Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kiedy pierwsze skurcze
Temat zawiera 5,309 odpowiedzi, i ma 20 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Kasia 2 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
MalaTeż się zastaniawmam co powiedzieć lekarzowi i kiedy w ogóle iść?
KarolaJa się zastanawiam czy iść do lekarza czy najpierw zrobić betę
Dzasta kA może którąś wie Jak to się odbywa w szpitalu ?w sensie że np jakbym sciemnila że pojechałam do szpitala jak zaczęłam krwawic ?Co w takiej sytuacji?szpital zatrzymuje i czyści czy odsyła do domu i każą iść na kontrolę do swojego gin?
Mała MiCześć dziewczyny . Ja już po …..i ja to przeszłam jeszcze inaczej niż Lola i Alicja . Wziełam Ru …. I jakby coś mnie trzepneło … Zakreciło mi się w głowie. Po 24 h wzięłam 1 dawkę ..4 tabletek …rozpuściło się w jakieś 10 minut całość. ( smak ohyda ..kredy ) …po kolejnych 10 ….miałam dreszcze ..raz zimno raz gorąco i nagle gorączka 39 stopni . Miałam dziwne parcie na pęcherz . Poszlam siusiu i już krawiłm ….może 20 minut od przyjecia 1 dawki .Zanim sięgnełam po 2 dawkę , wyleciał ze mnie skrzep …ze 3 cm …i krwawilam jak przy okresie … Ból umiarkowany ..ale nasilał się z każda chwilą….. Po 3,5 h wzielam 2 dawke…. To sano dreszczcze …zimno i gorączka ….i jak zaczeło ze mnie schodzić to szok ….skrzep za skrzepem . Z poł godzinh na toalecie przesiedziałam . Czułam jak wszystko ze mnie wylatuje . Ból mocniejszy jak przy początku akcji porodowej . Ratowałam sie ibumpromem. Po może 2 h od przyjecia 2 dawki …skurcze uspokoily sie i doslownie bol odszedł a ja głupio to zabrzmi ale poczułam się zupełnie inaczej . Piersi zelżały …. I zapachy mi już nie orzeszkadzały . Wzielam 3 dawke . I już bez skutkow ubocznych …kilka malych skrzepów wypadło … No i delikatniw krwawienie jak przy okresie . Dodam żw bylam w 6 tygodniu. Także po postach dziewczyn spodziewałam się ze albo bie pójdzie albo że dopiero po 3 dawce .
KarolaDzasta a jak z Tobą? Jak sie czujesz?
Dzasta kA u mnie ok ,zimno mi tylko boli mnie lekko w dole brzucha ,skrzepy lecą tylko przy sikaniu
ALICJA666Ja też po 1 dawce zaczelam juz krwawic, ale biegunka mnie nie opuścila przez 20h. I te skrzepy nie są przyjemnie, wrecz obrzydliwe..
ALICJA666W szpitalu muszą Ci pomóc, jeżeli widzą krwotok bardzo silny np
Dzasta kBoję się że za dobrze się czuje
MalaJa jutro o 9 rano zaczynam…Kobietki tą pierwszą popijamy duża ilością wody tak?A później na drugi dzień te 4 pod język tak?czekać aż się rozpuszcza,ewentualnie popic resztki?
MalaDzasta
Po której jesteś już dawce?
Dzasta kJestem już po 2 ,O 20 biorę ostatnia
MalaTrzymamy kciuki baaardzo mocno!
KarolaDzasta jesteśmy z Tobą 😉😉
KarolaDaj znać jak po trzeciej dawce
ALICJA666Dzasta, ja też tak myslalam, ze zbyt lajtowo, na pewno duzo lepiej niz sie spodziewalam
Dzasta kNo póki co to spoko ,plecy mnie trochę bolą ale nie wiem czy to przez to czy przez moją dolegliwość,ogólnie ciągle mi zimno, siedzę pod kocem i jest spoko …skrzepow za dużo nie miałam chyba że coś co w toalecie utonelo …Nie ma co opisywać u mnie
MalaI jak się czujesz?😘
Dzasta kChyba za dobrze ,nic się nie rozkręca 😒
MalaMoże jeszcze się coś rozkreci…No musi być dobrze!
