Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
KseniaEwka po jakim czasie od kuracji poszłaś do lekarza?
KseniaZastanawia mnie czy naprawdę nie można wykryć stosowania kuracji. Czy w ogóle lekarze próbują docierać do przyczyny poronienia.
Patka a Ty jak się czujesz? Chyba zaraz drugą dawka? U mnie tylko śluz zmienił kolor i nic….
WikaMi czas się dłuży to tej 19..
Czytałam, że nawet i po 3 dawce dopiero zaczyna coś się dziać więc trzeba być cierpliwy chociaż ciężko o to..
PatkaJuż po kolejnej dawce.
Krwawienie praktycznie ustało, jedynie przy siku coś leci. Znowu mi zimno, lekkie dreszcze i boli gardło. Mam złe przeczucia….
Umówiłam się zapobiegawczo na poniedziałek do lekarza. Nie wiem, czy nie zbyt szybko
EwkaW piątek wzięłam drugą dawkę i zaczęłam krwawic jak przy słabym okresie trzy dni. U lekarza byłam w poniedziałek po południu. Piersi są nadal bardzo tkliwe.
KseniaPatka będzie dobrze,coś się dzieje A dziewczyny ssme piszą że raz bardziej raz mniej. U mnie nadal cisza,zaraz druga dawka więc oby coś poszło.
PatkaKseniu, co u Ciebie? Jest jakiś postęp?u mnie lipa 🙁 mniejsze krwawienie niż przy miesiączce, bolący brzuch i gorączka 🙁
KseniaDreszcze i bolacy brzuch,stres mnie zjada… bo krwi zero.
PatkaJeszcze ruszy. Bardzo boli Cię brzuch?
PatkaZaraz biorę 3 porcję. Mam złe przeczucia
KseniaRuszyło mnie. Temp.38°,biegunka,zdecydowanie silniejszy ból brzucha, krew i skrzepy…. O 18 trzecia porcja,strach tez mi towarzyszy. Oby nam pomogło.
PatkaTrzymam kciuki.
WikaJa już się stresuję za godzinę już biorę tabletki..
EwkaJa jutro zaczynam brać drugi raz zestaw i też mam nadzieję że pomoże, wtedy poczuje ogromną ulgę.
ZmDziewczyny co ile godzin to brać jutro zaczynam… Dzwobiennanifolinie i nic nie mogę się dowiedzieć bo nie odbierają
ZmEwka dlaczego drugi raz? Tabletki nie są skuteczne?
WikaJa w kopercie miałam małą karteczkę z stroną www. Na której był cały opis.. I tam było, że ta jedna a później za 24h kolejne pod język co 3.5h
WikaDziewczyny długo Was biegunka trzymała?
EwkaW moim przypadku za pierwszym razem nie pomogło, byłam u lekarza i ciaza jest, lekarz mówił że mogę poronic i chciał mnie wysłać na oddział ale odmówiła, to zapisał tabletki na podtrzymanie których nie biorę i na wtorek mam do niego przyjść na wizytę. Pewnie zależy od organizmu kobiety jak zadziałała zestaw. Ja przy pierwszej ciazy od razu miałam bliźniaki dla tego też chce usunac
PatkaWika po pierwszej dawce max 2,5h. Później biegunka minęła.
Jestem po 3 dawce od prawie 3 godzin. Wygląda to na zwykły okres. Tylko 2 skrzep wypadł na początku.
Myślicie, że jutro gdybym poszła do lekarza byłoby wiadomo czy… Zaczynam panikować
WikaA jutro to nie za wcześnie..? Ja ponad miesiąc temu się zapisałam do lekarza po tabletki antykoncepcyjne ale jak widać los mi co innego pisał i mam wizytę na 26.06 to po 6 dniach pójdę i mam nadzieję, że powie mi to co chcę usłyszeć..
