Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
AndziaFiona ja nadaję z łazienki, brzuch też boli mnie dużo bardziej. ..
KokoDziewczyny trzymajcie się będzie dobrze postarajcie się wstać choć na chwilę zevtscue zaczęły się oczyszczać to wam też ulzy i gorączka spadnie zaraz
AndziaWłaśnie poszła krew. Lecę bo ibuorom. ..
FionaU mnie nic krwi. Za godzinę 2 dawka
NowaJa zaczynam druga o 18 30 i nic krwawienia. Brzuch mnie dopiero zaczna boleć
FionaNowa To tak jak u mnie. Krwawienia nic Ale brzuch mnie boli już długo. Tak ciągnie w dół. Żeby wszystko się powiodło pomyślnie. Założyłam sobie podpaske w razie jakby miało mi poleciec. Ta gorączka mi dokucza.
AsiaDziewczyny a można coś innego wziąść niż ibuprom? Juz bralam tabletke ale.mam wrażenie że nic nie pomogła
KokoAndzia w którym tyg jestes
FionaNiby tylko ibuprofen. Tak mi powiedziała ta Pani. Możesz np ibum Ale to to samo też na ibuprofenie
AndziaBrzuch boli bardziej, ibuprofen zażyty. Coś tam tej krwi poleciało i na razie cisza. Jeden maleńki skrzep widziałam. ..
FionaAndzia
Ja czekam już na krwawienie. Jem właśnie czekoladę gorzką. Pije wodę bo mnie ta gorączka męczy. Ciekawe czy po drugiej dawce też będę miała gorączkę. I jak długo ona się utrzyma
AndziaPowinien być 8 tc. Ale robiłam betę wczoraj i poziom hcg był pow. 1500. Tak na 6….ale próbowałam naturalnie wcześniej.
AndziaU mnie po drugiej poszło. Boli jeszcze. Ibuorom 400 mg. Może pomoże bo przesrane.
FionaNo to ja według ost miesiączki mam 9 i 6 dni. Masakra. Boję się. Wiem jedno. Że nigdy więcej tego nie zrobię. Nigdy! Za duże nerwy dla mnie. Wkręcam sobie że zaraz padnę i takie tam. Boję się kolejnych dawek. Brzuch boleć nie przestaje pomimo że wzięłam jakoś po 17tej Ibuprom. I gorączkę mam nadal
FionaAsia
Nowa
Jak u Was? Ja za 40min biorę kolejną dawkę
NowaJa za 15 min następna dawka. Ale dalej nic.
AsiaMnie brzuch okropnie boli siedze na kiblu bo co chwile jakies skrzepy leca ze mnie
FionaNowa Ja piernicze. Ja wsadziłam tą podpaskę Ale też nic. Dziewczyny Wy nie macie goraczaczki nie ?
FionaAsia
Ruszyło się widzę konkretnie. Dlaczego u mnie nadal nic…
AndziaBoli mnie bardzo. Siedzę w łazience. Ciągle. Masakra. Ale jak siedzę na toalecie to jest lepiej.
FionaMierzylam znowu temperaturę. 38.4 nic nie spada… cholera godzinę temu wzięłam Ibuprom no
FionaAndzia
Ale leci Ci tak mocno jak kranik? Czy tak nie?
AndziaPo drugiej dawce się zacznie dziewczyny.
