Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy, 1 tydzień temu.
-
AutorWpisy
-
EwelaWłaśnie dlatego nie spieszyłam się z pójściem do lekarza wolę oczyścić się sama. U mnie do poronienia doszło w zeszły czwartek na dzień dzisiejszy już tylko plamie i planuje pójść do lekarza na przyszły tydzień, naściemniać o nieregularnych miesiączkach a o ciąży nie wspomnieć ani słowem.
Minija również nie śpieszyłam się z lekarzem…
EwelaMini po jakim czasie poszłaś, i co powiedziałaś?
Minimi krwawienie skończyło się 5 lipca a poszłam na wizytę 15 lipca… powiedziałam że spóźnił mi się okres ale mam nieregularne… zapytał czy coś jeszcze się działo np gorączka ból brzucha? powiedziałam że nie….i dodałam tylko że w zeszłym tygodniu bolał mnie jajnik… pobrał wymaz na cytologia i gdy zaczął mnie badać powiedział że to nie wygląda na ciążę ale widzi że przydatki są tkliwe… sprawdził oba i powiedział że mam zapalenie… usg nie robił więc myślę że za 2-3 tygodnie zrobię sobie test… tak dla pewności…
zuziadziewczyny przesylka doszla ale czemu ru jest wyciete i nie ma nawet rzadnego oznaczenia
EwelaKażda z nas taką miała, spokojnie możesz brać tabletki są oryginalne i działają.
EwelaMini, ja to właśnie mam nadzieję że lekarz mnie pożądanie zbada i zrobi usg żeby mieć pewność i zamknąć w końcu ten temat. Ja powiem podobnie jak Ty
BuniaJestem dzień po kuracji nadal krwawie wczoraj mocniej dziś trochę mniej mam nadzieję że kuracja zadziałała
PatkaDziewczyny,dostałam meila że przesyłka będzie jutro wiec jutro zaczynam.
Mam do Was pytanie, kiedy iść do lekarza? Bo badała mnie, potwierdziła 4 tydzień ciąży i myślałam, żeby pójść jak już będzie po i jak się oczyszczę. Ale co mam jej naściemniać? Że pokrwawiłam i przyszłam już po? Nie podpadnie?
EwelaPatka, idź do innego lekarza, ja byłam u dwóch różnych i na przyszły tydzień idę do trzeciego jeszcze innego
PatkaEwela, masz rację. To będzie najlepsza opcja. A jak myślisz po jakim czasie mam iść? Jak już się oczyszczę cała?
A co powiedzieć?
Przepraszam za te pytania, ale jestem spanikowana. Wczoraj zrobilam zamówienie i czuję że to będzie 2 noc jak nie prześpię. Tak bym chciała, żeby się udało i było już po.
EwelaNie ma za co Patka, jeszcze nie dawno miałam tak samo jak Ty, wszystkie przechodzimy przez to samo i mamy te same problemy z tym związane. Myślę że najlepiej jest pójść po wszystkim bo jak pójdziesz za szybko to skieruje Cię na łyżeczkowanie a według mnie lepiej jak oczyści się samo. Ja już jestem po wszystkim wygląda na to że już się oczyściłam ale do lekarza pójdę dopiero na przyszły tydzień i planuje zrobić tak jak dziewczyny tutaj pisały że robiły czyli naściemniać o nieregularnych miesiączkach a o ciąży nie wspominać.
PatkaDziękuję Ci Ewela za dobre słowo. Może to brzmi okropnie ale póki co ta sytuacja jest dla mnie koszmarem z najgorszych snów. Pójdę po wszystkim, tak dla pewności i zrobię tak jak pisały dziewczyny. Naściemniam coś tu i tam, mam nadzieję że tabletki zadziałają. Pocieszam się, że piszesz że już jesteś po i jest nas tu więcej u których tabletka pomogła. Staram się być dobrej myśli.
