Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
RebaAlicja
Ta buzia może Cię boli bo dużo 4 tabletki na raz. A biegunka to efekt uboczny. A plamisz lub coś??,a jak boli brzuch??
RebaAlicja może będzie dobrze.
RebaOstatnio czytałam artykuł że dziewczyna wzięła 3 dawkę o 17 a o 19 się zaczęło i trwało do 1 w nocy.
Olka8 tydz to tak jak ja, jestem przed trzecia dawka cytotec. Już chyba wszystko poszło u mnie, dziewczyny jak jest krwawienie to dobrze, ruszy sie
LolaReba
Bol jakby teraz mniejszy chyba przez te nerwy :/ troche leci powolutku oby sie rozkrecilo .Mnie tylko już gardlo drapie policzki nic a nic .
LolaOlka
U mnie jesy tak ze mialam okres 12stycznia ale plod jesy do tylu i ginekolog powiedział ze to ok 5tydzień był sam ten balonik zarodka nie bylo .Moze si3 uda …oby bo chodze z nerwow
OlkaLola, będzie dobrze, trzymam kciuki bo wiem jaki to okropny stres
ALICJA666Ja mam biegunke i boli mnie brzuch, ale krwi jeszcze nie widze
OlkaBiegunka u mnie tak samo, a jeszcze napilam się wody to już wogole masakra, leci ze mnie, masakra. Nie pijcie wody dziewczyny 😒🙄
LolaWiecie co watroba mnie boli :/
RebaAlicja666
To dawaj znać.
RebaLola
Może się rozkręci..wzielas 3 dawkę??
RebaOlka
A z ciebie dużo krwi poszło?? I ból jak??
ALICJA666Ja rumienek pije i na razie nic sie nie dzieje
LolaRumianek rozkurczowo dziala ?
LolaReba tak wzięłam 3dawke o 16 .
ALICJA666Wypilam pol reszte juz wylalam
TolaHej dziewczyny właśnie wzięłam ostatnią dawkę i ogólnie tylko brzuch mnie boli i pojawiła się krew ale delikatnie na forach piszą o silnym krwawieniu i piszę do was z pytaniem kiedy ewentualnie mogę się go spodziewać
ALICJA666Wylecial mi 1 skrzep i zaczela leciec krew, troche pobolewa mnie brzuch, ale wzielam przeciwbolowa
ALICJA666Za 30 min biore 2 dawke
ALICJA666Lola, a Ty jak?
SoniaALICJA666
3mam kciuki u mnie też 5tydz. i zaczynam dziś wieczorem. Pisz na bieżąco jak tam u Ciebie.. Bo po ostatnich postach trochę się obawiam czy wszystko pójdzie ok u mnie
ALICJA666Sonia, ja za 5 min biore 2 daawke, do tej pory 3 wizyty w toalecie i krew juz leci. Wzielam 2 ibupromy i tak pobolewa. Mam juz 37 stopni
RebaLola a Ty jak tam?? Bo Alicja666 dała znak życia. A co u Ciebie??
ALICJA666Lola coś sie nie odzywa 🙁 martwi mnie to
TolaALICJA666 ja jestem po kuracji i miałam podobnie jak Ty i jak się teraz czujesz?
ALICJA666Tola, tabletki juz sie rozpuscily, a reszte pogryzlam i polknelam. Troche mnie kluje w klatce i mam wzrosty tętna. Brzuch mnie boli, i krew leci.
TolaU mnie tylko temperatura dreszcze i lekki ból brzucha i teraz się boję że się nie udało
ALICJA666Tola, a krwotok?
TolaTylko delikatnie
LolaJa spalam mialam.goraczke zaraz wstane to zobaczę co soe dzieje
TolaHej Lola możesz napisać jak to dokładnie u Ciebie wyglądało?
ALICJA666Mi wylecial kolejny skrzep. Temperatura 38.3
Pisz Lola co tam, bo sie martwie.
RebaLola
Co się dzieje??
TolaNo to tak jak u mnie i nie wiem teraz czy się udało bo ostatnią dawkę wzięłam o 15 i tylko mam temperaturę dreszcze i delikatne krwawienie także nie wiem a Ty już skonczyłaś czy jeszcze nie?
RebaTola jak miałaś tylko delikatne krwawienie to powinno jeszcze się rozkręcić. Bo to musisz się oczyścić.
RebaLola
Co z Tobą?? Kochana niepokoje się. Odezwij się jak masz siłę.
ALICJA666Tola, a skrzepy?
Ja dopiero 2 wzielam, jeszcze 2.5h.
TolaMiałam tylko dwa i to małe
LolaReba u.mnie się pomału saczy przy siusianiu tylko brzuch tez boli ale u mnie chyba sie nie uda tymi tabsami nietety 🙁 nic dalej sie nie rusza 🙁 jestem podlamana
TolaLola a w którym jesteś tygodniu?
