Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
MadziaMysle ze tak to byl zarodek. Czyli mozna powiedzieć oczyscilas sie. Ale umow sie do ginekologa zeby cie zbadala za jakis czas
MadziaA powiedz mi jak ty te tabletki bralas ?
ZdesperowanaRobilam wszystko tak jak w opisie. Pierwszą tabletkę o 5.30 rano na następny dzień o 5.30rano 4 pod język kolejne o 9 a 3 dawką 12.30
MadziaDziekuje za podpowiedz.ja mam w planach zacząć od dzis jak kurier będzie
ZdesperowanaAha no i godzinę przed 2 i 3 dawką wzielam ibum przeciwbólowy. Bałam się panicznie bólu i tego że dostanę jakiegos krwotoku ale nie było tak źle naprawdę nie ma czego się bac
ZdesperowanaKrwawienie jak przy miesiaczce i z ibum ból taki jak przy miesiaczce. Myślałam że kiedy nastąpi “ten moment” będzie strasznie bolało ale nic nie czułam tylko wyslizgnięcie. Panikowalam okropnie ..niepotrzebnie
KaoZdesperowana, jak się teraz czujesz? Już jest ok?
ZdesperowanaW nocy o 2 się obudzilam bolało mnie w pachwinach tak ciagnal brzuch wzielam ibum i od tamtej pory jest ok. Krwawienie jak normalny okres slabszy niż wczoraj. Normalnie odkurzalam pomylam podlogi i wybieram się na zakupy
ZdesperowanaBrzuch nadal nabrzmialy ale w czasie okresu zawsze taki mialam
MadziaTo dobrze ze sie zdesperowana dobrze czujesz. Ja mam nadzieję ze tez przejde to w miare lagodnie. Najgorsze jest to ze sie panikuje. Ale musimy dac rade wszystkie. Najwazniejsze zeby to wszystko wyszlo znas
Minihej kochane…. u mnie 9 dni krwawienia (licząc 2 dni kiedy krwawienie się zatrzymało na pół dnia)… od tamtej pory mam upławy zabarwione lekko krwią…
HaniaPlanuje od jutra zacząć ale dziś obudziłam się z gorączka, cały czas wymiotuje i boli mnie brzuch,wymioty zielone …czy mimo to mogę wziąć tabletki ? To pewnie jakieś zatrucie , nie mogę dluzej czekać 🙁
MadziaWiesz co moze poczekaj do jutra. Bo jak wezmiesz tabletki i zwymiotujesz to nie bedziesz wiedziala czy zadzialaly.
Jeden dzirn to az tak roznicy nie zrobi
MadziaWlasnie wzięłam ta pierwsza tabletke.
KaoJa już po pierwszych 4
MadziaI jak sie czujesz po nich?
KaoNie jest złe, gardło mnie boli, zaczął mnie już dość mocno bolec brzuch, ale do wytrzymania. Jest mi trochę zimno i czuje się jakbym miała lekka temperaturę.
EwelaHej dziewczyny, ja zaczynam jutro, strasznie się boję jak to będzie.
Kao a jak u Ciebie, jak się czujesz?
KaoBiorę teraz druga dawkę. Oprócz boli brzucha, nic się nie dzieje, lekka temperatura i plamienie
EwelaSpokojnie rozkręci się, trzymam kciuki. Daj znać rano jak minęła noc
KasiaJa dziś późnym popołudniem zaczynam tak żeby jutro te 3 dawki wziąść na noc, bo jestem z dzieckiem. Panicznie boję się. Dziś mało co w nocy spałam. Jak u Was dziewczyny?
MadziaU mnie narazie ok. Wczoraj wzielam ta pierwsza. A dzis zaczynam pieresza dawke z 3 trz sie boje ale musi byc dobrze . Musi sie nam udac. Bede pisac jak sie czuje
Jj09Zaczynam dziś tak jak wy, wczoraj o 16 wzięłam pierwsza, a dziś po pracy o 16 zaczynam 3×4. Musi się udać. W poniedziałek wracam do pracy i muszę być na nogach.
EwelaJa tak jak wy wszystkie strasznie się boję dziś biorę tą pierwszą. Dziewczyny kiedy planujecie pójść do lekarza, os razu czy jak skończy się krwawienie?
Jj09Najpierw planuje pójść dwa razy na bete zobaczyć czy spada, jak tak to będę spokojna że się udało, do lekarza pójdę za jakiś tydzień lub półtora tygodnia.