Dzasta kDziewczyny mam wrażenie że u mnie już po wszystkim ,byłam przed chwilą w toalecie czułam że wielki skrzep że mnie wychodzi więc wzięłam to na papier…I albo już schizujealbo to był zarodek (którego w poniedziałek na usg nie było)
KarolaBrzmi to strasznie ale mam nadzieje że Ci się udało 😊
ALICJA666Dzasta, mialas normalne krwawienie?
MalaWszystko wskazuje na to,że się udało.Jal się czujesz dziś?😘 Karola o której bierzesz tabletkę?
KarolaMała o 9
MalaJa jeszcze nic a już mam rozwolnienie z nerwów.
MalaJa też o 9…No to będzie Nam razem raźniej
KarolaJa też strasznie się denerwuje brzuch mnie boli i głupie sny mnie dzisiaj dręczyly, ale musi być dobrze!
MalaMusi być,musi!
KarolaJa już wzięłam a jak u Ciebie?
MalaJa też,matko ile to nerwow i stresu ‘zazdroszczę’ tym,które są już po.
KarolaTo będzie chyba najbardziej nerwowy weekend w moim życiu
MalaOj taaak,zgadzam się:(
MalaJa wiem szybko pytam…Ale byłyscie potwierdzać ciążę u lekarza?Ja tylko test robiłam,ale też od razu wiedziałam że stało się co stało…czułam,że jestem w ciąży no i okres mam zawsze reguralnie…jak się spóźnił dwa dni to wiedziałam to jest grane
KarolaJa robiłam betę
KarolaI po wzięciu babletek poszłam do lekarza z myślą że poronilam dowiedziałam się że jednak jestem w ciąży
Dzasta kAlicja tak krwawilam normalnie wyleciał że mnie ten duży skrzep tyle ci w nocy jeszcze tak dość mocno krwawilam a teraz jest jak przy zwykłej miesiączce…w poniedziałek albo środę będę szła do lekarza.
Mała ja byłam w poniedziałek u lekarza żeby sprawdzić,u mnie sytuacja taka że ja brałam tabletki antykoncepcyjne a i tak zaszlam także musiałam iść sprawdzić co się dzieje ,teraz zakładam spiralę jak wszystko poszło dobrze
Dzasta kA tak poza tym to jak się czujecie dziewczyny?
KarolaOgólnie jest dobrze. Po tej tabletce czuje się tak jak bym w ogóle jej nie wzięłam jedne co towarzyszy to mega strach ze się nie uda
MalaNa razie jest ok,może jakieś lekkie zawroty głowy ale nic strasznego…U mnie pierwsza próba i tak bardzo bym chciała,żeby się udało ten strach jest okropny…Ja sobie cały czas myślę co tu powiedzieć lekarzowi…jak spyta czemu nie pojechałam na sor np albo coś
KarolaPowiedz ze sadzilas ze to miesiączka ale dostałaś skurczy i się przestraszylas
KarolaMi tamtym razem się nie udało bo lekarz od którego to kupiłam powiedział że wystarczą 4 tabletki,
Dzasta kJa stwierdziłam że powiem że wieczorem bolał mnie brzuch ale że myślałam że to z rozwolnienia bo też co chwilę latałam No i poszłam spać a rano się obudziłam z krwią, pojechałam do szpitala i tam mi powiedzieli że po wszystkim że poronilam i żebym stawila się do swojego lekarza za około tydzień-dwa….
Co myślicie?
