Pa
kamilanie wiem czy sie oczyscilam ale dopiero 3 dzien wiec uwazam ze jeszcze jest na to czas.
kamilaDziewczyny chyba dopiero dzis wydalilam zarodek. Skrzep bym najwiekszy jak dotychczas i zupelnie inny niz poprzednie. Taki zbity i twardy. Takze nie musi sie do wydarzyc od razu. U mnie 3 dzien po kuracji.
Co jeśli nie odbiorę przesyłki?
KaliKamila bolało?
kamilaKali wlasnie nic nie bolalo.
Dziewczyny, ja czekam dopiero na przesyłkę, czy ta metoda jest naprawdę skuteczna?
KarolaJest skuteczna tylko musisz postępować tak jak na ulotce
KaliDokładnie, wszystko jest w ulotce
KaliTez sie zastanawiam czy działają, Czy nie sa niebezpieczne i wogole….ale przeczytałam cały ten wątek i wszystko jest na DUŻY PLUS 🙂
Bardzo się denerwuje, że właśnie coś pójdzie nie tak, ale chyba każda z nas tutaj miała atak paniki.
Kali, ale Ty już zaczęłaś kuracje?
KaliJa mam atak paniki. Mam zaczac jutro i po prostu milion myśli
Czarna29Właśnie wzięłam pierwszą tabletkę.
Mam trochę stresu przed kolejnymi dawkami. Ja się szykowalyscie do tego? Bylyscie cały czas w łazience? Ile paczek podpasek kupić? Czy bóle są do wytrzymania? Bralyscie tabletki przeciwbólowe? Jestem w 6 tyg ciąży, mam już 2 dzieci i jeszcze nie czas na kolejne.
Mini102Jutro zaczynam. Trzymajcie kciuki!
Czarna29Ja jestem właśnie po pierwszych 4 tabletkach. Boli mnie brzuch. Mam stres trochę.
Mini102Ja tez po pierwszych 4
Brzuch boli identycznie jak przed okresem. Po 1,5 godziny biegunka.
Samopoczucie średnio.
Czarna29Ja już po ostatnich 4 tabletkach od 2 godzin. Ale krwawienia nadal brak. Natomiast boli brzuch, jest podwyższona temperatura. Samopoczucie fatalne.
Mini102U mnie było krwawienie po 2 partii.
Kilka skrzepów i skończyło się 3 godziny po wzięciu 3 partii.
Nie wiem czy to dobrze.
Strasznie mnie jelita bolą.
Czarna29U mnie do tej pory nie ma krwawienia.. Martwię się czy się udało…byl okropny ból i nic więcej póki co.
Mini102U mnie chyba ok.
Plamie troszkę ale czuje ze napięcie z biustu zeszło itd.
Czarna a który to tydzień?
Mini102Doczytałam ze 6
Może się nie udało. Ale nie martw się.
Idź do lekarza (najlepiej innego niż do tej pory) jak coś masz czas żeby powtórzyć kuracje.
Czarna29Myślę,że w czwartek udam się do lekarza. Jak coś, to powtarzam kurację.
Nie jestem tym ppcieszona, dużo stresu a i tak się nie udało.
ElenaMusiałaś coś źle zrobić. Albo tylko wydaje Ci się, że się nie udało. Skuteczność kuracji to 98%. Musiałabyś mieć sporego pecha, żeby przy prawidłowym stosowaniu coś poszło nie tak.
Mini102Ktoś może doradzi.
Po jakim czasie przestały was bolec piersi?
Ja jeszcze muszę czekać na lekarza a jednak czuje ból w piersiach nadal.
Mija 2 dzień od kuracji.
Bardzo sporadyczne małe plamienie czasem
MajaHej ja zamówiłam tabletki . Maja być jutro . Boje się czy się uda . Czy stosowalyscie dopochwowo ?
Dziewczyny ja robiłam zabieg z soboty na niedzielę i też nie wiem czy się udało. Krew zaczęła lecieć po 2 dawce tabl.i to jak w czasie miesiączki, skurcze były od krzyża do,brzucha, ból był do wytrzymania, wyleciały ze 4 skrzepy i to nie jakieś wielkie. Teraz jestem 2 dzień po kuracji i na podpasce widać skamieniałości i resztki malutkich skrzepów ,albo śluzu bo już sama nie wiem i też zastanawiam się aww się udało czy nie. Tygodnia nie znam ale podejrzewam 4-7. 7 to od ostatniej miesiączki ale do zapłodnienia doszło napewno dużo później
Czarna29Ja jutro mam wieczorem wizytę u ginekologa zobaczymy co powie. Ale wątpię, że się udało. Piersi bolą mam mdłości.