EwelaTu piszą żeby pójść 2 dni po kuracji, ale wnioskując po przypadkach innych dziewczyn to nie ma sensu bo wtedy lekarz daje tabletki na podtrzymanie których dziewczyny nie wykupują
Jj09Albo skierowanie na łyżeczkowanie, a organizm powinien oczyścić się sam w ciągu 2/3 tygodni…
EwelaTak więc wynika na to że najlepiej iść gdy krwawienie się skończy.
KasiaI zaczelam kuracje. Jutro pierwsze 4 tabletki.
MadziaA ja wlasnie pierwsze 4 wzielam . Dlugo sie rozpuszczaja ale jest do przezycia.bede czekac na plamienie
Jj09Madzia daj znać ! Ja wzięłam godzinę temu pierwsze cztery i póki co tylko mi zimno
HaniaWzięłam RU o 5.30 , cały dzień dobrze się czuje ale czasem kłuje mnie w brzuchu.
MadziaA ja mam dziwne parcie pid brzuszu i nie wirm czy to moje wkrecenie czy az tak szybko cos tam działa 😐
MadziaTylko nie wiem kiedy mozna sie napic. Bo mnie jiz suszy po tych tabletkach
Jj09Ja pije wodę, nie w trakcie jak się rozpuszczały,ale już po tym.
EwelinaJestem 2 tygodnie po kuracji byłam u ginekologa powiedział że nie jestem w ciąży i że wszystko się oczyscilo ale mam torbiel na lewym jajniku na 7 cm. Od tygodnia wpolzyje z narzeczonym oczywiście nie było żadnego wytrysku do środka ale dziwnie się czuję boli mnie prawy jajnik czasami bardzo mocno. Nie wiem co się dzieje ale po tygodniu raczej nie odczuwala już ciąży. Bardzo się boję nie chce przechodzić przez to drugi raz..
Jj09Skoro lekarz potwierdził brak ciąży to możesz być spokojna, torbiel to nie ciąża, więc nie musisz drugi raz brać tych tabletek
MadziaA po ktorej daece dziewczyzny zaczela wam leciec krew? Bo ja za godzine biore druga i nie wiem kiedy sie spodziewac
EwelaDziewczyny jak się trzymajcie?
Jj09Brzuch boli coraz mocniej, ale krwi jeszcze nie ma, ja za pół godziny druga dawka
KaoJa zaczęłam dopiero krawic po ostatniej
EwelinaJa też po ostatniej a po tygodniu od zapłodnienia można już czuć objawy ciąży?
Jj09To nie możliwe, od tygodnia po zapłodnieniu
MadziaNie mozesz czuc po tyg nic, za szybko.
Ja jestem przed druga dawka i wlasnie juz zaczelam krwawic ale szybko. Brzuch mnie boli takie parcia mam. Ale objaw dobry wazne ze cos juz polecialo. Ciezze sie bardzo
KaoDziewczyny a to normalne, ze już przestałam krwawić? Przecież nie minęła nawet doba 🙁
MadziaPoczrkaj nie denereuj sie czasami jest tak ze zastój sie ma i za dwa dni znowu moze leciec. Ale po wszystkim najlepiej zglosic sie do ginekologa wtedy bedziesz miala pewność czy sir wszystko oczyscilo
hania5.30 pierwsza dawka cytotec. Po 10 minutach lekkie bole brzucha, po okolo 15 straszne drgawki nie do zatrzymania, ciagle mi zimno i bardzo boli nie brzuch, chce mi sie pic. Bol sie nasila – jest 6:08, jest silny i rwacy, drgawki lekko ustapily ale wciaz niespokojnie leze. Boje sie drugiej dawki.
haniaCaly czas odczwam silny bol brzucha ale nie krwawie, jest mi slabo i zimno ,chcialabym zasnac ale nie moge bo sie telepie. To jest straszne, mam nadzieje ze kuracja sie powiedzie bez uszczerbku na zdrowiu.
Jj09Ja jestem już po wszystkich dawkach, było mi zimno, miałam lekkie drgawki, ból brzucha mocniejszy jak przy okresie. Póki co wyleciały ze mnie z trzy malutkie skrzepy, zero krwawienia… I to mnie bardzo martwi. Czuje się naprawdę dobrze..
KasiaJa dziś o 17 pierwsza dawkę Cytotec, a jakieś pół godziny czulam delikatny ból, czy to możliwe że to po RU? Hania a który tydzień u Ciebie?