FionaW brzuchu mi tak bulgocze… OMG 😱 i kłuje na dół mocno… Tak ciągnie fest tylko że w postaci kłucia nie takiego normalnego bólu
FionaAndzia
Obyś miała rację że zacznie się po drugiej dawce. Ciekawe co jeszcze mi dojdzie. Jakie dolegliwości. Mi jest słabo od tej gorączki
FionaJeszcze pół godziny i 2 dawka. Czemu ja się tak okropnie boję… Ja nawet z forum nie wychodzę tylko odświeżam stronę…
AsiaMnie tak.strasznie zaczął brzuch boleć że wzięłam ketanol. No nawet siedzieć nie dam rady bo ból okropny
KokoFiona kłucie to znaczy że się odkleja wszystko spróbuj pochodzić trochę to zaczniesz się oczyszczać może dziewczyny martwię się Was
AsiaFiona ja też się boje i chcę żeby było juz po wszystkim
NowaZaczynam pare min wcześniej. Boli mnie tylko brzuch nic więcej
FionaAsia
O matko jedyna! Aż taki ból? 😮 to ja już się tak boję… Ja nie mogę ketonalu 😐 Ibupromu też nie powinnam brać. Ale dziś pewnie nie będę spać w nocy to się nie udusze. Bo mi pokrzywka wyłazi od wielu leków. Najbardziej od tych na pseudoefedrynie
KokoDacie radę rano już będzie wszystko dobrze
FionaKoko
Ja się bardzo boję naprawdę. Bardzo… ka się porodów nie bałam. Były skurcze przeżyłam. Szybkie porody miałam. Drugi trwał 15min dobrze że byłam w szpitalu bo bym nie dojechała. Ale tego się boję jak cholera.
AndziaFiona, nie jak kranik- raz chluslo i teraz kapie. Zimno mi I mam dreszcze. Boli jak bolało. Może zaraz będzie lepiej.
FionaAndzia
To dobrze. Żeby nie leciało aż tak non stop. Żebyś nie straciła za dużo krwi. Ja czekam. 20min jeszcze i kolejna dawka. Obym nie miała odruchów wymiotnych bo coś mnie mdli. I ta pieprzona gorączka cholera
KokoFiona źle przechodzić bo twoją ciaza już długo trwa. Zrób sobie cieplej herbaty spokojnie. Spróbuj się troszkę uspokoić bo wpadniesz w panikę. Może weź prysznic to bol ci trochę zelzy mi wczoraj prysznic pomógł
FionaAle nie telepie mnie już z zimna. Jest mi tak akurat. Tylko że gorąca jestem A twarz mi płonie
FionaKoko
Ale myślisz że nic mi się nie stanie? Nie umrę? Nie wykrwawie się jak ona już jest dłuższa od Waszych? Herbatę mogę z cytryną i cukrem?
AsiaNo mnie boli bardzo. Krew leci skrzepy narazie nie ale dla pewnosci nie schodze z toalety zresztą i tak ja próbuję wstać to boli jeszcze mocniej
FionaAsia
Ciekawe ile ten ból będzie trwał u Ciebie taki ostry
AsiaMam nadzieję że ketanol zacznie działać bo nie wytrzymam
KokoNapij się takiej z cytryną ja wczoraj cały dzbanek wypiłam. Fiona nic się nie stanie.w ciąży masz więcej krwi niż normalnie ale rozumiem że się boisz ja wczoraj też się bardzo brałam ale się uspakajalam jak byłam z wami na forum. Wszystko będzie ok. Zjedz coś przed 2 dawka chociaż suchy chleb żeby Cię tak nie walnęło po tabletkach wolniej będą się wchlaniac
FionaKoko
Pocieszyłaś mnie. Ale cukier mogę dac? Nie lubię gorzkiej herbaty
KokoNo pewnie nawet wskazany
FionaOk właśnie pije i zjadłam pół bułki z masłem. Za 8min 2 dawka
FionaZrobiłam siku. Przy podcieraniu krew. Żywa krew nie ciemna ani różowa. Wkładam 4 tabletki. Zaczynam drugą dawkę. Dziewczyny bądźcie ze mną. Ja panikuje
AndziaDziewczyny ja nadal nadaję z toalety. Trochę krwi, kapie systematycznie. Jeszcze jeden skrzep wyszedł. Może to głupie ale kiwanie się na toalecie pomaga. Spróbuję zrobić ta herbatę. Napilam się trochę elektrolitów. Mam wrażenie że jest ciut lepiej z bólem. Spróbuję wyjść z łazienki i zobaczę.
