Forum › Fora › Wasze historie › Pomóżcie
Temat zawiera 219 odpowiedzi, i ma 4 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Dora 4 lat, 10 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
Hej. Wczoraj zrobiłam zabieg nie jestem pewna czy sie udał. Jak u was to przebiegało?? U mnie po pirerwszej tabletce odczówałam ból brzucha. Drudiego dnia po pierwszej dawce bolał mnie brzych natomiast po drugiej dawce ból był nie do wytrzymania zaczełam lekko krwawi krwawienie sie nasiliło. Po jakiej godzinie lub półtorej od drugiej dawce zwymiotowałam później było lepiej jeżeli chodzi o ból i trzecia dawka była tylko formalnością. Chciałabym wiedzieć jezeli tylko krwawie bez skrzepów zabieg się powiódł czy też nie?? Boje sie, że mogło się nie udać. Pomóżcie prosze
JustynaU mnie wyglądało to tak. Po 1 dawce bolał mnie bardzo brzuch.. po godzinie zaczelam intensywnie wymiotować, dostałam biegunki. Po 2 dawce zaczęłam plamic bardzo lekko, brzuch mnie już nie bolał, jedynie męczyła mnie okropnie biegunka. Trzecia dawke wzięłam tak już dla reguły. Miałam ten sam problem co ty krwawienie było bardzo małe, skrzepow nie było. Dopiero po 3-4 dniach krwawienie było bardziej intensywne i wylatywaly ze mnie ogromne skrzepy. Minęło już 4 tyg dostałam okresu. Dziwi mnie tylko to, że dziś wyszedł ze mnie ogromny skrzep.
PaulaHej Justyna a byłaś u lekarza? U mnie idzie trzeci tydzień po kuracji, miałam jakiś tydzień przerwy z krwawieniem i teraz od nowa jakieś lekkie plamienie się pojawiło :/ trochę się boje… Dziewczyny czy miała któraś podobnie ??
katrinaWydaje mi się, że takie sytuacje się zdarzają. Jak jesteś już po kuracji 21 dni to śmiało możesz iść do gina i sprawdzić czy wszystko ok. To rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości czy jest ok, czy też nie. Ale myślę, że nie masz się czym martwić.
PaulaWiem, że na pewno tabletki zadziałały bo wczoraj zrobiłam test już drugi raz w ciągu tygodnia i ten drugi pokazał już wynik negatywny( dodam że drugi test robiony był w trzecim tygodniu po kuracji). Teraz pozostaje kwestia umówienia się do lekarza czy w środku wszystko w porządku.
JustynaPaula nie, nie byłam u lekarza. Ze względów osobistych nie mogłam iść niestety do lekarza. Nie mam żadnych dolegliwości.
MałaIle po kuracji jeszcze występowało u kwas krwawienie/ plamienie ?
MisiaMala.nie zapytalas gina jak bylas ile czasu to moze potrwac?
MałaMisia nie byłam u gin
MisiaMala Ty bylas w 12 tygodniu ciazy?
MałaNie nie to nie ja
Często zdarza się tak, że podczas kuracji krwawienie jest małe a całą reakcja na lek występuje do 48h od ostatniej dawki. Wszystko wskazuje na to że wszystko się udało. Zgodnie z zaleceniami proszę udać się do lekarza, leki nie będą wykrywalne.
AncykHej dziewczyny, odebrałam paczkę. Wzięłam pierwszą tabletkę. Jutro o tej samej godz biorę 4 🙂 wiem ze tego chce bo mam już dwójkę dzieci, ale boję się tego jak to ze mną będzie wyglądać.. do tego święta 😕 mam nadzieję ze piątek będzie bolesny Ale sobota i niedziela będzie ok żebym mogła spędzić czas z rodziną. Trzymajcie za mnie kciuki.
MajaHej ja zamówiłam zestaw ale nie mogę się skontaktować z nimi czy zostały wysłane czy nie . Żadnego potwierdzenia . Tez tak miałyście ? I jakim kurierem przyszło ??
AncykKiedy zamawialas ? Ja zamówiłam we wtorek wieczorem i dzisiaj już były 🙂
MajaJa tez we wtorek wieczorem a jeszcze nie ma i pisze do nich ale nie mam odpowiedzi . Nawet numeru do kuriera bo w pracy będę do wieczora a narzeczony o 15 jedzie wiec się martwię
AncykO kurcze.. a podawalas numer przy zamawianiu paczki? Jeżeli tak to kurier powinien zadzwonić jak Cię w domu nie zastanie. U mnie był po 8 na szczęście. tak to też się martwilam czy aby na pewno paczka dojdzie.
MajaNo podałam ale martwię się ze strony nikt się nie odzywa . Może zadzwonić wtedy do nich nie wiem . Już się martwię strasznie
MajaAntyk a dostałaś potwierdzenie ze paczka została wysłana ?
MisiaHej, zamawiałam zestaw we wtorek wieczorem i też jeszcze nie dotarły. Jakim kurierem są wysyłane?
MajaMisia a dostałaś potwierdzenie ze paczka wysłana ?
MisiaTak, dostałam potwierdzenie. Tak, dostałam potwierdzenie na adres e-mail.
MisiaDostałam informację, że tabletki dotarły. Dzisiaj zaczynam. Trzymam kciuki że dotrą i do Ciebie.
