Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kuracja "krok po kroku"
Temat zawiera 447 odpowiedzi, i ma 10 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Aśka 2 lat, 1 miesiąc temu.
-
AutorWpisy
-
AntexEdyta to był pierwszy raz?
EdytaTak, to był pierwszy raz z kuracja, miałam biegunkę, gorączkę, dreszcze i wymiotowałam, ale żadna krew się nie pojawiła tylko to plamienie..
SaraU mnie dziś większe krwawienie i nadal czuje spienia jak przy miesiączce.
AntexEdyta próbuj jeszcze raz. Sara a nie chcesz iść do gina sprawdzić co tam się dzieje?
MlodamamaPo jakim czasie do ginekologa iść od kuracji? I co mam mu powiedzieć?
SaraDzie pójdę zrobić HCG. I powtórzę w środę. Dziś leci więcej krwi i brzuch bardziej odczuwalny niż wczoraj. Nie martwcie się na zapasa to naprawdę sprawa bardzo indywidualna… jedna ma za sobą wszystko w monecie kuracji inna po 2 dniach a ja np. Po 3-4 dni. Ale dziś wypiłam kawę ! I w miarę smakowała. Piersi nadal nabrzmiałe ale humor lepszy wiec myśle ze jest to uzależnione od HCG i jego poziomu.
błądpomocy jestem w pierwszym tygodniu ciazy i nwm czy na pewno ten zestaw pomoze jest tu ktos ?
AntexBłąd strona jest autentyczna. Ale zrób najpierw badanie USG
błądbyłam dzis u ginekologa potwierdził ciaze
MlodamamaHej dziewczyny . Jestem po kuracji .po pierwszych 4 tabletkach czułam jak by cos ze mnie wypadało tak 4 razy po kolejnych 4 nic i następnych 4 nic . Praktycznie przespalam cała kurację nie wiem teraz, co dalej boje się ze nic to nie dało krwawienie było lekkie i teraz już nie ma wcale . Zamawiać następną czy czekać jeszcze jak myślicie ? Pomocy
AnonimDziewczyny 9 dni od kuracji i test ciążowy negatywny! 😀Udalo sie mimo wszystko co sie działo ❤️
OlkaKamila i co zrobiłaś??
OlkaDziewczyny kurczę jest mi niedobrze, nie mam ochoty na jedzenie. Miałyscie tak po kuracji??
K.ingaOlka ja nie miałam apetytu jak byłam w ciąży po kuracji an drugi dzień chciało mi się okropnie jeść !! Gdzie przez tyle czasu nie miałam ochoty na nic tylko kisiel i herbata wchodziły w grę , kawa nie smakowała nic nie smakowało a teraz jest super wszystko jem 🙂
EdytaDziewczyny, poradzicie ile maksymalnie stoperanow można wziąć podczas kuracji. Już wzięłam 4 a czuje ze przed ostatnia seria jeszcze dwa muszę wziąć. Czy to jest dopuszczalne?
PrzestraszonaDziewczyny mialam ogromne bole skrzepy krwawienie ale teraz nie mam nic. A kuracje skonczylam o 22 i do rana mialam krwawienie a teraz nie mam nic co to moze znaczyc?
SamotnaPierwsza dawka lekkie bóle brzucha druga okropny ból dreszcze biegunka zero krwi i kiedy już myślałam ze się nie udało 3 dawka i pół mieszkania we krwi… W tym jeden wielki skrzep…
OlkaDziewczyny dzisiaj byłam bardzo słaba, nie miałam siły na nic, boli mnie brzuch nisko bardzo. Terapię miałam 1,5 tygodnia temu . Poziom bety spada. Czy to możliwe że z tego powodu tak źle się czuje?? Jak myślicie??
OlkaPrzestraszona różnie bywa. Czytałam na forum różne przypadki. Myślę że raczej się udało. Najlepiej zrób badanie Beta Hcg w odstępie 48 H jak spada to znaczy że się udało.