EwelaPatka nie martw się na zapas bo będzie tylko gorzej, wiem bardzo dobrze jak się czujesz miałam to samo KOSZMAR i każdy dzień to meczarnia, ja teraz nie mogę się doczekać wizyty u lekarza aż mnie zbada i powie że wszystko jest dobrze wtedy dopiero będę po wszystkim i nareszcie będę mogła zamknąć ten rozdział. Nie martw się tabletki na pewno zadziałają, każda z nas przez to przechodziła i każda na swój sposób więc też nie porównuj swojego przypadku do innych bo każda przechodzi to inaczej. Ciszę się że mogę wesprzeć pisząc tu, sama wcześniej tego bardzo potrzebowałam a wiem że to pomaga.
EwelaDziewczyny które są już po, ile dni się oczyszczałyście?
PatkaEwela jesteś wspaniała. Na prawdę takie wsparcie dużo mi daje i pomaga. Czekam jutro na kuriera i dam znać co i jak. Zacznę kurację od razu od jutra jak tylko przesyłka przyjdzie i będę na bieżąco informować co i jak.
PatkaDziewczyny, przyszedł kurier. Zaczynam.
PatkaDziewczyny kochane to znowu ja. O 13.15 wziełam te pierwszą tabletkę. Powiedzcie mi proszę, kiedy mogę sprawdzić czy sie udało? Przepraszam za masę pytań, czuję się niedouczona. Jutro wyliczyłam że przyjmę 3 dawki tych drugich tabletek, co 3.5 h jak w instrukcji. Okej, będe krwawic a kiedy sprawdzić czy się powiodło? Będe Was informowała tutaj o moim przebiegu, może którejś z Was to pomoże.
EwelaSprawdzić czy się udało możesz tylko u lekarza bo test jak dobrze pamiętam pokaże błędny wynik jeszcze 3-4 tygodnie po kuracji.
PatkaCzyli czekać aż się oczyszczę i iść naściemniać że nieregularna i obfita miesiączka?
EwelaWłaśnie tak, dziewczyny tutaj tak robiły i sprawdza się.
Ja mam lekarza we wtorek i nie mogę się doczekać kiedy będę miała to za sobą i będzie po wszystkim mam nadzieję.
EwelaZaglądają tu jakieś dziewczyny które są po kuracji???
CzokoboJa dzisiaj składałam zamówienie i dostałam tylko potwierdzenie złożenia zamówienia. Chciałam to dostać przed weekendem
PatkaJa zamawiałam 16 lipca ale jakoś grubo po 22 zanim otrząsnęłam się z szoku. 17 lipca po 8 rano dostałam meila że zamówienie przyjęte i paczka będzie jutro. No i dziś mamy 18 lipca, paczka przyszła. Wzięłam pierwszą tabletkę. Póki co nic się nie dzieje, zero objawów i czekam już bardzo niecierpliwie na jutro.
Minino mi właśnie nie zrobił usg… ale to dobry lekarz i mam nadzieję że się nie mylił mówiąc że jest brak ciąży….
PatkaMini a jak krwawiłaś i były skrzepy i ten pęcherzyk? Bo ja myślę że jak tak, to raczej nie ma szans żeby dalej była ciąża. Poza tym, wyczytałam tutaj żeby sobie betę zrobić a potem 48h później powtórzyć. Jak spada to znaczy że nie ma ciąży. Ja jeszcze 45 minut czekam do wzięcia pierwszych 4 tabletek. Czekanie najgorsze
PatkaKochane, właśnie biorę pierwszą dawkę. Cóż, konsystencja jak kreda, lekko drętwieje język ale wszystko zniosę tylko żeby zamknąć ten temat.
EwelaPatka jak tam?
PatkaEwela, wzięłam o 13.15 pierwszą dawkę. Jak mnie około 2h później chwyciły bóle to jakiś dramat. Ręce mi się przykurczyły, stopy wygięły, telepało mną jak zimą a ból… jezu, 10/10! Aż wzięłam apap i pomogło. Teraz się czuję jak normalny okres. Wyleciało kilka skrzepów ale to nie było jakieś wow i nie wiem co dalej. Jestem po drugiej dawce, trzecia po 20. Czy mi się udało?