HaniaJjo9 może rozkręci się jeszcze po jakims czasie, może krwawienie wystąpi po 24h od kuracji…. Ja już prawie dwie godziny po tej pierwsze dawcę,jest lepiej bo się przespałam alepragnienie mam tak silne że śniła mi się cały czas duza butla zimnej wody z cytryna ;)) musiałam się napić pol szklanki zimnej wody bo nie dałabym rady
Jj09Piszą że krwawienie najpóźniej powinno się pojawić po 12h od ostatniej dawki.. więc jeśli za 4 godziny dalej nic się nie pojawi to się załamie:/
HaniaRozumiem Twój stres, mam nadzieje ze wszystko będzie po twojej myśli i drugi raz nie będziesz musiała powtarzać. Ja po pierwszej panikuje wiec probuje sobie jedynie wyobrazić Twoje emocje i nerwy
KaoJj09, a w którym tygodniu jesteś?
EwelaCześć dziewczyny. Ja o 9 biorę pierwszą dawkę 4 tab i tak się denerwuje że nie wyrabiam
KaoSpokojnie, dasz radę 🙂
HaniaZaraz biore drug dawkę , mam ogromny stres bo skoro po pierwsze miałam takie jazdy to po drugiej aż się boje myśleć . No i czy się uda 🙁
KaoU mnie krwawienie się praktycznie zatrzymało, tylko plamie 🙁 wiec boje się, ze będę musiała powtarzać
EwelaA jak odliczacie czas, od momentu gdy weźmiecie tab do buzi czy gdy się rozpuszcza?
Jj095tc, dalej nie krwawie 🙁
HaniaGdy się rozpuszcza ale kurcze u mnie one się bardzo bardzo szybko rozpuszczają
HaniaPołykam już resztki drugiej dawki. Jestem w 10tc, załamie się jak się nie uda
EwelaJa już po pierwszej dawce, wzięłam o 9 i na chwilę obecną boli mnie gardło i pod językiem zaczyna boleć brzuch i na zmianę raz mi gorąco za chwilę zimno i dreszcze aż mną telepie.
Jj09Jak do jutra nic nie będzie, to muszę zamówić jeszcze jeden zestaw ..
HaniaEwela ja miałam to samo telepało mna tak ze nie mogłam nic w rekach utrzymać . Od drugiej dawli mija 20min, zimno mi strasznie i mam bigunke, ale jeszcze nie krwawię ani nic 🙁
MadziaHej dziewczyny jestem po wszystkich dawkach juz. Wczoraj po pierwszej dawce po 1.5 godz zaczelam krwawic nawet szybko.po drugiej dawce zaczelam miec mocne skurcze macicy myslalam ze wariuje. Na przemian zimno i cieplo . A po trZeciej dawce to myslalam ze zwariuje z bólem az sama wydawalam odglosy stekania jak przy porodzie jak macica sie stawiala.rano wstalam to na podpasce zobaczylam wielki skrzep chyba 4cm mial a drugi polecial do ubikacji. Chyba wiec chyba najwazniejsze oczyszczone. Bedzie sobrze dziewczyny dacie rade
HaniaDalej nie krwawię tylko cały czas biegunka, ostatnia dawka za 1,5h a tu zero krwi, śluzu , nic :(((
EwelaMadzia u Ciebie to fajnie, ja po pierwszej dawce i jeszcze nic prócz silnego bólu
Jj09Hania i jak ? Ja dalej nic..
MadziaPojdzie ci ewela.widze jazda z nas inaczej przechodzi ale musisz byc dobrej mysli. A w ktorym jestes?
Haniajj09 ja za 10 minut ostatnia dawka, wzięłam ciepła kąpiel i zrobiłam brzuszki, właśnie mam straszne skurcze i zaczyna wylatywać brązowo czerwony śluz , ból się bardzo nasila
MadziaTo dobrze idzie ci. A kiedy dziewczyny najlepiej isc do ginekologa i zrobic test .? Zeby miec pewność
EwelaJa mam 6 tyd i właśnie przyjęłam drugą dawkę.
Jj09Też brałam ciepła kąpiel, jedyne co ze mnie wyszło przez cały ten czas to trzy skrzepy, śluz, i lekkie brązowe plamienia.. nie wiem co mam o tym myśleć
KaoPodobno kąpiele nie są wskazane, jaram jakieś pojedyncze skrzepy i plamienie. Tez nie wiem co mam o tym myslec
HaniaJj09 ze mnie oprócz skrzepów w jednym momencie poleciał jakby strumień wody, później biały śluz z krwią i poczułam ogromna galaretkę, odrazu spłukałam bo nie chciałam patrzeć , mam nadzieje ze się udało chociaz teraz dopiero dopuściły mi się ostatnie tabletki
EwelaJa po 2 dawce i nadal nic tylko dość spory ból😒
HaniaEwela u mnie zaczęło się na kwadrans przed trzecia i wcześniej zupełnie nic, ani śladu krwi, tylko biegunka i bóle, nie stresuj się , pójdzie
MadziaDziewczyny a kiedy najlepiej zrobic test i isc do ginekologa?