PatkaMasz rację to nie najlepszy pomysł… Ale do poniedziałku oszaleje jak się nic nie ruszy
ZmDziewczyny pomóżcie. Od jutra zaczynam. Czy to aby na pewno bezpieczne? W jakich odstępach czasowych brać, jakie przeciwbole w razie czego? Bardzo proszę o pomoc. Dzwonię na infolinię i nikt nie odbiera. Czy wasze tabletki też przyszły bez opakowania, tylko zwykłe listki? Ta pojedyncza nie jest taka jak na zdjęciu. Jest większa i biała. Bez żadnej nazwy i daty ważności
WikaJa właśnie wzięłam pierwszą dawkę.. I trzese się ale ze stresu.. Ta pierwsza i u mnie duża biała i nie opisana, a tamten listek opisany nawet na tabletce jest nazwa.. Ja też bardzo się stresuję żeby było dobrze!! Ale musi i nie ma innej opcji!!! Rozposcily się u mnie pod językiem w niecałe 10 min bardzo szybko. 4 tabletki pod język co 3.5h
Ja mam kupiony ibuprom w razie mocnego bólu..
EwelinaJa jestem po lekarzu u mnie się udało ciąży nie widać wszystko się ładnie oczyscilo. Jedyne to co mam to torbiel na lewym jajniku na 7 cm. Mam przyjść do kontroli za 2 miesiące
WikaU mnie niecałe 30 min i już pierwsza krew się pojawiła.. Nie spodziewałam się, że tak szybko..
KseniaPatka ruszyło się? U mnie po drugiej dawce sporo dużych skrzepow,po trzeciej wysoka temperatura i już tylko krwawienie. Też mnie korci żeby iść jutro…
PatkaNie. Jest bardziej ubogo niż przy okresie i zero skrzepow. Obudziłam się zlana potem
ZmDziewczyny jak się czujecie?
ZmPowiedzcie mi, po rozpuszczeniu resztki polykamy czy wypluwamy?
PatkaNoerozpuszczone resztki połykamy
PatkaKrwawienie całkowicie ustało w 18h od pierwszej dawki. Czy któraś z Was miała taką sytuację?
ZmPatka jak się czujesz?
PatkaNadwyraz dobrze. Mam dużo energii, mdłości minęły, zero bólu brzucha, piersi nie są już takie pełne i wrażliwe. Zeszło że mnie tyle wody, że mam luźne spodnie, które w środę były na granicy komfortu.
ZmMyślisz że wszystko poszło dobrze? Po jakim czasie planujesz pójść do lekarza?
PatkaMam mieszane odczucia i się boję fiaska. Teoretycznie dziewczyny piszą, że lepiej się czują kolejnego dnia ect. Jednak u mnie praktycznie krwawienia nie było. Po 1 dawce wyskoczył jeden skrzep przypominający strukturą ubitą pianę/ mięso mielone – wybacz takie mam skojarzenia, nie wiem czy to jajo. Teoretycznie mam wizytę umówioną na poniedziałek, ale zastanawiam się, czy nie iść dzisiaj, bo ta niepewność jest straszna. W dodatku nie mam nawet objawów zwykłej miesiączki
PatkaWika, Ksenia co u Was? Jak się czujecie dziewczyny?
WikaJa hmm pół nocy miałam taki ból brzycha, że myślałam że zejdę i teraz znów strasznie mnie brzuch boli w bodbrzuszu. Krwi było nawet sporo i takich skrzepow.. Tylko ten ból brzucha jest strasznie mocny 🙁
PatkaWika, jak to czytam coraz bardziej dochodzę do wniosku, że mi się nie udało 🙁
ZmPatka a który tydzień był u Ciebie? We wczesnej ciazy objawy kuracji są przecież łagodniejsze, tak przynajmniej piszą.. może wystarczył ten jeden skrzep który z Ciebie zszedł?
PatkaZm tu masz rację… Mnie najbardziej męczyła gorączka. To był koniec 6 tygodnia
WikaJa gorączki to nie miałam.. Też 6 tydzień u mnie.. Ale ból brzucha jest tak straszny że nie mogę się ruszyć..
PatkaMnie bolał, ale nie na tyle żeby proszki brać. Dziś bólem tego nazwać nie można. Raczej czuje podbrzusza i lekki kłucie w prawym jajniku 🙁
WikaTo aż Ci zazdroszczę bo ja konam z bólu i tabletki mi nie pomagają 🙁
PatkaJuż wolałabym się męczyć i być pewną, że się udało, niż powtarzać kurację:(, jak myślicie iść dziś do lekarza, czy czekać do poniedziałku?
