Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
LolaJa mialam 11/12 stycznia ale bylam u ginekologa i powiedział ,ze ciaza jest do tylu,pozniej doszlo do zaplodnienia z drugim dzieckiem mialam podobny ale mniejszy poslizg i z usg powiedzial ze koniec 4tygodnia widzi nie bylo jeszcze zarodka .Powiedzial ze jak zalatwie tabletki i wezme to one powinny pomóc i wydale to bo jest to początek.
LolaJa zaczelam dzis o 9 ru a jutro bitwa o reszte bedzie 🙂
RebaTo i tak w porządku lekarz. Bo ja zapytałam swojego o przerwanie to mówi że nie ma takiej możliwości. I taka dziwna sytuacja.
RebaLola
No ciekawa jestem jak to zniesiesz. Wszystko mi dasz znać jak było z krwawienie Oki?? A powiedz mi jeszcze kiedy byłaś ginek?
RebaAlicja666
I jak samopoczucie u Ciebie bo nic się nie odzywasz!! Po Ru odczuwasz ból brzuszka?
LolaReba
Bylam w poniedzialek u ginekologa 🙂
ALICJA666Ja tez mialam ostatnia miesiaczke 11.01 ale mi tez gin powiedzial, ze to sie nie zgrywa z wielkoscia itd. I tez 4 tydz.
Zjadalam kolacje 1 raz od dawna i caly czas mi jest niedobrze, nie wiem czy to od tabletek, kolacji, stresu czy tego co mam w glowie 😥
RebaLola
Dzięki za odp. A u Ciebie coś się dzieje??
LolaAlicja666
Mi nadal nic, spanie mnie lapie ale gosci mam 🙂 mnie znowu ciekawosc zżera przed jutrem …
RebaAlicja666
Może że stresu Kochana bo ja jak się denerwuje to też mi często nie dobrze i siusiam albo załatwiam się co chwilę. Pisz na bieżąco co u Ciebie.
ALICJA666Reba, ja wlasnie zawsze przy stresie mam scisk zoladka i wymiotowac mi sie chce 😖😖
Mam stracha przed jutrem 😥😥 na bank bede wymiotowac 😖😖😖
LolaDamy rade kobity 🙂
ALICJA666Obudzil mnie bol brzucha w nocy, chyba jednak salatka na posiadowce byla slaba 😞😞 i zadzialala na moj zoladek
RebaLola. Alicja666
Witajcie. Trzymam za was kciuki. Powodzenia. Dajcie znać co i jak.
RebaAlicja 666
Bedziesz z kimś dzisiaj czy sama?? Jak to u Ciebie będzie wyglądało??
RebaPrzeczytałam właśnie komentarz Twój. Jak Twoje samopoczucie? Co z zoladkiem.??czytalam wcześniej że jak myśli się że będzie się wymiotować to najlepiej przed 1 dawka wziąść coś przeciw wymiotnego.
ALICJA666A dostane to bez recepty?
Wstalam na wizyte w toalecie i juz jest ok, ale cala noc nie spalam. Pewnie dzisiejszej tez nie przespie 😖😖
Wynajelismy z chlopakiem hotel przy szpitalu do poniedzialku, zeby miec spokoj, a blisko do szpitala jakby co
RebaAlicja666
Właśnie czytałam i po Ru mogą być plamienia i nudności.
RebaAlicja 666
Nawet aviomarin można wziąść. Tak jest bez recepty. Aha to masz bliska osobę,to bardzo dobrze.
RebaAlicja666
Ja też nie mogę spać wogole. A jak bym zazyla to już Wogole tragedia. Ciekawe jak Lola się czuje.
ALICJA666Ja plamień nie miałam, nawet biegunki na szczescie, ale bez wizyty sie nie obylo, nie jem majonezu itd, ale gloda bylam i salatka ziemniaczana chciala, zebym ja zjadla (a wiadomo, ze kazdy wrzuca do nich wszystko).
No nic, skocze do apteki, rano mam prace jeszcze do wykonania i jedziemy zrobic swoje. Na bank bede tu caly czas od 15.
Lola, jak nocka?
RebaAlicja666
Świetnie to czekam na wieści.
LolaA ja troche spalam a troche nie mala w nocy sie krecila .Teraz mam lekkiego stresa ale.jak powiedzialo sie A to i B trzeba … wlasnie szamam sniadanie 🙂 ogolnie czuje sie Dobrze 🙂
RebaNo Lola za pół godzinki działasz. Powodzenia. 3mam kciuki. Pisz na bieżąco.
RebaLola i Alicja666
Jak dziś będzie po to kiedy planujecie wizytę u ginek??
LolaReba ja chyba 19go pojde jak sie oczyszcze bo w tym tygoniu moze byc różnie cos tak czuje .
RebaI co powiesz ze czemu wcześniej nie przyszlas?? Ja to myślałam że tak że 2 dni po żeby pójść i powiedzieć że nagle zaczęłam krwawi. A Ty co wymyśliła??
LolaReba
Ja chodze prywatnie do.lekarza i on wie jaki mialam plan i jest o wszystkim poinformowany.