EwelaSpokojnie nie wszystko na raz, zaczęło się dziać a to już dużo poronienie się zaczęło teraz będzie z Ciebie schodzić stopniowo, jak są skrzepy i krwawienie to jest dobrze
PatkaEwela dziękuje Ci. Jestem kłębkiem nerwów. Czysto jest póki co i się martwię a właśnie biorę ostatnią dawkę.
EwelaTak, to nie wyobrażasz sobie nawet przez co ja przechodziłam, w dzień kuracji nie działo się nic prócz silnego bólu, na drugi dzień nadal nic, na trzeci też nic i dopiero na czwarty dzień się ruszyło, 4 dni po kuracji dopiero doszło do poronienia.
BuniaJestem po kuracji wciąż krwawie ale wygląda to bardziej na miesiączkę nie wiem ile jeszcze będę się oczyszczać bo chętnie poszła bym już do lekarza sprawdzić czy nie ma ciąży i też nie wiem co powiedzieć jak pójdę
PatkaEwela, nawet nie chcę sobie wyobrażać jaki to stres. Podziwiam Cię na prawdę
EwelaBunia. Dziewczyny mówią cokolwiek żeby tylko je zbadał najczęściej o nieregularnych miesiączkach. Ile dni już się oczyszczasz?
EwelaPatka, trzeba było przez to przejść innego wyjścia nie było, planowałam zamówić drugą kurację ale chciałam jeszcze poczekać bo były tu takie przypadki że po kilku dniach dopiero dziewczyną się zaczynało i na szczęście i mi z opuźnieniem ale się ruszyło. Byłym nawet u lekarza po 3 dniach od kuracji, powiedział mi że ciąża zagrożona i cofnęła się o dwa tygodnie także tabletki zadziałały tylko krwawienie zaczęło się z opuźnieniem, po prostu na każdą z nas działa to inaczej. Jak u Ciebie Patka?
PatkaEwela, w nocy poleciały skrzepy. Duże czerwone ale nie zauważyłam żadnego jajeczka jak dziewczyny pisały. Nadal krwawię ale nic mnie nie boli i piersi jak bolały mocno tak teraz przestały. To chyba mogę mieć nadzieję?
Ja Cię podziwiam, jesteś silną kobietą.
EwelaTak się może wydawać ale przeszłam przez to z wielkim trudem.
U mnie było podobnie jak u Ciebie Patka i nadzieje też mam, wszystko okaże się we wtorek po lekarzu.
PatkaEwela, koniecznie daj znać co powie lekarz. U mnie dziś słabe krwawienie, bardziej jak okres i wariuję.
EwelaPatka ja miałam to samo, w pierwszy dzień gdy się zaczęło wyleciały mi 3 duże skrzepy plus małe razem z krwią na podpasce i takie dziwne białe małe coś dwa razy, potem było już jak zwykły okres. Dam znać na pewno
AnonimZaczynam zaraz pierwsza dawkę… Boję się 🙁
EwelaJak sytuacja dziewczyny?
PatkaW piątek kuracja- skrzepy, wczoraj cały dzień słaba krew ale wieczorem też skrzepy wyleciały, piersi bolały wyczuwalnie mniej. A dziś… nie krwawię a piersi znowu bolą mocno. Wariuję i dostaję paranoi…
EwelaNo faktycznie dziwna sytuacja Patka, ja krwawiłam 4 dni potem kilka dni tylko plamiłam i przejmuje się czy to nie za krótko trwało. W którym tygodniu byłaś?
PatkaEwela, byłam pod koniec 4 tygodnia. Martwi mnie to wszystko już. W piątek żywa krew, wielkie skrzepy, wczoraj słabo ale wieczorem też skrzepy a dziś… pustka i znowu piersi bolą. Jak się okaże że nie będe krwawić to biegnę do lekarza. Chyba już teraz nie wykryje tabletek
PatkaJeszcze jakaś krew jest, ale skrzepy to już nie są duże tylko takie jakby resztki. Głowa to mi wyparuje chyba.
