Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Kuracja "krok po kroku"
Temat zawiera 447 odpowiedzi, i ma 10 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Aśka 2 lat, 1 miesiąc temu.
-
AutorWpisy
-
MA od czego to zależy że się nie udaje za 1 razem?
PamViki no ja bym ci radziła poczekać 😁 kuracja jest trafajaca w czasie ☺️ Ja robilam kurację w 5tc przeszlam ja całkiem spoko w dniu kuracji krwawilam po fazie 2 leciało ze mnie jak z kranu podczas 3 fazy krwawilam mocno przy gwałtowniejszych ruchach na drugi dzień po nie krwawilam już prawie wcale… Na następny dzień po krwawienie nasiliło się i poszłam do gin sprawdzić czy się udało,wszytko poszło zgodnie z planem,zrobił mi USG brzuszne bo dopochwowego nie chciałam bo krwawiłam i zlecił badania bthcg krwawilam cały czas jak podczas miesiączki później zgłosiłam się po 10 dniach jeszcze raz żeby sprawdził czy się oczyściłam i żeby przepisał mi tabsy ☺️
PamNo i to była moja 1 kuracja 😊
PamM hmm w sumie może od wielu rzeczy zależeć. Np od tego czy tabsy wzięłaś zgodnie z instrukcją, tc ciąży, jak jest ciąża pozamacicza
KarinaDziewczyny dostałam tabletki z wow już z trzy tygodnie temu, po tym jak pierwszą przesyłkę mi zatrzymano. Wzięłam pierwszą tabletke a na drugi dzień tak sie stresowałam ze nie brałam już reszty. Miałam delikatne plamienia może z dwa razy ale byłam u ginekologa i mówił że wszystko jest ok. Jestem już w 11tyg i chciałabym jednak wziąć reszte tabletek dostałam ich 6 tylko nie wiem teraz czy to zadziała i czy tabletek nie jest za mało jak na tak zaawansowaną ciążę.. nie wiem co robić
PamKarina no w tym przypadku na Twój obecny tc ciąży kuracja z 6 tab może nie zadziałać.
PaulaCzy zdążyło się którejś z was że wyszły skrzepy było krwawienie wszystko przebiegało ok i dalej byłyście w ciąży, trochę się martwię bo po tyg ustąpiło krwawienie a ciągle mam mdłości w ciągu dnia i obolałe piersi.
MPaula kiedy robiłaś kurację? W jakim tygodniu? Ile czekałaś na tabletki?
PaulaM ROBIŁAM w zeszła niedzielę, na tabletki czekałam 2 dni, szybko przyjechały
PaulaWg okresu był to 5 tydzień
malutkawłaśnie wyszłam od ginekologa.
u mnie wszystko się udało zero śladów ciąży
Paulamalutka, nie czułaś poz iej mdłości? Ile jesteś po kuracji?
PamPaula ja robiłam w 5tc 😉 krwawilam 8dni później już tylko miałam plamienia 😉 Piersi mogą cię boleć jeszcze nawet ze 2-3tyg bo hormony ciążowe nadal są w twoim organizmie 😉
PaulaU mnie przebiegło wszystko ok,poszły że 3 skrzepy krwawienie miałam tydzień, ale dobijają mnie mdłości, raz są raz nie ma.
PaulaPam myślisz że mdłości mogą też być spowodowane hormonami, rok temu jak robiłam kurwa je na 2 dzień przeszły mi a wszystkie dolegliwości, tymrazem jest trochę inaczej, dalej jestem zmęczona bez życia.
PaulaMiało być kurację heheh 😀
malutkaPaula ja wgl nie miałam mdłości. U mnie jedynym objawem po za brakiem miesiączki były bolesne piersi które sporo urosły
Teraz jestem 2 tydzień po kuracji
PamPaula tak ze względu na hormony które nadal w tobie są i będą jeszcze przez jakiś czas w tobie 😉 mnie też kuły/bolały piersi równe 2 tyg. Nie za każdym razem kurację musisz przechodzić tak samo tak mi się wydaje 🤔
PaulaJedyny objaw który ustąpił to już nie siusiam tak często, pamiętam że kiedyś pp tygod iu robiłam test i wyszedł negatywny.