RebaJa też chodzę prywatnie od kilku lat do jednego i skurwiel nie zgodził się na nic takiego.
LolaWzięłam maja smak kredy szkolnej .Wyczytałam,ze najlepiej brac dopoliczkowo bo powoduje to najmniej wymioty .Rozpieszczają sie i tak dziwnie w buzi sie robi … lekki stres mam ale to pewnie zaraz minie najciezszy jest pierwszy krok .3majcie kciuki
RebaJak tam wzięłaś??
LolaTak wyzej jest odp 🙂
RebaLola
To 2zielas dopoliczkowo?? 3mam kciuki.
LolaTak na bok policzka ale dosc szybko sie rozpieszczają chyba ze ja mam slinotok i tyle sliny i tak szybko odzie .Jak zobaczyłam je bez opakowania wydawalo mi sie ze beda sie rozpuszczac pol dnia … ale jest ok poki co. Stary jesy w domu i dzieci .
LolaJuz sie rozpuscily .Czekamy….Teraz kolejna po 12
RebaLola.
Ciekawe czy coś po 1 dawce ruszy. A Twój ginek jak Ci to doradzał to mówił że to bezpieczne itp?
ALICJA666Ja planuje na czwartek jak sie uda, a Ty Lola?
LolaPowiedzial ,ze nie powinno nic zlego sie dziac w razie w mam przyjechac do szpitala i udac ze nie wiedzialam nic o.ciazy a on potem dojedzie .
Alicja 666
Ja 19go do gina chyba pojade .narazie jest mi zimno i gardlo po tych lekach mnie boli
RebaLola. Nie wiem co robić. Ch ialam dziś wziąść Ru. Ale nie wiem czy lekarz się nie pozna jak pójdę po 2 dniach. Bo przecież będę musiała iść.
RebaNo to efekt uboczny zimno, dreszcze
Ale ze gardło boli to normalne??
RebaPo 3 czy 4 godzinach bierzesz następna dawkę??
LolaBiore kolejna ok 12.30
Przełóż najwyzej wizytę o np pare dni 🙂 no gardlo mnie tak pobolewa .Ciekawa jestem kiedy moge cos zjesc cxy sie napic .nie chce rozcienczyc tabletek
RebaLola. Ale chodzi mi o to że jak pójdę do dr i on zapyta czemu pani wcześniej nie przyszła jak krwawienie było a ja co zmarszczona!! A powiesz w jakim miescie masz swojego dr??
RebaAlicja666
A Ty co zamierzasz powiedzieć dr jak pójdziesz do niego??
LolaMoj doktor przyjmuje nie daleko od granicy niemieckiej goerlitz zobacz na mapie .Poki co mam tak dziwnie w dole brzucha jak na okres , modle sie by sie udalo…
ALICJA666Lola, to musisz mieszkac niedaleko mnie, ja mam jakies 40 50 km do gorlitz.
Ja wlasnie nie wiem co powiem… moze, ze mialam krwawienie, ale ze wzgledu na prace nie moglam wczesniej sie pojawic.
Ja juz mam stracha, moj chlop jakos tak spkojnie, a ja pewnie spac nie pojde bo bede myslala czy sie obudze czy sie wykrwawie. Generalnie moj okres jest bardzo skapy i krotki, wiec mam nadzieje, ze gladko pojdzie
LolaAlicja 666
Podejrzewam ,ze mieszkamy nie daleko siebie :)dlatego robilam tak zeby zaczac branie cytotecu rano do wieczora moze nie będzie tak zle .Ja leze , a mala spi z tatusiem 🙂 póki co bylam siusiu i cisza .ciekawa jestem jak.i.kiedy mozna pic i jesc czy cos mowia o tym
RebaJa też się boję krwotok bo ta anemia jeszcze.. I później tłumaczenie dr i mężowi. Muszę mieć wszystko poukładane i nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzić.
RebaBrak mi odwagi.. Pomocy!!
LolaReba
A nie masz takiego zaufanego gin ? Moze gdzies prywatnie jakis normalny znający Życie jest?
Usiadz pomysl na spokojnie
Ja po swoim zabiegu tu bede wiec mozemy pisac jak cos :)) dopiero wyjdę stad jak we 3 skonczymy .tak bedzie wporzadku
RebaWłaśnie nie ma Lola. Próbowałam nikt nie chce pomóc. Dziękuję że jesteś.
LolaReba
W razie w powiedz ,ze nie bylo Cie w miescie dopiero wrocilas w pedach do niego i odrazu jesteś a i tak nie bedzie wiedzial od kiedy krwawilas , czytalam ze po 24h nikt ich w organizmie nie odnajdzie wiec cisza spokój bedzie .bede bede nie martw sie 🙂 ja za ok 50min kolejna dawka …
ALICJA666Mi też lekarz odmowil, wiec tak mu powiem, pewnie sie domysli, ale nic nie bedzie mogl zrobic..
No wlasnie, jak to jest z jedzeniem i piciem?