FionaJa właśnie mam 2 dawkę. Strasznie się boję. Jestem słaba od tej gorączki. Znów mierze. Zobaczę ile teraz mam. Dopiero o 21 mogę wziąć kolejny ibuprom
AndziaWyszłam z toalety. Mam herbatkę. Naprawdę jest już lepiej. Co prawda nie miałam żadnych dużych skrzepow. Ibuprofen pomógł. Krew bardzo delikatnie jak przy okresie juz. Mam nadzieję że coś pidzialalo. ..
AndziaFiona trzymam kciuki.
AndziaAsia jak się trzymasz? Spróbuj tej ciepłej herbaty. Mi pomogło. Teraz ból jak przy miesiaczce.
AsiaKetanol zaczął działać i jest lepiej pije herbatkę ciepła kazalam mężowi w piecu napalic i tule sie do grzejnika. Strasznie mi zimno jest
JaaaaFiona
Ja też miałam taka wysoka goraczke i nic nie bralam spokojnie jeśli będzie dłużej niż 24 godziny to dopiero się możesz zacząć martwić . Ja przechodzilam tak samo jak ty tyle że krwi dużo nie było…
JaaaaMar
Jesteś? Mam do Ciebie pytanie ?
Jak to wszystko wyglądało u Ciebie ? Bo czytam trochę i u Ciebie też mało krwi było? U mnie może ż 8 skrzepow wielkości dużego paznokcia od ręki wyglądały jak pijawki a teraz kilka kropli krwi tylko na Podpasce u Ciebie też takie były ?
AsiaFiona i jak tam ? Ruszyło się coś?
Andzia a u Ciebie?
NowaJa jestem po drugiej dawce już godzinę i nic zero krwawienia. Zimno mi słaba jestem.
FionaDziewczyny o 19.10 rozpuscila mi się 2 dawka. Mam dreszcze jak cholera. Takie same jak miałam po 1 dawce. Gorączkę nadal. Brzuch zaczyna boleć mocniej. Zaraz pójdę do toalety. Mąż już jest w domu. Córka starsza poszła na nockę do koleżanki. Młodszą córkę mąż zaraz weźmie do brata pójdą na kawę. Mój mąż już ze mną będzie. Bardzo się boję… przytulam się do niego jakbym miała go widzieć ostatni raz. 3 dawka o 22.40
FionaNowa Ja miałam przed 2 dawką krew na papierze. Zaraz pójdę do toalety i zobaczę jak to wygląda. Ale trzepie mnie okropnie. Siedzę zawinieta w kołdrę
FionaAndzia jak u Ciebie ?
JaaaaFiona
Miałam to samo i wysoka goraczke po ostatniej dawce to przejdzie mówię Ci nie martw się to normalne objawy .
FionaByłam w łazience. Galareta taka przy podcieraniu. Na podpasce ledwo co
NowaU ciebie coś idzie i mnie nic
FionaNowa Ja siedzę na toalecie i wyleciało mi takie ciągnące coś. I nie chce się odkleić. Jakby taki długi śluz
AndziaDziewczyny ból juz ok. Do zniesienia. Zjadłam trochę czekolady. Lecą ze mnie takie galaretowate skrzepy, dwa już takie spore poszły, wypiłam elektrolity i dwie herbaty z cytryną. Wcześniej zwymiotiwalam, i siedziałam na podłodze w toalecie. Jest naprawdę dużo lepiej, skrzepy wyszły jak trochę pochodzilam. Krew jest ale nie cały czas tylko partiami.
NowaMam krew.
AndziaNowa to dobry znak.
NowaOdrobinę na podpasce. Oby się ruszyło
AndziaFiona tez super m znaczy się że ruszyło. Ból i dreszcze przechodzą. U mnie teraz jak przy zwykłej miesiącze ale bolało jak cholera. Gorączka 37,9.
NowaDziewczyny normalnie tracę nadzieję. Trzymam za was kciuki bardzo mocno.