Do OlkiOlka jak najszybciej do ginekologa ostry ból może sygnalizować, że coś zostało i gnije!!!
OlkaPójdę do lekarza. Może źle napisałam nie boli mnie bardzo brzuch tylko nisko brzuch tak jak na okres.
AntexCzy któraś z was wie czy przy badaniu krwi i moczu może wyjść ze robiłam kurację?
AnitaCzy podczas kuracji można pic wodę ? Właśnie przyjęłam pierwsza dawkę, mega się boje ;(
OlkaCzytałam że laboratoria polskie nie mają możliwości wykrycia zazycia tych środków i że szybko ich poziom znika z organizmu.
OlaHej dziś o 11 wzięłam pierwsza tabletkę jutro następny A taj mam nadzieję że podziała kto jeszcze ze mną….
SamotnaOla dasz radę 🙂 ja dwa dni po 🙂 przeszłam wszystko sama z dwójką maluchów u boku 😉
KosaOla, ja dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę. Napisz jak się czujesz.
AnitaDziewczyny jestem po kuracji, chyba się udało !!! Wszystko do zniesienia krwawienie nadal jest, zastanawiam się co teraz zrobić czy iść do innego ginekologa czy jechać na pogotowie żeby potwierdzić poronienie … Mam tylko mały problem, wyskoczyły mi wielkie bolące pryszcze na nogach i twarzy czy któraś tak miała ? Są ogromne i strasznie bola
GabaJa dziś pierwsza wzielam jutro o 9 rano biorę pierwsze 4 pod język. Tez trochę się boje,dobrze ze maz będzie przy mnie bo sama bym chyba nie dala rady.
KosaGada, ja dzisiaj biorę pierwsze 4 o 10.
Pisz jak będziesz się czuc.
Razem może będzie raźniej
AnonimHej dziewczyny jutro chce zaczac 1 dzień kuracji ale będę w pracy. czy przelozyc to na dzien wolny ? jak wy się czulyscie 1 dnia? jakie leki przeciwbólowe bralyscie ? bralyscie je przed polknieciem tabletki ?
GabaDziewczyny minęło dopiero z 5 min od rozpuszczenia się tabletek i juz czuje lekki bol podbrzusza 😉
MajaCzy jak pierwsza tabletkę wzięłam po 18, to kurację cała muszę robić następnego dnia też po 18? Czy mogę wziąć tabletki kilka godzin przed?
kosaPo chwili pod rozpuszczenia tabletek deszcze i skurcze. brak krwawienia- czekam na drugą dawkę mam nadzieję, ze Coś się ruszy
KosaCzy picie pepsi w czasie kuracji mogło zaszkodzić ?
Anonimdziewczyny jestem po 2 dawce . przed jej wzięciem dostalam krwawienia, skrzepy. dostalam goraczki 38,5 co.robic ?
Kate211Malutka i jak po kuracji się czujesz?ja jestem w trakcie pozdrawiam
malutkaHej Kate!:) Drugiego dnia po kuracji wróciłam już do pracy. Na upartego mogłabym i następnego dnia iść ale.balam się jak intensywne będę miec krwawienie .
więc u mnie po kuracji póki co wszystko ok, mam krwawienie, ale do zniesienia można porównać do miesiączki .
lecą mi nie raz jeszcze nie duże skrzepy .
piersi juz nie są bolesne 🙂
daj znać jak u Ciebie !
MoniaCzy ktoś stosował kurację po 9 tygodniu ciąży?
JaHej jestem w 8 tygodniu ciazy i zamierzam użyć tych tabletek bardzo się stresuje czy ktoś miał jakies komplikacje ? I kiedy jechać do szpitala ?
Es.Hej, czy ktoś dzwonił na infolinię? Póki co nie odbierają. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z wysyłką.
AgusHej jestem wdzięczna bo paczka dotarła błyskawicznie czekałam 1dzien,odrazu przyjęłam 1tabletke ,dziś jest to 2dzien i Jestem na etapie końcowym, krwawienie pojawiło się już po pierwszej dawcę 4tabletek pod język,to 4tydzien sam początek.