KlaraHej dziewczyny
w piątek miałam kurację Nie wiem czy się udało. Po drugiej dawce będąc w toalecie “coś wyleciało”, nie wiem co bo nie chciałam sprawdzać. Po trzeciej dawce też coś wyleciało ale miałam już wrażenie że to było mniejsze. Poniedziałek, krwawienie jak przy miesiączce, tylko zastanawiają mnie te skurcze, mam je 3 dzień. Czy to normalne?
MDziewczyny wesprzyjcie mnie. Czekam na te tabletki z cierpliwością. I mnie 5 tydzień i 2 dni. To było nie planowane. A co jeśli się nie uda? Teraz stosuje gorące kąpiele. Czy to też może pomóc?
MKlara który tydzień u Ciebie? Która kuracja ile czekałaś na przesyłkę?
KlaraWg moich obliczeń 7 tydzień z hakiem, pierwsza kuracja a tabletki udało mi się załatwić od lekarza rodzinnego
PamKlara bardzo możliwe że zaczyna ci się skurczać macica
KlaraWiem że najlepiej byłoby iść do lekarza ale boję się…
PamM wrazie w jestem 😁 jak masz jakieś pytania to wal 😁 Nie zakładaj z góry że nie wyjdzie 😊 Przede wszystkim postaraj się nie stresować bo to pogarsza sytulacje.
PamKlara rozumiem że się boisz ale dla własnego spokoju poszłabym sprawdzić czy kuracja faktycznie przeszła pomyślnie. Ja byłam już u lekarza po 1 dniu od kuracji żeby się upewnić i wiedzieć na czym stoje
MPam nawet nie wiem kiedy dojdą mi tabletki i to już mnie stresuje.
MPam A czy w razie czego mogę powtórzyć kurację? I czy w późniejszym tygodniu byłaby skuteczna? Proszę dodawaj otuchy.
VikiPam.
Jestem już po wizycie u ginekologa.
UDAŁO SIĘ ☺️!!!
Jejku jaka jestem szczęśliwa.
Miałam jeszcze małe skrzepy prawie że na wierzchu i wyciągnęła je mi.
Pozniej zrobiła USG dopochwowo i… czysto. Skrzepów nie mam. Nie muszę iść na żadna skrobanke. Powiedziała, że mogę jeszcze przez pare dni delikatnie krwawić. Przepisała antybiotyk na 9dni i witaminy. Jejku nie wierze, że to się udało ☺️
Cieszę się jak głupia 😜
MViki to super. Który miałaś tydzień i czy przy pierwszej kuracji się udało?
MDziewczyny a jak zamowiłyscie paczki to wysłali wam numer paczki?
MPam A Ty kiedy robiłaś kurację?
PamM pewnie że możesz powtórzyć kurację ale im wcześniejszy tc tym lżej to przejdziesz 😊 Ja robiłam kurację 18 stycznia.
Viki widzisz a tak się martwilaś! Cieszę się że ci się udało !😃😁👍
PamM pewnie że możesz powtórzyć kurację ale im wcześniejszy tc tym lżej to przejdziesz 😊 Ja robiłam kurację 18 stycznia.
Viki widzisz a tak się martwilaś! Cieszę się że ci się udało !😃😁👍
PamM ja czekałam na paczkę 9 dni 😕😑 dostałam nr nadania
MPam A numer nadania otrzymałas ile dni przed dostawa?
Pam1 dzień przed 😊
AnkaNM skąd jesteś? Ja dziś zamówiłam kuracje. Chciałabym żeby doszła do piątku. Kurwa boję się!! Dostaje już do głowy. U mnie to 4 tydzień i 4 dni. Wiecie co jest najgorsze?? Że mój mąż 1,5 tygodnia temu poddał się wazektomii, a tu taki pech.
MAnka N jestem z Lubelskiego. Też się panicznie boję. U mnie 5 tydzień i 3 dzień. A masz już dzieci?
MAnka N A Ty skąd?