KarolaDzasta mi się wydaje że to może być trochę dziwne z tego względu że hak się nie oczyscilas to dlaczego nie wylyzeczkowali Cię w szpitalu
Dzasta kPodobno jeżeli jest możliwość to organizm przez 2 tyg sam może wydalic pozostałości,jak się nie uda to wtedy czyszcza,chyba Lola o tym wspominała wyżej
ALICJA666Niby do 2 tygodni ma sie to samo oczyscic, ja poszlam po 5 dniach do gina, zeby dowirdziec sie czy sie udalo w ogole, a teraz pojde po 2 tygodniach i sie dowiem czy jest potrzebne lyzeczkowanie
MalaJa nie wiem już czy sobie wmawiam czy serio mnie brzuch pobolewa…może to nerwy też…A co to będzie jutro 😱
LolaDzasta k
Tak 14 dni organizm sie oczyszcza nawet moze byc pare plamien dluzej jesli nie ma krwotoku jest ok .najlepiej isc do gin po 14 dniach bo ja bylam wczesniej i chcieli lyzeczkowac, po czym na weekend to co bylo widoczne na usg wyszlo sama (ale bol byl jak porodowy party) i teraz mam czysto dzis juz nawet nie plamie 🙂 dla psychiki zrobie jeszcze test ciazowy jednak wolę zobaczyc 1 kreskę, mily widok :))
MalaCały dzień dziś stres zajadam…Tak bardzo bym chciała żeby się udało!Karola a jak u Ciebie?
KarolaU mnie to samo tyle że ja nic przełknąć nie mogę cały czas martwię się że coś pójdzie nie tak i wtedy to nie wiem co zrobię…
MalaA ja jem jak głupia…Ale u mnie to norma taka reakcja na stres…musi się udać musi…okropnie się boje jutra😞 te tabletki 4 pod język wkładamy i co 3 czy 4 godziny następne?już głupieje
KarolaTak. Jedni mówią co 3,5 drudzy co 4
MalaJak będziesz brać?
KarolaNie wiem właśnie. Dziewczyny a wy jak bralyscie?
MalaO właśnie dziewczyny…podpowiedzcie jak to brać?
ALICJA666Ja bralam co 3.5, tak jak w instrukcji.
Jedzcie, bo jak.biehunki dostaniecie to bedzie co wyrzucać z siebie
KarolaAlicja666 mój organizm wlasnie tak reaguje na stres ze odrzuca jedzenie… Jutro zmusze się więc coś zjem napewno
ALICJA666Karola, ja tez tak mialam, ale jak zaczela mi leciec z 2 dziury juz woda po godzinie, to jakos bez problemu jadlam
Dzasta kJa też brałam co 3,5h ja już mało co krwawie chyba pójdę w poniedziałek zobaczyć czy jest ok. A po jakim czasie powinno się miesiaczke dostać?
KarolaU mnie pewnie też tak będzie…
MalaNie spałam prawie nic…jak już przysnęlam to śniło mi się,że nie potrafię włożyć tabletki pod język🙄 zwariuje chyba
KarolaJa też mam takie nerwy ze serce mi klacze jak by zaraz miało wypaść
MalaW INSTRUKCJI jest napisane 3,5h więc chyba tak ma być. Ja zadzwoniłam na numer podany na stronie i się dopytałam
Karolaok dziekuje
MalaWzięlam…czekam aż się rozpuszcza jakiegoś smaku szczególnego nie czuje
MalaTakie jakieś tylko w konsystencji jak się rozpuszczaja to jakby gliniaste nie wiem jak to nazwać w sumie
KarolaOne niestety takie są 😉
MalaByle tylko pomogły,można resztki popic woda?
LolaTrzeba rozgryźć resztki i malutko popic woda.
MalaUdało się bez popijania,wszystko się rozpuscilo ale fakt trochę to trwa…gardło mnie teraz boli,byłam raz w toalecie i może kilka razy zabolał brzuch,nie liczę zaraz na cuda po pierwszej dawce ale mam nadzieję,że będzie co ma być.
KarolaMnie trochę boli brzuch i troszkę grwawie pozatym nie najlepiej się czuję
MalaPrzed chwilą byłam w łazience…było mega przeczyszczenie i widzę lekkie krwawienie.strasznie boli kręgosłup…ale bóle krzyżowe miałam z każdym.