EwelaSpokojnie nie denerwuj się, wszystko jeszcze może się rozwinąć
EwelaJa się też się martwię czy mi się udało, niby wszystko wskazuje na to że tak, ale pewności nie mam. Wizyta u lekarza coraz bliżej i stres rośnie🙁
PatkaZe mnie wczoraj wieczorem wyleciał skrzep jeszcze. Takze piątek kuracja- krwawienie i skrzepy, sobota- słabe krwawienie i skrzepy, niedziela- brudne resztki krwi i skrzep. No nie dziwię się że wszystkie już świrujemy.
Ironia losuI co udało się? Ja też zaraz zaczynam ale strasznie się boję
EwelaU mnie raczej tak choć na 100% będę wiedziała dopiero jutro.
PatkaU mnie dziś brązowa krew… w piątek brałam tabletki.
Ironia losuMam nadzieję że i u mnie się uda. Najbardziej właśnie boję się niepowodzenia całej akcji
KiaDziewczyny czy któraś używała po cesarce? W jakim czasie?
KatrinasDziewczyny czy jest tu ktoś kto zaczyna jutro kurację żebyśmy mogły razem przejść? Boję się szczególnie o torbiel która mam na jajniku ze podczas skurczy może pęknąć. Czy któraś z Was też miała bądź ma torbiel?
KatrinasPatka a miałaś te straszne skutki uboczne typu wymioty i dreszcze?
KamilaHej dziewczyny ja wieczorem zaczynam.. Boję się jak cholera ale jestem pozytywnie nastawiona. Mam pytanie ta pierwsza tabletkę podluzna popija się się woda bo tamte pod język
Ironia losuJa połknęłam i popiłam
KamilaOk. Dzięki. Oby były skuteczne i zadziałały. Ironia losu ty już jesteś po kuracji?
PatkaJa miałam te dreszcze… a po pierwszej dawce to aż przykurcze rąk, tak silne mrowienie miałam. Ale wszystko do przejścia aby tylko się udało
Ironia losuJa dzisiaj zaczęłam o 12. Jutro cytotec. Też najbardziej boję się że nie zadziałają.
KamilaJa dzisiaj 21 zaczynam żeby jutro na wieczór cytocet wzias wolę noc jak dzień
Ironia losuJa w dzień będę miała męża żeby zajął się pozostałą trójką
KamilaIronia losu ja wlasnie w dzień jestem sama a mój jutro wraca z pracy o 20 a mniej syn już 8 śpi to mi pasuje noc bo w dzień z dwójką dzieci nie ogarnęła bym. A wole lezec
KatrinasDziewczyny ja juz wzielam mife a jutro o 15.00 biorę pierwszą dawkę, będę sama więc bądżcie ze mną chociaż na forum please.Strasznie się boję tych bóli i wymiotów.
Ironia losuAj tam niech boli i dzieje się co chce aby podziałało bo nie wiem co będzie jak się nie uda
KamilaJa już tabletkę lyklam tak jak mówisz ironia losu niech się dzieje co chce by działo
KamilaIronia losu daj znać jutro popołudniu jak lykniesz te 4 jak tam. Ok
Ironia losuOki tylko tak się teraz zastanawiam te drugie 4 tabletki to się bierze 3,5 godz. Po rozpuszczeniu tych pierwszych a kolejne 3,5 godziny po wzięciu tych drugich. Tak jest w instrukcji tej którą dostałam. To w końcu 3,5 godziny po rozpuszczeniu wcześniejszych czy 3,5 godziny po włożeniu pod język tych wcześniejszych?
KamilaRaczej tak od rozpuszczenia musi minąć 3.5 godziny… Ja będę włączać sobie minutnik
Ewela3,5h po rozpuszczeniu. Ja już jestem po jakbyście miały jakieś pytania to mogę pomóc.
Patka jak u Ciebie?
KatrinasEwela i jak to przeszłaś? Skurcze mocne? Jadłaś coś przed wzięciem pierwszej dawki?