Więc z recenzji wynika że szybko zaczęłam się oczyszczać,z powodu wczesnego plodu.
Nie mam zbytnio skurczy ale lekko podbrzusze pobolewa ale to normalne, krwawię ale tak jak na miesiączkę nie mam krwotoku skrzepy i zarodek wyleciały dziwne uczucie bałam się jak to będzie ale nie miałam wyjścia musiałam to zrobić ze wzgledu na sytuację jaka obecnie mam ,czuje się ok jeszcze ostatnia faza mnie czeka 😁 wzięcia ostatnich 4tabletek i wizyta u ginekologa.ps mam pytanko kochane czy lekarz stwierdzi poronienie bo nie mam pojęcia jak mam rozmawiać jak zapyta pozdrawiam was i 3mam za was ogromnie kciuki.
JustaAsus
Ja poszłam powiedziałam że miałam miesiaczke bynajmniej tak myślałam w 4 dzień tej niby miesiączki zaczął boleć mnie mocnej brzuch i zaczęły lecieć strzępy. Gin.zbadal no i potwierdził brak ciąży poronienie samoistne. Kazał po tyg przyjść bo dla tableki żeby się oczyścić i tak to wyglądało. U mnie był 5 tydz.
PaulaDziewczyny można jeść normalnie po przyjęciu pierwszej tabletki?
PaulaTo już mój 2 raz jak biorę te tabletki wcześniej brałam ok rok temu, mam nadzieję że pójdzie tak dobrze jak rok temu
MajaJa zastosowałam kurację w 10tygodniu. Ogromny ból po pierwszej i drugiej dawce. Dopiero po drugiej zaczęła leciec krew i dziecko… było już widać ręce, nogi i oczy. Dzisiaj minął tydzień od tego zdarzenia i nadal się oczyszczam, mam okres.
OlaHej. Mam pytanie. Czy można palić papierosy pod czas kuracji? Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę. I się zzastanawiam czy mogę zapalić. Bardzo się stresuje. Chociaż miałam 2 porodu już. Ale się boję niewiadomego.
TakaOnaPierwsza próba 3 tygodnie temu nie udana 😔 dziś wzięłam pierwszą tabletkę kolejnej serii. Mam nadzieję, że tym razem się uda.
PaulaTakaOna nie dostałaś w ogóle krwawienia?
VikiJa zaczęłam wczoraj o 9:30.
Teraz wzięłam 1 dawkę 4tab. Póki co się rozpuszczają a Ja zastanawiam się czy to przeżyje
AnkaNDziewczyny zamierzam zamówić w poniedziałek te tabletki. Bardzo się boję. Do czego jest podobny ból?? Nie mogę spać, chyba już przeczytałam tu wszystko i jestem przerażona
AsiaDziewczyny, właśnie zaczynam za chwilę kurację. Dam znać co i jak.
PamAnkaN uwierz mi ja też byłam przerazona… Nie mogłam spać,jeść i normalnie funkcjonować… Ból jest podobny do bólu miesiączkowego 😊 W czasie kuracji możesz brać tabletki przeciwbólowe więc spokojnie polecam paracetamol jest najbezpieczniejszy 😉
AnkaNPam dzięki za otuchę. Jestem w rozsypce. Boję się że wy krwawie się, że się nie uda. Teraz to wóz albo przewóz.
Asia daj znać jak Ci idzie.
AsiaAnkaN pierwsze 4 tabletki na samym początku dreszcze i lekki ból. Nic po za tym. Właśnie biorę 2 partię.
malutkaHej dziewczyny ja już jestem 2 tygodnie po. Jutro idę do ginekologa.
ZatroskanaJa zaraz biorę tą pierwszą tabletkę boje się jak cholera ale muszę u mnie to już 7tydzien 5 dzień. Dzieję się coś po tej pierwszej czy kompletnie nic?
AnkaNAsia jak się czujesz? Wszystko poszło dobrze?