ALICJA666Lola, nie ma skrzepów?
LolaNie ma skrzepow 🙁 ja jestem w 5tygodniu a powinnam w 8byc ale jak to gin ppwiedzial wszystko jest do tylu
TolaA kiedy wzięłaś ostatnią dawkę?
ALICJA666Ja siedze zawinieta w 2 koldry i krew sobie leci, 37.7
LolaO 16 wzielam ostatnia 🙁
RebaLola
Nie zalamuj się jeszcze. Może pójdzie. Bądź dobrej myśli. Jak jest krew to jest ok. Może się nasili ta krew i może dojdą skrZepy. Jesteś silna!! Wierzę w Ciebie.
TolaU mnie tak samo też mam dreszcze i gorączkę ale krwi to mało
LolaAlicja 666
Dobrze ze u Ciebie jest ok .zazdroszczę…
RebaA nawet jeśli nie da rady teraz to masz jeszcze czas i napewno są działasz. Poza tym masz wsparcie ginek. Głowa do góry.
LolaReba
Rece mi juz opadaja a lzy sie same cisnal , zawsze mam ppd gorke 🙁 mam nadzieje,ze moz3 ruszy pije rumianek tj alicja 666
LolaTo chyba mial byc rumianek ? Alicja ?
RebaLola
Dużo komentarzy czytałam że nawet w nocy je budziły bóle i krwotok.
RebaLola
Tak mówiła Alicja że to rumianek.
RebaLola
Na demna chyba bóg czuwał, że te wyniki źle wyszły i że ta choroba mnie męczy. Ja na 80%procent raczej urodze. Ale po raz 4 i ostatni. Napewno!!
RebaLola
Ja też nie mam łatwo i uwierz ze ja tez ze wszystkim mam pecha.. Naprawdę że wszystkim. Wszystko wkoło każdemu się układa tak jak chce a mi zawsze inaczej
. Jedynie co mi się udało to mąż i dzieci.
ALICJA666Mi wylecial kolejny skrzep, duzy, jakies 5cm na 5cm :/
Ogolnie to mam gorace poliki i leze pod koldra, ale niby czuje sie calkiem ok
ALICJA666Ja wypilam rumianek, ale on niby dziala rozkurczowo, czli chyba jak No-Spa, tak?
MałaDziewczyny po jakim czasie od przeprowadzenia kuracji można wykonać test ciążowy ?
LolaPo 4 tygodniach test
LolaReba
Bylas siku i cos wyleciało czulam jak tylko sie slizgnie i wylatuje to chyba skrzep i na papierze tez sa malutkie skrzepki , oby sie udalo 🙁
ALICJA666To takie jest Lola
LolaAlicja moze to sie rozkreci ?
Miałaś uczucie takiego jakby czegos jakby galaretka Ci uciekala ?sorki ,ze tak pisze ale ja już nir mam sily :/
ALICJA666Lola, tak, juz 3 duze uciekly
LolaDziewczyny duzo.pijecie plynow ?
ALICJA666Ja pije caly czas
LolaAlicja 666 reba
Bylam na skraju wiary wiec wzielam stara miske i.mowie no inaczej nie zobacze jakby co i wylecialo 4 duze skrzepy ok 4 -5 cm .chyba idzie w dobra stronę
OlkaDziewczyny u mnie wyglądało to tak przy pierwszej próbie bóle brzucha, skurcze, i dosłownie kilka kropel krwi i koniec, wtedy się nie udało. Za drugim razem po pierwszej dawce już delikatnie krwawilam, jakieś małe skrzepy. Po drugiej dawce mocno się ruszyło, to już nie były skrzepy ale “coś” wyraźnie większego, wiadomo co.. Jakby w dwóch częściach wyleciało, intensywny ból brzucha przez całą kuracje, po trzeciej dawce krew jak przy miesiączce, cały czas ból brzucha, krwawienie jest coraz mniejsze.
LolaMoze ja przeloze wizyte na wtorek max na czwartek do gina zeby zobaczyc czy sie udalo … pewnie noc spokojna nie bedzie
MałaOlka a jak długo występowalo po kuracji u Ciebie krwawienie/plamienie ?
OlkaMała nadal krwawie, ale już mniej zdecydowanie.. A kuracje robiłam dziś startowałam o 10..
ALICJA666Ja mam tak, średnio tej krwi, ani duzo, anu malo, ale okresów tez nigdy intensywnych nie mam. Znowu mam biegunke, temperatura nie spada, ale wysoka powyzej 38 tez nie jest.
ALICJA666Olka, czyli jak dokladnie bylo, wtedy gdy sie nie udalo?