AnkaNTak mam cudowna trójkę. 5 miesięcy temu urodziłam. To jest wpadka niesamowita. M to moje strony rodzinne! Teraz mieszkam na Śląsku. A ty masz dzieci? Czekam na info kiedy zaczniesz kuracje. Może uda nam się w jednym terminie… Będzie raźniej. Dziękuję Wszystkim dziewczyna, że tu są i się wzajemnie wspieramy.
PamJak coś jestem całym sercem z wami dziewczyny ! 😊✊ Dawajcie znać jak dojdą wam tabsy będę was wspierać 😊 wiem co przechodzicie bo jeszcze nie tak dawno byłam w takiej samej sytuacji co wy.
NoemPam jak działają czopki Scopolan? Pierwszy raz o nich słyszę i nie umiem znaleźć informacji jak działają. Szybciej oczyszcza się macica?
PamCzopki Scopolan stosujesz doodbytniczo , Tak wspomaga oczyszczenie się jeśli już krwawisz znikomo 🙂 Dziewczyna z tej właśnie str mi je poleciła i u mnie okazały się one całkowicie skuteczne
NoemDzięki za odpowiedź 🙂 Czytałam najpierw, że działają rozkurczowo dlatego zdziwiłam się, że wspomagają oczyszczanie macicy a zaś gdzie indziej czytałam, że powoduje rozwarcie szyjki macicy i np u jednej kobiety przyspieszył poród. Jutro je wypróbuje
PamJeśli krwawisz tak jak podczas okresu to poczekaj z braniem ich 🙂 Mi ginekolog kazał je brać jak już będę mało krwawić i wzięłam je po 6 czy 8 dniach po kuracji
NoemNo u mnie już jest 12 dni po kuracji i mniej krwawie
PamNoem spoko 🙂 To możesz spróbować może jeszcze coś z ciebie pójdzie a jeśli nie to bardzo prawdopodobne że twój organizm sam sobie poradził. Dawaj znać
KlaraDziewczyny czy to normalne że skurcze po kuracji są bardziej bolesne niż w trakcie kuracji? Czy to może jeszcze wszystko przede mną? Dziś jest 3 dzień po kuracji
MAnka N mam jednego synka 6 letniego i wspaniałego męża od 10 lat ale nie chce więcej dzieci. Tamta ciążę źle znioslam A teraz to wpadka na maksa. Oby nam się udało
AnkaNChciałabym mieć to za soba. A tu info ze na paczkę muszę czekać od 5 do 7 dni roboczych… Masakra
MAnka N napisali Ci to w wiadomości?
AsiaCześć dziewczyny,
jestem 3 dzień po kuracji. Tak jak pisałam wcześniej przeszłam ją praktycznie bez żadnych objawów co bardzo mnie martwiło. Rano po 3 partii tabletek wyleciały jakieś skrzepy. Przez dwa dni krwawiłam ale nie jakoś bardzo mocno, natomiast dziś mocne krwawienie i skrzep. Zero bólu zero skurczy.
Czy to możliwe, żebym aż tak łagodnie to wszystko przeszła?
Czy beta HCG będzie miarodajnym wynikiem? W obecnej sytuacji związanej z wirusem obawiam się trochę iść do ginekologa. Tym bardziej, że jestem z Poznania a przez jednego zarażonego ginekologa 140 osób w kwarantannie.
Trzymajcie się dziewczyny!
AnkaNM tak na maila. Wszystko przez ten koronawirus. Oby doszły. A ty juz zamówiłaś?
MAnka N ja w piątek w nocy. Ja przez smsy się kontaktuje
tikaJeżeli po kuracji pójdę do ginekologa, to jak zacząć rozmowę, co mówić? Strasznie się boję, a chcę iść upwenić się, że wszystko przebiegnie dobrze.