MagdaDziewczyny, wczoraj o 20 zaczelam brac tabletki pod jezyk. Pierwsza dawka dreszcze bol brzucha, druga dawka podobne objawy plus dwa razy pojawila sie biegunka zanim przeciwdzialalam stoperanem. Podczas jednej fali biegunki poplynela ze mnie ciurkiem krew, Nie wiem czy ze mnie “cos” wylecialo czy nie. Krawienie bylo przy podcieraniu wlasciwie, niewiele skrzepow ale bolesne skurcze. Trzecia dawka to delikatne dreszcze przy czym udalo mi aie usnac. Sama nie wiem czy sie udalo czy nie. Dzisiaj z kolei troche brunatnej krwi, momentami podczas zalatwiania pokaza sie male akrzepy. Dodam ze to 8 tydzien i 4 sni wedlug oatatniej miesiaczki. Czy przy tak wlasciwie biewielkim krwawieniu moglo udac sie powodzeniem?
PamZatroskana przy tej 1 funkcjonuje się normalnie
PamMagda ciężko stwierdzić🤔 Najistotniejsze jest to czy coś z ciebie wyleciało
malutkau mnie przy piereszej tabletce (jak u większości osób ) nie ma żadnych objawów, normalnie się funkcjonuje. ja 1 tabletke bralam w pracy
malutka*pierwszej
AsiaAnkaN jestem po wszystkim. Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Poza dreszczami po pierwszej partii i delikatnymi, prawie nieeyczuwalnymi bólami, które trwały każdorazowo ok 10 minut nie było mi totalnie nic. Zero objawów. Zaczęłam się martwić. Rano wstałam do toalety wyleciały dwa skrzepy, i teraz przy każdej wizycie również krwawie, ale czuję się bardzo dobrze. Czytałam tu na forum i nie znalazłam nikogo, kto przeszedłby to tak jak ja czyli prawie bez objawów, więc zastanawiam się czy wszystko jest ok.
AnkaNAnia a który to tydzień? Dziewczyny pisały coś że czasem trochę dłużej kobiety się oczyszczają.
MCzekam na przesyłkę i bardzo się stresuje czy pomoże. U mnie 5 tydzień.
MCzy to działa w 5 tygodniu? Pomozcie.
PamM kuracja jest najskuteczniejsza do 9tyg ale dziewczyny tutaj robiły w 10,11,12tc
młodaHej 🙂 Wczoraj zakończyłam moją kuracje byłam w 5 tygodniu. 1 tabletka bez bólu czy innych objawów. Po 24h wzięłam 1 dawkę przy tym dreszcze lekki ból. Przy 2 dawce gorączka 37.5 dreszcze silniejszy ból brzucha ale do wytrzymania, zaczęłam krwawić i dostałam silnej biegunki wzięłam 3 Stoperany. 3 dawka po niej zaczęłam silnie krwawić ból stawał się coraz silniejszy po czym zaczęły ze mnie wypadać skrzepy wielkości jajka kilka na raz gorączka 38.5 spodziewałam się większego bólu. Żadnych wymiotów zawrotów głowy. W środe wybieram się do ginekologa jak myślicie kuracja się udała?
PamMłoda jeśli nadal krawawisz a podczas kuracji były skrzepy i coś z ciebie wyleciało to raczej się udało 😉 Teraz najważniejsze jest to czy wszytko poszło czy coś jeszcze w tobie zostało
młodaDziękuje za odpowiedz Pam ulżyło mi krwawie cały czas ale to małe plamki. Dziś koło 18 na podpasce pojawił się średniej wielkości skrzep
VikiJestem 24godz. Po kuracji i jestem załamana bo raczej mi się nie udało.
Po 1szych 4rech tabletkach dostałam dreszczy, lekkie różowe plamienie, zimne poty.