Ironia losuEwela i co udało się? Byłaś już u lekarza?
EwelaU mnie to wyglądało tak że w dzień kuracji nie działo się nic prócz silnego bólu brzucha, ruszyło się dopiero po 4 dniach, myślę że się udało chociaż pewności nie mam idę do lekarza jutro, miałam bardzo ale to bardzo bolesne skurcze jak do porodu. Jadłam przed tabletkami żeby nie brać na pusty żołądek i po między dawkami też.
PatkaU mnie dziś brunatna krew… także wciąż cos się oczyszcza. Mam ogromną nadzieję, że się udało
EwelaJa się martwiłam że u mnie za krótko a u Ciebie Patka jeszcze krócej, oby każdej z nas się udało.
OleksaMyslicie ze w 12 tyg to nie za pozno ?
EwelaJa tu gdzieś czytałam że dziewczyną się udawało
KamilaHej jak tam dziewczyny noc przespana
Ironia losuDzisiaj wyjątkowo przespana bo już z tydzień nie spałam
KamilaIronia losu o której bierzesz tabletki
Ironia losuO 12:20 dokładnie
PatkaU mnie cały czas to trwa. Co prawda nie ma już takiej żywej krwi ale cały czas coś tam jest… no i czuję różne bóle takie jak na okres, raz na jakiś czas także staram się być dobrej myśli.
KatrinasIronia losu pisz jak będziesz dała radę jak to przechodzisz. Ja zaczynam o 15.00 dzis.
KatrinasEwela a te skurcze to długo Cię trzymały?
KamilaDziewczyny po tych tabletkach jak szybko zaczynają one działać
EwelaTego dnia kiedy to się stało od rana bolał mnie brzuch jak na okres z godziny na godzinę ból się nasilał pojawiła się krew jak w okres i koło południa dostałam tych skurczy starałam się być w ruchu ale nie dałam rady położyłam się w między czasie wzięłam ibuprom także ten największy ból trwał tak godzinę (miałam wrażenie że rodze) gdy tab pomogłam i ból był mniejszy wstałam do toalety i wtedy poleciała krew i duże skrzepy.
KamilaDziałanie tabletek jakie szybkie jest
EwelaPo rozpuszczeniu się pierwszej dawki to jest myślę góra pół godziny jak zaczyna boleć brzuch, bynajmniej ja tak miałam.
EwelaNie przestraszcie się jak będzie was bolało gardło, drętwiał bolał język i pod jezykiem bo to normalne.
KamilaDzięki to noc będzie długa. Oby wszystko się udało. Moim zdaniem powinno być jak w Niemczech legalnie
EwelaDo póki będziecie dawać radę starajcie się być w ruchu
KamilaJa słyszałem że trzeba leżeć
EwelaRuch bardziej pomoże żeby był efekt niż leżenie i odpoczywanie. Tu były takie dziewczyny które sobie pomagały tzn robiły brzuszki i przysiady, ja też tak robiłam bo im więcej wysiłku tym większe szanse że dojdzie do poronienia. Ja siedziałam pół dnia w bezruchu gdy brałam tabletki brzuch pobolał i tyle miałam z dnia kuracji.
Ironia losuO 12:20 wzięłam pierwsze 4. 12:40 już były rozpuszczone. W smaku tak jak pisały wcześniej dziewczyny jak kreda. Brzuch boli jak na okres ale raczej niewielki ten ból.
KamilaIronia losu i jak tam
Ironia losuZaczęło się krwawienie i małe skrzepy to chyba dobrze tylko czy nie za wcześnie?
EwelaJa bym się na Twoim miejscu cieszyła że coś się dzieje, każda z nas przechodzi to inaczej pamiętajcie. Dziewczyny ja już po lekarzu…
KamilaI co lekarza wyszło? Ironia ewela ma rację
KamilaJa wzięłam o 21 wczoraj to już mogę chyba wziąść 20 wieczorem pierwsza porcje
-
AutorWpisy