ZmPoczekaj. Czytałam też że dziewczyny miały krwawienia podczas kuracji, później przestały i po kilku dniach znów krwawienia nastawaly. Organizm będzie się oczyszczal jeśli coś jeszcze zostało. Mi z bety wyszło że między 3 a 4 tyg. Jutro wezmę pierwsza tabletkę bo dziś z dzieckiem po lekarzach i niestety musiałam przełożyć. Też strasznie się boję co ze mną będzie..
EwkaNo to zaczynam drugi raz kurację oby tym razem się udalo
PatkaEwa trzymam kciuki. Daj proszę znać jak wygląda drugie podejście. Po jakim czasie od pierwszej kuracji zaczynasz kolejną?
KseniaU mnie ok. Czuje się dobrze, byłam u gin wszystko poleciało.
PatkaKseniu, co powiedziałaś lekarzowi?ciągle skłaniam się do tego aby jednak dziś iść
EwkaPatka po tygodniu zaczynam drugą kurację. Dziś jednak tabletka A jutro te 12 tabletek
KseniaPatka że pojawiło się krwawienie, że bolał mnie brzuch od kilku dni itd. Mega stres.
PatkaKsenia a przyznałaś, że wiedziałaś o ciąży? Mam wizytę wieczorem, bo nie wytrzymam tej niepewności
EwkaTeż się stresuje że może się nie udać. Czy komuś się po drugim razie nie udało?
PatkaRaczej o takim przypadku nie czytałam
ZmPatka i co byłas u lekarza?
PatkaWłaśnie siedzę w poczekalni i chyba za przeproszeniem zwymiotuje że stresu…
PatkaUdało się. Mimo małego krwawienia wszystko się oczysciło więc lyzeczkowania nie potrzebne. Mam tylko immunoglubuliny, no była różnica czynnika rh
ZmCo powiedziałaś u lekarza? Wiedział o ciąży?
PatkaPowiedziałam, że w ubiegłym tygodniu zrobiłam test i dla pewności BHCG następnego dnia, ponieważ mamy różne rh i jedno poronienie już było 3 lata temu- co zresztą jest prawdą. Wczoraj zaczął boleć mnie brzuch, krwawienie, dziś przeszło w planiemie i nie czekałam na wizytę do swojego lekarza tylko umówiłam się do Pana, bo dziś przyjmuje, a bałam się co jest grane. Zbadał mnie dokładnie i potwierdził brak ciąży. Trochę zaczął dociekać na początku, ale jak usłyszał o poronieniu i zobaczył moją anatomie macicy stwierdził, że nawet wiele boleć mnie nie musiało poronienie samoistnie.
PatkaDziewczyny dziękuję za wsparcie i powodzenia 🙂
ZmJa zaczynam od jutra. Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie:(
EwkaZm i jak zaczęłaś? Jak samopoczucie? Ja już wzięłam drugą dawkę, po pierwszej miałam już plamienie.
EwkaWzięłam wszystkie trzy dawki. Po drugiej dawce wyleciały dwa większe strzępy. Od drugiej dawki czuje bol w podbrzuszy i bol krzyża.krawwienie jest. Byłam w ciazy nie całe 4 tygodnie. Mam nadzieję że się udało. Po drugim zestawie tabletek poronnych nie miałam ani gorączki ani biegunki jak za pierwszym razem.
ZmJa dzisiaj brałam ta pojedyncza, walkę z dwunastoma zaczynam jutro… Strasznie się boję
MalamiWidzę że Tu się więcej dzieje więc dodam swój wpis raz jeszcze.
Opiszę moja sytuacje i obawy.