2 dawka- nie zdążyła się nawet rozpuścić w połowie-zwymiotowalam żółcią. W między czasie zaczęłam krwawić. Zjadłam kromkę chleba z masłem bo od początku byłam na pustym żołądku, wzięłam od razu 3dawke, tym razem w policzki bo na myśl o tym ze dam je znowu pod język i puszczę pawia robiło mi się niedobrze. Poszłam do wc wypadły ze mnie 2 skrzepy a raczej takie kawałki mięsa z skrzepami i sina błoną?(sprawdziłam, nie bałam się)i w zasadzie tylko tyle widziałam wypadły ze mnie może jeszcze ze 2 skrzepy, ale nie jakieś duże i nie w kształcie jajka jak to dziewczyny tu opisują.
Później jednorazowo biegunka.
Przez cała kuracje leżałam bo OGROMNY ból brzucha nie pozwalał mi ustać na nogach. Od rana krwawię już bardziej różowo. Skrzepów brak, piersi bolą mnie nadal, chyba nawet bardziej niż przed kuracja. Jestem w Ok.9 tyg.
Będę próbowała dostać się jutro do ginekologa, ale wątpię żeby przyjął mnie z marszu, nawet prywatnie. Podejrzewam,że będę musiała zamówić kolejną kuracje.
PamMłoda nie ważne że mało myślę że ci się udało 😁 to że lecą skrzepy to też dobry znak 😁 Musisz być cierpliwa Krwawienie może ci się jeszcze nasilić tak jak było w moim przypadku 😊
PamViki byłaś u gin czy sama wyliczyłaś tc ? To bardzo ważne. Bo jeżeli ciąża była wcześniejsza wcale nie musiały wpadać z ciebie jakieś mega ogromne skrzepy w kształcie jajka tak jak piszesz 😉 Piersi po kuracji bolą ze 2-3 tyg bo hormony ciążowe nadal utrzymują się w organiźmie. Z gin będzie teraz ciężko fakt tak samo jak z badaniem bthcg np 😉
VikiPam
Wiek ciąży obliczyłam na podstawie 1 dnia ostatniej miesiączki i na podstawie Beta hcg która wskazywała na tamten czas 7 tydz. Ciąży i to mi się wówczas pokrywało z ostatnia miesiączka. Wiec wiek mi się zgadzał. Nie byłam w ogóle u gin.
Teraz jest 8-9 tydz.
Gdybym wiedziała wcześniej o istnieniu tej str. to zamówiłabym wcześniej. Niestety trafiłam na inna stronę WOW i od 3tygodni czekam na opłacona przesyłkę która pewnie już do mnie nie dojdzie.
VikiKurcze nie wiem, co mam już robic, świruje, obawiam się, że mi się nie uda…
Najbardziej chyba boje się tego, że będę musiała powtarzać kuracje 3-4 razy jak inne dziewczyny.
A brak mi czasu bo to nie jest już 5-6tydz 🙁
MViki i młoda po ilu dniach doszly wam tabletki?
PamViki spokojnie dziewczyny robiły kurację będąc najpóźniej w 12tc więc tu nie masz się co martwić. Czy dalej krwawisz ? Występują jakieś skrzepy ?
PamViki i pamiętaj że krwawienie z dnia na dzień może się nasilić. U większości dziewczyn właśnie dopiero po kilku dniach zaczęło się krwawienie i skrzypy
młodaZamówiłam we wtorek byly już w czwartek o 11
VikiM
U mnie przesyłka zamówiona w wtorek, przyszła w czwartek rano.
MMłoda a z jakiego jesteś wojewodztwa? Boję się przez koronawirusa będą opóźnione paczki. Wszystko jest oryginalne?
MViki z jakiego jesteś wojewodztwa? Czy te tabletki są oryginalne?
VikiPam.
Skrzepów zero.
Krwawię, ale to już nie jest taka krwista czerwień.
Tylko taka rzadka jasno czerwona/różowa.
1 Podpaska mogła by mi dzisiaj śmiało wystarczyć, ale wiadomo zmieniam ze wzg. higienicznych.
VikiM.
Z Dolnośląskiego.
Tak, są oryginalne.