RebaOj dziewczyny to widzę że się rozkręca. Super. Jak takie duże skrZepy lecą to bardzo dobrze. A krwi jaka ilość?? A ból macie??
OlkaWtedy jak nie poszło, to przede wszystkim miałam bardzo skąpe krwawienie, przy drugiej dawce kilka kropel dosłownie. Wylecialy dwa malutkie skrzepy i na tym się skonczylo. Zero krwawienia przez kolejne dni
RebaPewnie noc macie nie przespana.
OlkaReba ból jest bynajmniej u mnie bardzo intensywny, aż do teraz..
RebaOlka to krwawienie już słabe masz?? Jak miesiączka czy jak?? A bóle może są bo macica się obkurcza tak jak po porodzie. Jak myślisz?? Rodziłas kiedyś??
ALICJA666Mnie boli, wylecial kolejny z mocnym bolem. Krew leci troche caly czas
LolaReba
Mam nadzieje ,ze bedzie ok bo przestawalam juz wierzyc …
A jak Ty sie czyjesz ?
RebaOh Lola w takiej chwili myślisz JesCE o mnie. Po niedzieli idę na kolejne badanie krwi. AK wyjdą źle to muszę iść do jakiegoś specjalisty zajmującego się tym i dalej kolejne badania wykrywajac co jest grane. Psychicznie jestem wymeczona ta cała sytuacja. Chciałabym być po kuracji, naprawdę. Ale w takiej sytuacji nie mogę bo mogę dostać krwotok. A jeszcze osłabienie od choroby. Dziś krew z nosa mi poszła.
RebaLola
Napewno będzie ok. A co nadal krwawisz i skrZepy?? Mąż Cię pewnie wspiera..
OlkaReba dokładnie jak miesiączka, myślę że ten ból to właśnie macica obkurcza się.. Tak jak mówisz. No rodziłam raz i takie zarządzenie losu że raz miałam też poronienie samoistnie.. Podobnie to wszystko wygląda..
OlkaReba a nie myślałaś o zabiegu np w Niemczech? Fakt że trochę bardziej kosztowne, ale w Twoim przypadku bezpieczniejsze. W Prenzlau przy Szczecinie przyjmuje Polski lekarz, moja znajoma tam robiła, wszystko może w 3 godziny i bardzo profesjonalnie.
LolaReba
Mysle mysle 🙂
A bierzesz juz zelazo ?
Tak u mnie duze skrzepy szly a teraz takie malutkie i siusiu z krwia
A maz jak to maz pizze sobie je i mowi ,dasz rade , dasz rade jak ja mu dam zaraz to nie poniesie 😂 ale mam bulgoty w brzuchu jakby grzmiało
RebaBoję się mechanicznie bardziej niż farmakologiczne.
ALICJA666Ja wsadzilam ostatnia dawke. Caly czas biegunke mam i caly czas mocniej krwawie
RebaOlka poza tym ja miałam robić kuracje zupełnie sama. Bez męża bez nikogo.. 😣😣
OlkaReba ten zabieg jest tam legalny, w klinice, dostajesz tabletkę a później czyszcza cię próżniowo, wszystko pod okiem lekarzy ale za to minusów jest więcej bo raz że droga, dwa że koszty, a trzy że to aż kilka dni Cię nie ma w domu nie każdy może sobie na to pozwolić no i niestety zapisują to w karcie (więc chyba gdzies to widnieje) a cały koszt jak kiedyś liczyłam to 3500-4000 tysiące
OlkaAch Reba no tak.. 🙄
RebaLola tak zaczęłam przyjmować żelazo. Ale to też ciekawe za ile zacznie się wchłaniac.
RebaAhh te chłopy. Z nimi źle ale bez nich jeszcze gorzej 😋😋
OlkaPrzy anemii cytotec jest niewskazany, ale wiesz zawsze możesz na szpital uderzyć jakby coś się działo, tabletek nie wykryja..
RebaOlka
I tu jest pies pogrzebany
LolaOlka
Tez czytalam o tej klinice Polski ginekolog tam wykonuje zabieg .
Ide zaraz pod prysznic moze ciepła kapiel bardziej ruszy
RebaOlka a Ty kiedy miałaś miesiączkę ostatnia?
OlkaReba ostatnia miesiączka 15 styczeń, piszą że lekarz nie jest w stanie wykryć tabsow po 48 godzinaach
ALICJA666Lola jak tam? Mi sie leje krew
RebaOlka
A no widzisz co chwilę nowe wpisy. I już człowiek sam głupiej.
RebaAlicja666
Widzę że się rozkręca na Maxa u Ciebie. A o której zazyla ostatnia dawkę?? -
AutorWpisy