MPam napisz jak dokładnie stosować tabletki.
malutka1 Dnia bierzesz pierwszą tabletkę. Z reguły nie powinno nic się przy niej dziać więc można normalnie funkcjonować.
po 24 godzinach umieszczasz pierwsze 4 tabletki pod język. Mi rozpuściły się dosyć szybko ok 10 minut .
za 3 godziny i 50 minut kolejne 4 pod język. ( u mnie chwile przed umieszczeniem drugiej dawki zaczęło się już krwawienie )
po kolejnych 3 godzinach i 50 minutach przyjęcie ostatniej dawki
malutkaJeśli tabletki będą rozpuszczac Ci się np 30 minut ( czytalam i o takich przypadkach) to wtedy kolejna dawka za 3 godziny i 30 minut
Po włożeniu tabletek normalnie przełykaj silne zeby tabletka sie rozpuszczala
malutkaLeki przeciwbólowe możecie brać
tylko ŻADNYCH rozkurczowych ,np. nospa
Ja głupia się męczyłam i żadnych przeciwbólowych nie brałam . Bałam się że osłabia kurację albo wymieszane źle zadziałaja
Paracetamol podobno najlepszy
MMalutka tak bardzo się boję że się nie uda.
malutkakażda z nas się tego bała wiem doskonale co czujesz.
jest bardzo niski procent dziewczyn u których się nie udało
trzymam kciuki że wszystko przejdzie pomyślnie!
MMalutka a od czego to zależy?
MA to pierwsza tabletkę też bierze więc pod język czy inaczej?
CDziewczyny jak przyjmujemy pierwsza tabletke? Polykamy czy pod język? Zaczynam kuracje
PamPowiedziałam ginekologowi że miałam dziwny okres… Bardzo obfity z dużą ilością skrzypów. 1 tabletkę popilam wodą i normalnie funkcjonowałam. Kolejne po 24h bierzesz z odstępem 3,5h aż do całkowitego rozpuszczenia pod język (wtedy są nie do wykrycia wrazie jakiś komplikacji) są 3 serie po 4tabsy
malutkaPierwszą tabletkę normalnie połykamy popijając wodą
malutkaPodobno od zaawansowania ciąży im wcześniej tym lepiej .
U mnie 6 tydzień był conajmiej jak nie nawet 8 czy 9 a wszystko się udało więc serio dziewczyny nie martwcie się na zapas 🙂
malutkai jak Pam wszystko ok ?
PamMalutka hej 😄 u mnie już dawano wszystko ok 😁😃 tak tylko tu zaglądam żeby dziewczyny wesprzeć 😁
MPam mogę wziąść przed kuracja Laremid od biegunki i aviomarim czy to zepsuje kurację?
InnaDziewczyny mam pytanie. Jutro mam wizytę u ginekologa, czy jeśli nadal krwawie to bede miec tylko badanie usg ?
PamCoś od biegunki pewnie że możesz 🙃 sama brałam. A co do aviomarin nie mam pojęcia czy można brać czy też nie. Ja za każdym razem jak rozpuszczały mi się tabletki przegryzałam kostką czekolady
PamInna hmm 🤔 USG brzuszne zrobi na 100% co do dopochwowego to niewiem chyba zależy to od ciebie i od tego jak mocno krawawisz i czy wgl zechcesz a 3 opcja to od ginekologa. Ja nie miałam przy 1 wizycie dopochwowego ze względu na Krwawienie właśnie ,zrobił mi dopiero przy 2wizycie jak już nie krwawilam
InnaDzięki pam. A rozumiem ze na usg bedzie widac czy ewentualnie cos zostalo?
MPam wystarczy je włożyć pod język i trzymać? Boję się że się nie uda.
PamInna pewnie że będzie ale polecałabym ci iść na 2 wizytę po około 10dniach żeby zrobił ci USG dopochwowe żebyś wiedziała że nie zostały w tobie resztki 😊 bo jeśli nadal krwawisz do nadal się jeszcze oczyszczasz
PamM tak wkładasz je pod język 😃 mają smak takiej kredy dużo dziewczyn pisało że są okropne że wymiotowały ,a one nie są aż tak okropne jak one tu opisują. No polecałabym ci właśnie po rozpuszczeniu ich pod językiem przegryźć kostką czekolady 😊
PamM nie bój się… Wiem co teraz przeżywasz ja też się bałam 😑 jeśli nie będziesz krwawiąc mocno podczas kuracji to do 72h może się jeszcze rozkręcić
MPam Przeczytałam całe forum i widzę że jest też dużo niepowodzeń za 1 razem i nie wiem czy mi też akurat się uda.