Zanim zapłacisz przy Kurierze możesz otworzyć paczke i sprawdzić czy wszystko się zgadza. Ja tak zrobiłam.
MViki A skąd oni to w ogóle wysylaja?
malutkaja na tabletki czekalam dwa dni 😉
malutkawidziałam ze o krwawieniu cos pisalyscie. ja po wszystkim krwawilam 14 dni.
z czego pierwsze 6 dni- krwawienie dosyć silne + skrzepy
Po 6 dniach krwawienie zaczęło sie zmniejszać. rzadziej leciały skrzepy.
MMalutka w którym byłaś tygodniu? Kiedy zaczęłaś krwawo?
PamViki w takim bądź razie może spróbuj z czopkami? (Scopolan) nie są drogie a wspomagają oczyszczenie. Ja jak już znikomo krwawilam to z polecenia jednej dziewczyny z tej strony zaczełam je brać i krwawić mocniej ☺️
MPam w którym tygodniu robiłaś kurację i czy się udało za 1 razem?
malutkajakaś między 6 a 8 tygodniem
nie chodziłam do ginekologa jak zaczela mi się miesiaczka spozniac wiec nawet dokładnie nie wiem.
w styczniu mialam okres tylko 4 dni i bardzo skapy
w lutym nie mialam wogole
8 marca wzielam pierwsza tabletke
malutkakrwawienie zaczelo sie u mnie chwile przed wzieciem drugiej dawki tabletek pod jezyk. Ale było łagodne jakiś mały skrzep wylecial
po wzieciu drugiej dawki krwawienie bylo silne lecialo ze mnie dużo skrzepow z czego jeden taki na prawdę wielki
MMalutka to twoja 1 kuracja? Czytałam że się niektórym nie udało i bardzo się boję.
VikiPam.
Dodzwoniłam się do Ginekologa w prawdzie nie do tego co chciałam bo póki co nie przyjmuje ze względu koronawirusa, no i powiedział mi żebym pojechała sprawdzić do szpitala jak to wyglada-o nie, co to to nie.
Zadzwoniłam do drugiego przyjmie mnie dzisiaj o 18. przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję.
Mam przeczucie, ze się nie powiodło i w myślach już zamawiam druga kuracje.
malutkaTak pierwsza.
ja mimo krwawienia i skrzepow mialam gdzieś w głowie ze mogłoby sie nie udac.
ale mi w czasie ciazy baaardzo urosły piersi. i w dodatku były bardzo czule najdelikatniejszy dotyk mnie bolal.
po kuracji po 2 dniach ból piersi minął
a po jakis 10 dniach wrociiily do poprzedniego rozmiaru
MMalutka czy to wszystko jest na prawdę bezpieczne?
malutkaim wczesniejszy okres ciąży tym i poronienie lzejsze.
wiadomo każdy organizm tez inaczej reaguje
wazne zebys nie byla sama zeby byl ktoś przy Tobie podczas kuracji
duzo dziewczyn widzialam ze pisalo ze je nic nie bolalo.
mi po 2 dawce jak krwawienie sie zwiększylo miałam bardzo silne bole w podbrzuszu i skurcze . a i gorączkę
skolei duzo dziewczyn widzialam pisze o biegunce czy mdlosciach ja nie mialam ani jednego ani drugiego
malutkawiem co czujesz ja mialam mega stres balam sie z jednej strony jak bedzie wygladac krwawienie jak bardzo bedzie bolec a z drugiej balam.sie zze sie nie uda.
Ja mimo ze po drugiej dawce meczylam się strasznie to gdybym znów zaszla w ciążę bez.zawachania znowu zamowilabym zestaw .
VikiPam.
Właśnie był u mnie listonosz, przyszły do mnie tabletki z str. WOW. O których wspomniałam wczoraj, że myślałam, że już nie przyjdą.
Wiec jeśli ginekolog stwierdzi, że ciąża nadal trwa, to poczekam do środy/czwartku, moze coś się rozkręci. Jeśli nie to wezmę tym razem te tabletki. -
AutorWpisy