AndziaOk. Przede mną ostatnia dawka. Jej chyba boję się najbardziej. …posrana jestem strasznie, Asia, a jak Ty się trzymasz? Bierzesz trzecią?
FionaJa też się boję. Wyleciało ze mnie jak kaszlnęłam. A tak to nie wiem. Ja się boję zaglądać
AsiaAndzia tak.biore ale.najpierw ide się wykąpać. Krew caly czas ze mnie leci i raz na jakis czas skrzep jest
FionaJa wymiotowalam 2 razy. Gorączka się utrzymuje. Gorąco mi teraz jak nie wiem. Za 50 min kolejna już ostatnia. Dawka. Wcale ze mnie mocno nie leci. Jakieś tam malutkie galaretki. Wkładam te wkłady poporodowe
AndziaOk, Asia. Cieszę się że wszystko ok. Boję się tego samego bólu po tej cholernej trzeciej dawce. A jak się czujesz?
FionaPomyliłam się nie za 50min. Tylko za prawie 2h. O 22.40
AndziaFiona, będę z Tobą.
FionaDziewczyny mam prawie 39st gorączki! 38.9 zaczynam się bardzo bac
JaaaaFiona
Co brałaś przeciwgoraczkowego ? Ibuprom ?
AndziaFiona, herbata i czekolada. Spróbuj. U mnie trzecia dawka pod językiem. Boję się masakrycznie. ..
AsiaAndzia. Czuje się o wiele lepiej. Tak samo boję sie wziąść te ostatnie tabletki ze względu na.ból ale wezmę
AndziaJa wzięłam ibuprom max 400 mg.
JaaaaNie można brać leków rozkurczowuch ani pić rumianku , najlepszy jest paracetamol tabletki lub ibuprom .
AndziaAsia ja już wzięłam. Krew też bardziej u mnie leci. ..
JaaaaAsia po 3 dawce już nie jest tak źle jak po tych 2 pierwszych bo organizm się przyzwyczaja do takiej silnej dawki . Ja po 3 normalnie zasnęłam.
AsiaJa jeszcze 11 min o biorę
AsiaJaaaa. Dzieki za pocieszenie😊 oby nie było źle
AndziaDobra wiadomość. ..liczę że i u nas nie będzie tragedii. Dzięki Jaaaa.
FionaZalewa mnie. Jakbym kran odkrèciła
FionaCałe nogawki. Ja piernicze boję się
Siedzę na toalecie i cały czas leci
JaaaaKochane mi się raczej nie udało bo prawie nic że mnie nie leci od rana ale chociaż Was tu powspieram mam nadzieję że wam wszystko pójdzie tak jak ma pójść . Jak macie jakieś pytania pytajcie śmiało:)
FionaAle żadne skrzepy nie lecą. Żadne. Nie chlusta mi w toalete
FionaKuźwa nie ma końca. Koko jesteś? Ty tak miałaś
JaaaaFiona dobry znak teraz wyleci wszystko co powinno a później będzie już jak okres .
NowaLeci mi krew. Siadam na toaletę i leci że mnie. Ale krew i coś małego jakiś skrzep ale maleńki i czułam jak wylatuje. Druga dawka o 22 30
FionaJaaaa
Boję się że się wykrwawie. Nie lecą ze mnie skrzepy. Tylko krew
FionaNowa Ja 3 dawka o 22.40
AndziaFiona u mnie też na początku była krew, Jak się czujesz? Dziewczyna gdzieś na początku forum pisała że u niej leciało jak z kranu. Później się uspokoiło. Nie pamiętam w którym była tygodniu.
FionaCały czas ze mnie kąpie. Ale żadne skrzepy nie lecą. Brzuch boli ale nie muszę brać tabletki. Jest tak optumalnie
FionaNie mogę wstać z toalety bo mnie zaleje.
FionaWylatuje ze mnie galareta
-
AutorWpisy