Przy kuracji tylko temperatura i ból brzucha. Nie było plamienia. A zrobiłam wszydstko zgodnie z instrukcją, kilka razy czytalismy z partnerem.
Jutro wieczorem wszystkiego się dowiem.
Mini102Czarna daj znać jak poszło koniecznie.
AncykCzarna i jak ?
Czarna29Byłam u ginekologa wczoraj, dostałam duphaston na wywołanie okresu. Ciąży nie było widać. Ewidentnie jest coś poknocone. Testy wykazują ciąże, mam dlosci i wszystkie inne dolegliwości ciążowe. Zobaczymy czy leki wywolają krwawienie.
Po tabletkach dostałam zapalenia i mam też antybiotyki. Moja lekarz domyslila się co jest grane.
Zobaczymy czy Duphaston wywoła krwawienie, jeśli nie znów czeka mnie wizyta u ginekologa. Sama nie wiem co mam o tym myśleć.
AncykO kurczę ciekawe czemu tak się stało. Ja po 1 dawce czterech tabsow. Za godz biorę drugą dawkę. Na chwilę obecną mam krwawienie i delikatne bóle Ale nic więcej. Mam nadzieję ze się uda.
Czarna29Życzę powodzenia. 😊
Ja jestem już po pierwszej dawce Duphaston. Mam nadzieję, że krwawienie wystąpi. Niech się wreszcie coś ruszy bo ta niepewność jest najgorsza.
MisiaCzarna29 mam tą samą sytuację. Wzięłam tabletki i nic. Już 2 dzień po kuracji i żadnych objawów. Idę w środę do lekarza.
Czarna29Misia, daj znać co i jak..
MisiaRozmawiałam z kobietka z portalu. Jutro skocze do ginekologa, zobaczę co tam się dzieje wogole. Jeśli nic się nie zmieniło, co jest prawie pewne, to w piątek zaczynam druga kuracje.
Dostaław krwawienia po tym leku od Gina?
MisiaByłam u Gina. Tabletki chuja dały, ale dostałam luteine. Mam przyjmować 5 fni i odstawić, powinnam dostać krwawienia.
Czarna29Ja jeszcze nie krwaie… ☹️ Mam tabletki na 2 dni jeszcze. Zobaczymy co i jak. Ale martwię się. Bo objawy jak były tak są, ciąży niby nie widać ale u mnie to normalne po 2.cesarkach i zrostach. Więc na dobrą sprawę, ja nic nie wiem…
MisiaU mnie płód widoczny, tabletki działają dopiero po odstawieniu, więc zobaczymy. Jestem podlamana… Który Tc?
Jakie dawki zazywasz?
Czarna29Tydzień już 7..mam 100mg..
MisiaDawka na dobę?
Czarna29Nie, mam dwa razy dziennie po 100.
patsCześć dziewczyny, ja właśnie odebrałam paczkę. Czy Wy też nie widziałyście nazwy leku na tej pojedynczej tabletce? Strasznie się stresuje i nie wiem czy faktycznie przyszło to co powinno 🙁
kamilaDziewczyny jesli nie jestescie pewbe czy sie udalo mozecie sprawdzic beta hcg.Jesli sie udalo beta bedzie spadac. U mnie na 3 dzien po kuracji (w sobote bralam te pod jezyk a badalam bete w poniedzialek) bylo ok 900. Po 3 dniach powtorzylam i bylo juz 170. Mi sie wydaje ze najwiekszy skrzep wydalilam dopiero we wtorek czyli 4 dzien po kuracji, wtedy tez zaczelam mocniej krwawic.Krwawilam ok tydzien.
Ola 1213Właśnie dostalam info że paczka jest juz dostarczona. Po pracy łyknę pierwsza tabletke. Oby sie powiodło
KeitPas ja też dostałam paczkę dzisiaj rano i ta jedna jest bez nazwy ale połknełam mam nadzieję że się uda stres mega
KeitPats odezwij się jak u Ciebie który tydz a te drugie 12szt to CYTOTECdostałaś
-
AutorWpisy