PamM bo jest tu większość której się nie udała 🙃 Tym co się udało raczej rzadko piszą jakaś recenzję tu bo kuracja u niektórych źle wpływa na psychikę. Daj znać jak przyjdą ci tabletki, będę tu zaglądać
MonisHej,
Mieszkam z wspolokatorami i zastanawiam się czy podczas kuracji będę wstanie w miarę spokojnie funkcjonować, tj czy muszę spędzić w łazience te 7h? Czy krwawienie, wydalanie skrzepow lepiej jest robić na toalecie czy podpaski wystarcza?
Doradzcie proszę jak najlepiej się przygotować, jak nie dac po sobie coś poznać.. nie mogę cały czas w łazience być.
PamMonis spoko nie ma potrzeby żebyś całe 7h była w łazience ja zamykałam się w osobnym pokoju i tam leżałam czułam poprostu że coś leci i leciałam do WC , później chodziłam co pół h/godzinę do toalety sprawdzać jaki jest stopień krwawienia i czy lecą jakieś skrzepy. Ja zaopatrzyłam się w podkłady poporodowe i podpaski na noc, zaopatrz się w paracetamol jest najbezpieczniejszy podczas kuracji, stoperan lub węgiel w razie w gdybyś miala dostać rozwolnienia. No i polecam brać ci tabliczkę czekolady gdy tylko rozpuszcza ci się tabsy pod językiem
MonisDziękuję za informacje 🙂
Ja mam bardzo silne bóle miesiaczkowe, na tyle że nie mogę się ruszyć, myślisz że kuracja będzie bardziej boleć?
PamMonis nie powinna ☺️ bóle są właśnie podobne do bóli menstruacyjnych a jak ty miewasz bolesne to poradzisz sobie na 100%. życzę powodzenia!
MonisDziękuję ! 🙂
Jutro lykam pierwsza tabletkę, a po 24h zaczynam kolejny etap, dam znać jak poszło, chociaż pewnie jakieś pytania mi jeszcze do tego czasu wpadną do głowy.
PamNie ma sprawy 🙂 będę tu jeszcze zaglądać ☺️
MPam. Tańszy doszły. O 18 polknelam. Nic póki co mi po nie nie jest.
MTabsy
MMonis który tydzień u Ciebie?
PamM no i po nich będziesz się czuć normalnie 😁
AnkaNM tak szybko Ci doszły? Rany chciałabym aby mi też szybko doszły bo oszaleje. Nie chcę aby to się rozkręcało dalej. Boję się że nie dojdą szybko.
M daj znać ile czekałaś i jak się czujesz
ACzy można jeść pomiędzy tabletkami?
PamA najlepiej jakbyś jadła godzine/pół przed przyjęciem tabsów 🙂
malutkaBóle to indywidualna sprawa.
Ja po 2 dawce miałam bole podbrzusza i skurcze nie do zniesienia …
Ledwo mialam sile isc do lazienki ..
Nie wiedziałam jak sie ulozyc na kanapie zeby nie bolało..
I nie pisze tego bron boze dziewczyny zeby was zniechecic. Tylko zebyscie byly gotowe na to ze ból moze sie pojaawic.
malutkau mnie ten ból trwał po przyjęciu 2 dawki czyli ok 4 godz.
po 3 dawce czułam się już lepiej.
MDziewczyny a co jeśli nie dostanę krwawienia? A czy jak na drugi dzień pojedzie się do lekarza to się skapnie?
PamM tak jak już pisałam krwawienie powinno pojawić się w ciągu 24h jeśli nie to poczekać 72h. Tak możesz jechać już na 2 dzień nie powinien się skapnąć. Ja też jechałam już na 2 dzień po kuracji żeby sprawdzić czy ciąża została przerwana
młodaByłam dzisiaj u ginekologa, wszystko się udało potwierdził brak ciąży w piątek mam ostatnią wizytę. Życzę Powodzenia 😀
-
AutorWpisy