LolaAlicja 666
Nie pilam i nie jadlam jeszcze dla pewnosci .Raz bylam.siusiu tylko , ale ppdejrzewam ze po 2 dawce ciut potem sie napije bo kredowo to widze :))
ALICJA666Sprawdzilam i jest, ze mozna normalnie jesc i pic
LolaZjem juz po 3dawce cos solidnego :)) teraz moze przegryze cos na zabek 🙂 ciagle wierci mnie w podbrzuszu ale tak to nic wiecej .
LolaO to super 🙂
Reba jak Ty tam ?
RebaLola
Ty to masz główkę he. Dobra wracam z zakupów i działam. A Powiedz mi coś czujesz?? Jak wogole samopoczucie??
LolaDziewczyny 3mac kciuki biore kolejne za chwile …
LolaReba
Samopoczucie ok ale zjadłabym sobie surowek :))
LolaAle zamiast syrowek zjadlam 4 kredowce 😛 kolejne po 16 i niech stanie sie tak jak pragnę … bo inaczej bedzie ciezko :/
RebaLola
O co nic nie rusza??
RebaAlicja666
Wzięłaś już pierwsza??
LolaReba
Niee tylko podbrzusze boli , a i glodna jestem :)) kiedy dzialasz ?
LolaAlicja chyba o 14 miala brac 🙂
RebaLola
Dopiero weszłam do domku. Lola a jak nic nie pójdzie co wtedy??
LolaReba
Najpierw ide na wizyte do gin zobaczymy co bedzie jak nie to albo szukam cos poza granicami kraju albo powtarzam kuracje
RebaLola mnie nie będzie na to już stać. Poza tym Ty masz jeszcze czas a ja już nie. Boże nie wiem. Zglupialam. Albo wezmę albo do sedesu zaraz spuszcze.. A u Ciebie jak?! Dzieje się coś??
ALICJA666Ja za pol godziny wezme. Nic? Nie ma krwawienia?
LolaMnie boli coraz bardziej , ale nie plamie ani nic .
Ja oddam wtedy ostatnie siano tez nir mam o tak o 🙁
RebaAlicja nie boisz się??
RebaLola nawet plamienia nie ma?? A ból brzucha jaki??
LolaBylam siusiu to tj mocz byl rozowy jak sie wytarlam .Bol od kregoslupa w przod az do macicy , czasem lekkie klucie i tylko to poki co
ALICJA666Ja wzielam, ale za godzine wezme przeciwbólowa.
Boje sie jak cholera
LolaAlicja 666
Ty już tez cytotec? Czy Ru? Ja mam na 16 kolejne 4ostatnie 🙁
RebaLola
Dawaj znać co z Tobą. Jak się czujesz Oki! Buzka
LolaReba
Ok 🙂 poki co jest ok 🙂
OlkaNo tak, ale wiem że na dziewczyny działały te tabsy z tad, mi się jednak nie udało i musiałam to przechodzić dwa raz, aktualnie jestem po drugiej dawce i dość sporo że mnie już poszło, zresztą wczoraj jak wzięłam mifegest to już czułam że coś się dzieje
OlkaCytotec jest tutaj oryginalny, napewno ja miałam lekkie skurcze mocny ból brzucha ale zaledwie kilka kropel krwi
ALICJA666Co zostanie mam polknac?
OlkaTak jeśli się nie rozpuszcza polykaj
LolaLicja 666
Co zostanie pogrysc i polknac
ALICJA666Lola, cos leci?
LolaAlicja 666
Nic 🙁
ALICJA666Mnie też zaczelo gardlo bolec
LolaAlicja 666
Cos czuje ,ze mimo tego ze to dopiero 5tydz to mi sie nie uda 🙁 trochę mnie to podlamalo 🙁
ALICJA666A czy te tabletki nie uszkodza plodu? Jezeli kuracja sie nie uda?
OlkaDziewczyny krwawienie musi wystąpić, jeśli nie tzn ze nie poszło. Ale poczekajcie do 3 dni, bo cytotec działa do 72h
ALICJA666Mi zimno, pobolewa mnie brzuch
OlkaByły takie sytuacje że dziewczyny zaczęły krwawic po 3 dniach od zażycia tabletek
OlkaReba który tydzień?
RebaLola
Jeszcze chwila i trzecia dawka. Leci coś? A jak ból brzucha??
RebaAlicja666
I jak tam u Ciebie?? Mocny masz ból brzucha??
RebaOlka 8 tydz 2 dzien
LolaDziewczyny bylam siku leci krew takie skrzepki i sluz bol brzucha jest . Tak ja zaraz ostatnia dawka
ALICJA666Ja chyba zaraz birgunke dostane, bo juz bulgocze. A cala buzia mnir boli, jezyk, gardlo, policzki 😖😖
LolaBylam siku leci lekko krew takie jakby skrzepki plus sluz i rozowe siusiu
Nigdy wiecej takiego stresu :((
RebaOlka
A Ty juz po kuracji czy teraz jesteś w trakcie??
RebaLola
Ty naprawdę jesteś twarda. Dasz radę, wierzę w Ciebie. A ból jak??
ALICJA666Ja piernicze… do czego to doszlo
-
AutorWpisy