Pierwsza tabletkę wzięłam 19.06 o 14. Po niej nic się nie działo. Następnego dnia o 14 wzięłam pierwsza dawkę 4 tabletek. Po nich czułam ze zaczyna mnie boleć dół pleców, ale ból był bardzo krótki. Przed kilkoma minutami drugiej dawki zaczęłam krwawic podczas sisiania. Krwawienie było bardzo skąpe. Po drugiej dawce odczuwalam ból podbrzusza jak przy miesiaczce, krwawienie było takie ciagnace “gluty” i wylatywaly malutkie skrzepy. Po 3 dawce dreszcze i okropne zimno. Krwawienie tylko podczas sikania. Następnego dnia podczas sikania rano przy podcieraniu skrzep na około 3 cm na papierze A podpaska z nocy całą w krwi. W ciągu dnia krwawienie skape. Drugi dzień po z nocy podpaska sucha a przy sikaniu krwawienia brak.
Czy ktoś napisze mi czy wszystko poszło dobrze czy jednak mogło się nie udać. Jestem załamana. Myślę że 5-6tc
Minihej… ja zaczęłam brać tabletki w sobotę rano… po pierwszych było mi cholernie zimno i lekko bolało mnie podbrzusze… po drugiej dawce wystąpiła gorączka i biegunka… gdy byłam w wc pojawiło się lekkie plamienie… po trzeciej dawce gorączka i zimno na zmianę… biegunka… i zaczęłam krwawić… ale tylko jak robiłam siku… zauważyłam 3 małe (około 1cm) skrzepy krwi… krwawienie troszkę obfitrze niż przy miesiączce… ból do zniesienia… ja byłam w około 2 tygodniu ciąży i może dlatego tak to przechodzę… mam nadzieję że wszystko się udało… zobaczymy jak będzie rano….
ZmMini i jak? Ja o 9 zaczynam, stres nie do opisania
WikaJa 20.06 brałam tabletki i do tej pory cały czas krwiawie tak nie za mocno ale za to mam straszny ból brzucha cały czas.. Masakra i tak co jakiś czas pulsuje i uderza ten ból z dużą siłą i przechodzi.. Do lekarza mam dopiero w środę.. Już nie wiem co mam myśleć 🙁
ZmJa o 9 wzięłam pierwsze 4… Strasznie mi zimno, leżę pod kołdrą i się trzęse…
ZmA krwawienie może występować do kilku dni po. Tak bynajmniej piszą. To chyba normalne bo się wszystko oczyszcza
WikaKrwawienie tak ale ból jest tak mocny, że łzy mi ciekną momentami i tabletki nie pomagają
ZmSpróbuj może zadzwonić na infolinię i zapytać
Miniposzłam spać coś koło 2…brzuch trochę jeszcze bolał… rano wstałam o 7 i poszłam sprawdzić co i jak…podpaska taka sama jak kładłam się spać ale jak robiłam siku pojawiło się krwiawienie takie jak przy okresie ale jak leżę to nic nie leci… brzuch mnie nie boli… zastanawiam się kiedy do lekarza się wybrać… myślę jutro zadzwonić i zarejestrować się na następny poniedziałek żeby sprawdzić czy się wszystko udało….
ZmNo najlepiej, troszkę wiadomo trzeba odczekać żeby wszystko się oczyscilo. Ja o 13 druga dawka. Już pojawiło się lekkie plamienie
Minija wole właśnie szybciej iść żeby mieć pewność że się udało… bo wyrazie czego będę miała jeszcze czas na powtórzenie kuracji… u mnie było plamienia było dopiero po 2 dawce
ZmA lekarz do którego chcesz iść wie o ciąży? Bo ja się właśnie zastanawiam czy iść do tego samego który ja stwierdził czy do innego
Minija jeszcze nie byłam u lekarza przed kuracja… 18 zrobiłam test bo 17 powinnam dostać okresu… brzuch mnie bolał od 3-4dni a tu nic… i lipa 2 kreski… ale między 7 a 12 też robiłam i był negatywny…
Minilekarzowi powiem że spodziewałam się okresu a dostałam silnych boli brzucha kikla dni wcześniej… że pojawiły się małe skrzepy a nigdy tak nie miałam… nie powinien się domyśleć tak mi się wydaje
MalamiJa jestem 3 dni po. Od wczoraj podczas podcierania delikatne wręcz nie widoczne brozowe plamy tzn Tak jakby woda bardziej zabrudzona. Ciekawe czy się udalo. Po 2 i 3 dawce miałam okropne dreszcze aż mną trzeslo i okropnie zimno. W nocy gorąco. A rano wstałam i było ok. Tylko wyszedł większy skrzyp podczas podcierania. Żaden śluz czy jajo jak to pisały inne dziewczyny. Skrzypy miałam w dzień w którym brałam tabletki ale były takie małe jak platki. Do gina wybieram się w tygodniu. Ciekawe czy mi się uda dostać. Piszczcie jak u Was.