Jj09Pójdzie albo i nie.. u mnie zero krwawienia. Tylko te trzy skrzepy ? Myślicie że to możliwe ?:(
KaoJj09 ja bym poszła na usg, albo betę na Twoim miejscu, żeby sprawdzić 🙁
MadziaPojdzie zobaczysz. Ale skrzepy to tez dobrze bo sie oczyszca. Mi tez poszly skrzepy i teraz lexi troche krwi. Bedzie dobrze kazda z nas inaczej przechodzi
Jj09A usg musi być dopochwowe czy przez zwykle brzuszne też można zobaczyć ?
MadziaNajlepiej dopochwowe usg
Minikobitki czy mimo że skończyłam krwawić i teraz od kilku dni mam upławy zabarwione lekko krwią jest możliwe że można zajść w ciążę?
MadziaA ile minelo czasu od współżycia?
EwelaOj dziewczyny, coraz bardziej się boję, właśnie przyjęłam trzecią dawkę i nic poza silnym bólem się nie dzieje 🙁
OleksaHania a rowno 10 tydzien mialas ?
KasiaDziewczyny właśnie przyjelam pierwsza dawkę. Czytam Wasze wpisy i faktycznie każda przechodzi inaczej. Mi z nerwów serce wali jak oszalałe.
MadziaDasz rade. Stres nas zabija
OlciaCześć dziewczyny,
Jestem w 6 tygodniu ciąży. Zamówiłam kurację i odebrałam ją w piątek. W piątek o 18:00 podałam sobie pierwszą tabletkę. Po 24 godzinach o godzinie 18:00 przyjełam pierwszą dawkę 4 tabletek. Po chwili miałam straszny ból brzucha, temperatura,dreszcze a po dłuższej chwili biegunka. o 21:30 przyjełam drugą dawkę 4 tabletek i doszły do tego wszystkiego jeszcze mdłości. o 1:00 przyjełam ostatnią dawkę 4 tabletek. Oprócz biegunki, silnego bólu brzucha, nudności nic się nie działo. Nie krwawiłam. Jest już prawie 24h od rozpoczęcia kuracji i nadal nic. Ból brzucha zninął, została jeszcze lekka biegunka + złe samopoczucie po całej nocy. Rozumiem że nie udało się? Czy mam jeszcze czekać i liczyć że coś rozwinie się z opóźnieniem? Wszystko zrobione zgodnie z instrukcją 🙁 Po ilu dniach mogę powtórzyć kurację, bo niektóre dziewczyny pisały że za pierwszym razem się nie udało 🙁
HaniaOleksa, w środę zaczynałabym 11tc, dlatego bałam się że nie wyjdzie albo będę się bardzo męczyc
Jj09Olcia, jesteśmy w tej samej identycznej sytuacji ! A miałaś chociaż jakiś skrzep, albo minimalne brązowe plamienie? Gdzieś czytałam że w skrajnych przypadkach krwawienie może wystawić nawet po 72h od ostatniej dawki, ale nie wiem ile w tym prawdy…
Jj09Jutro z samego rana chce iść na bete i zapisać się prywatnie do jakiegokolwiek ginekologa na usg, wtedy się dowiem czy zamawiać kolejny zestaw. Innego wyjścia nie widze, naprawdę nie rozumiem czemu nie ma krwawienia:( brzuch bolał, skurcze były..
MadziaKurcze poczekaj jeszcze moze cos ruszy. Nie bierz drugi raz bo to jest duza ingerencja w organizm one sa bardzo silne te tabsy. Jak nie ruszy po 2,3 dniach to musisz niestety powtorzyc kuracje. Ale radzila bym zebys poczekala jeszcze tyle dni ciebie nie zbawi. Moze w twoim organizmie teoche pozniej to wszystko zacznie działać. U mnie prawie nic juz nie leci a jestem dobe po . Tylko wyleciały ze mnie dwa duze skrzepy. Za tydz zrobie sobie test i sprawdze a potem ginekolog mnie czeka.
EwelaJa już jestem załamana, minęły 3 godziny od ostatniej dawki i nic, nie wiem co myśleć 🙁
KasiaMinęły dwie godziny od pierwszej dawki i nic się nie dzieje…
KasiaEwela u Ciebie kompletnie nic?
TulipanPo drugiej kuracji się udało. Jednak dostałam skierowanie do szpitala ponieważ macica się sama nie oczysciła.
Jj09Tulipan, a jak przebiegła pierwsza kuracja, byłaś po t u ginekologa?
-
AutorWpisy