MalaO 12.30 kolejna dawka i juz się zaczynam bać…
KarolaJa biegunki jeszcze nie miałam
KarolaNo i mnie dopadło…
MalaZjadłam miseczkę pomidorowej…bo od rana nic nie jadłam.zaczynaja się jakieś małe skrzepy pokazywac
KarolaBoję się że za dobrze się czuje ☹️
MalaDlaczego za Dobrze?nic a nic się nie dzieje?Kobietki A co jakby była potrzeba jechać do szpitala np…nie znajdą nic?
MalaMoże teraz po drugiej dawce się Karola rozkreci jeszcze,jestem z Tobą!✊✊✊
ALICJA666Aa, zapomniałam o tym napisac, mnoe bolalo gardlo i cala buzia w srodku
MalaOj mnie też boli właśnie gardło i buzia…jest krwawienie,jakieś małe skrzepy też były…zobaczymy teraz po 2 dawce.Caly czas mnie podbrzusze boli jak na okres.
KarolaDziewczyny wypadło ze mnie coś dziwnego. Bardzo dużego podobnego do tkanek. Co to może być zaczynam się bać
KarolaDopadła mnie też okropna biegunka ☹️
GosiaJa też wczoraj zamawiałam w poniedziałek albo wtorek maja być… Z tego stresu nic mi nie wychodzi… Oby się udało…
MalaTo może to co miało wypaść…teraz ja się boję,że nic więcej się nie dzieje
KarolaChciałabym żeby to było to ale z drugiej strony niechce za bardzo dawać sobie nadzieje
Dzasta kDziewczyny ja się dobrze po nich czułam mało krwawilam i też miałam może z 2wieksze skrzep z czego ten jeden to wyglądał naprawdę jak mały płód był biały ale we krwi…Nie wiem czy to to bo u lekarza jeszcze nie byłam…Ale nie zamartwiajcie się bo ja się bardzo martwilam że za dobrze się czuje i że nic mi nie było oprócz tego że było mi zimno…Może po prostu twarde z nas babki ja jestem 3dzien po i krwi naprawdę mało że mnie schodzi i od początku mało schodzilo
KarolaNo to ja mam podobnie to co ze mnie wypadło też jak by przypominalo płód. Oprócz tego że mam biegunkę i boli mnie brzuch to czuję się naprawdę okej
KarolaChociaż sama nie wiem czy faktycznie ti tak wyglądało czy wariuje
MalaEhhh mnie tylko brzuch boli:((
KarolaI jak mała?
MalaNic się nie dzieje poza bólem brzucha i krwawieniem…mąż mówi,że to dobrze ,że jest krwawienie,że dobry znak.zobaczymy po 16 po ostatniej dwace
KarolaNo dokładnie jak krwawisz to jest dobrze. Ja tamtym razem też krwawilam ale za mało tabletek i się nie udało. Teraz czuje o wiele większy ból brzucha więc mam nadzieję że tym razem się powiedzie
KarolaJuz wzięłam ostanie, za każdym razem smakowały gorzej. Juz na szczęście koniec teraz tylko czekać i być dobrej myśli ✊✊
MalaOstatnie tabletki wzięte,chyba jest jakaś nadzieja bo wylatuja skrzepy jakieś.
KarolaU mnie krew leci, skrzepki to takie malutkie
MalaU mnie też krew i małe skrzepki nic więcej nie było.krwi też jakoś strasznie dużo nie ma…zaczynam się,bać,że to nie to:(
KarolaMała spokojnie czytałam że u niektórych dziewczyn zaczyna się mocne krwawienie nawet po kilku dniach. Nie możemy same siebie tak zaręczac bo zwarjujemy
KarolaDziewczyny czy któraś sprawdzała wynik poronienia z bety?
MalaI jak Karola?mnie od czasu do czasu przegna do wc i brzuch pobolewa.czytałam,że do pełne oczyszczenie nawet kilka tygodni trwa to może faktycznie nie ma co panikowac?tylko u mnie nie wypadło nic tak jak tu wcześniej pisały dziewczyny i w sumie to mnie martwi najbardziej…no ale może też potrzeba czasu,każda z Nas jest inna.
-
AutorWpisy