Miniu mnie kuracja też się różni niż u innych dziewczyn… nie miałam dużych skrzepów… tylko 3 małe… chyba że jak sikałam to nie zauważyłam… ale krwawienie jest więc powinno się udać
ZmJa po pierwszej dawce silne dreszcze, biegunka później lekki ból brzucha i plamienia. Właśnie wzięłam 2 dawkę znów zaczynają się dreszcze i krew przy załatwianiu, małe skrzepy…
Miniu mnie było podobnie….jak było mi zimno to przykryłam się kocem….
ZmCały czas skrzepy przy załatwianiu i dość obfite plamienia? Myślicie że wszystko idzie w dobra stronę? Przede mną ostatnia dawka
Minipo ostatniej dawce napewno się “ruszy”….
Miniu mnie przed chwilą pojawiło się coś podobne do skrzepu ale tylko zabarwione lekko krwią i takie “ciągnące” ze 3-4cm miało…. krwawienie też takie “ciągnące”…
ZmJa po trzeciej dawce, cały czas skrzepy… Teraz zaczynam znów czuć dreszcze.. U Ciebie cały czas się oczyszcza i ciekawe jak długo to potrwa
Minimam nadzieję że to dobry objaw… planuję mieć jeszcze dziecko ale nie teraz… i mam nadzieję że się udało… ja po 3 dawce miałam straszne dreszcze i było mi zimno… a po chwili gorączka… i tak na zmianę…
ZmMam to samo… Miejmy nadzieję że wszystko się uda
Minidokładnie… jak będę po wizycie u lekarza dam znać
ZmJest tu ktoś? Dziewczyny można coś wziąć na biegunkę? Ostatnia dawkę brałam przed 17…
EwkaU mnie po drugiej dawce były strzępy większe i mniejsze ale jak byłam się załatwić to wyleciało że mnie coś wielkości 3-4 cm lekko zakręcone od krwi ale na skrzyp to nie wyglądało. Mama nadzieję że się udało. Krwawienie dalej mam jak przy miesiaczce, bol i nabrzmialosc piersi dzisiaj jest mniejsza A wcześniej się dotknąć nie mogłam. We wtorek idę do lekarza mam nadzieję że powie że ciazy nie ma. Wczoraj po ostatniej dawce było mi zimno bolał brzuch oraz miałam wzdety.
ZmMożna wziąć coś na biegunkę? Od rana się z tym mecze
Minikochana ja też miałam biegunkę ale nie brałam nic bo nie wiem czy to nie zaburzy kuracji…
Minihej kochane… u mnie 3 dzień krwawienia… nie jest on cały czas ale jednak jest… jest obfitsze niż podczas miesiączki i takie hmm? “ciągnące” i pojawiają się jeszcze takie ala skrzepy… bo nie wiem jak to nazwać… brzuch nie boli wogóle…
Zm jak tam u Ciebie? wszystko ok?
ZmCzuję się dobrze, nic mnie nie boli. Też nadal krwawie ale mniej niż wczoraj. Podczas załatwiania cały czas schodzą skrzepy. Ciekawe jak długo potrwa oczyszczanie..
ZmMini jak tam u Ciebie? Kiedy do lekarza?
EwkaJa od soboty południa krwawienie, dzisiaj nie zauważyłam żeby strzępy leciały ale krwawienie jest jak przy miesiące u mnie A mam dość obfite miesiączki. Jutro do lekarza mam nadzieję że powie że nie ma ciazy.
ZmEwka daj znać
Miniu mnie dziś jakąś zmiana… wstałam rano i niestety gdy tylko się podniosła nie zdążyłam do łazienki i mnie w sekundzie zalało…. nie wiem czy to czasem nie skutek tego że wczoraj się przeforsowałam fizycznie… dzisiaj będę dzwonić i się zarejestruje…
-
AutorWpisy