MajaJa pisałam do nich to dzisiaj odpisały ze tak wysłali ale kiedy co i jak nie wiem .
MajaMam nadzieje ze tobie się uda . Myśle ze powinny dojść dziś albo jutro . Boje się trochę czy się uda dla mnie
AncykDotrą na pewno. Wydaje mi się ze to zależy od kuriera. Ma też inne pączki do nadania i może przyjść później. Kurier dpd 😉 trzymam kciuki aby dzisiaj dotarły. Misia Ty już masz ? Który masz tydzień ?
MisiaTak dotarły, kurier dpd.
U mnie 4tc. Nie martwię się kuracja, wymiotami i biegunkami, bólem… Przeraża mnie fakt, że może nie dojść do samoczynnego oczyszczenia w 100% i będzie konieczne lyzeczkowanie…
AncykMnie bardziej przeraża fakt ze nie dojdzie wgl do poronienia. Chce mieć to już za sobą.. Ale dopiero jutro kolejna część. Mam nadzieję ze się uda. Będę z naszej trójki pierwsza, więc zdam relacje.
MajaA jak będziesz robić pod język ?? Ja się boje tego smaku .
MisiaCzytałam, że smak kredy. Nic strasznego. No robie wg zaleceń, czyli pod język. Wezmę pierwsza koło 15stej,zeby po pracy jutro na spokojnie wziac pozostałe. Też BĘDĘ wam pisać co i jak.
MajaJa tez właśnie się boje ze nie dojdzie do poronienia . I potem co dalej . Tylko gdzieś za granice jechać
AncykJa dzisiaj wzięła pierwsza o 9 żeby jutro móc znowu o 9 jakoś będę się czuła bezpieczniej biorąc te 3 dawki w ciągu dnia 🙂
MisiaJa nie biorę wogole pod uwagę opcji, żeby tabletki nie poskutkowaly. Musi być dobrze dziewczyny! 🙂
MajaKochane a z jakiego województwa jesteście ze wam tak szybko paczki doszły ? Ja z pomorskiego i dalej nie mam
MisiaWielkopolska.
Dziewczyny a wiecie jaka dietę stosować? Wzięłam 1 tabletkę i zastanawiam się czy jutro między 3 dawkami jeść normalnie czy raczej nie.
Mini102Ja jadłam normalnie.
MajaDziewczyny dostałam paczkę . Czy wy tez dostaliście cytocec? I ta ru jakaś dzień a?
Mini102Powinnaś dostać jedna tabletkę, która bierzesz 1 dnia a na kolejny Cytotec
MajaNo tak dostałam . Ale ta jedna jakoś inaczej wyglada niż ma zdjęciach i cytotec dostałam
MisiaMini a Ty w którym Tc byłaś? I kiedy u lekarza?
Mini102Ja tez tak miałam.
Wez wg instrukcji wszystko.
U mnie się udało.
Mini102Ja w około 5
MisiaBadalas się u lekarza później? Jak długo jesteś po zabiegu?
Mini102Do lekarza idę za tydzień bo się jeszcze oczyszczam.
Kuracje zrobiłam w sobotę.
Sama kuracja jak bardziej bolesny okres. Zwykle normalny okres przechodziłam dość boleśnie, wiec nie wspomagałam się lekami przeciwbólowymi, bo już się przyzwyczaiłam.
Mocno dała się we znaki biegunka.
Na ten moment codziennie organizm się oczyszcza. Plamienia, sporadycznie jeszcze skrzepy.
Trochę piersi dają się jeszcze we znaki, ale po poronieniu piersi mogą jeszcze bolec przez jakiś czas.
MajaJa jest koniec 5 tc i powiedzcie kochane czy widzialyscie zarodek ?? Ja tego widoku boje się najbardziej
Mini102Nie zobaczysz zarodka jeszcze. Nie boj się.
MajaMam nadzieje ze się uda . Ja jutro zaczynam jedna i w sobotę po 4 .
Mini102Będzie dobrze.
Rob wg instrukcji i nie panikuj
MajaA wchodzilyscie na ta stronę co oni wysłali tez w paczce z tabletkami ?
MisiaTak, tam jest cała instrukcja.
Mini102Tak. Ale tam jest po prostu instrukcja.
MajaA mi nie wchodzi ta strona
AncykJa jestem z Łódzkiego. A co do diety to słyszałam tylko żeby nie palić i nie pić alkoholu. Alkohol okej rozumie i logiczne Ale palenie ? Ale na wszelki wypadek odstawiłam fajki na te dwa dni 🙂 chce żeby się udało. Ja mam początek 6 tc. Według om. Z usg wyszedł mi 4 tydzień.. więc nie wiem jak to jest naprawdę
Mini102Ja w trakcie nie piłam i nie paliłam. 2 dni po już i zapaliłam i wypiłam drinka 🙂
AncykMini jesteś dwa dni po ? 🙂 jak się czujesz ?
Mini1024 prawie 5 po 🙂
W sumie to okDzisiaj zaczęłam dość mocniej krwawić. Czyli tak jak mówiłam. Oczyszczanie
AncykJa o 9 biorę 4 tabletki 😱
MajaOby ci się udało
AncykWzięłam. Na obecną chwilę jest mi tylko zimno 🙂
MajaPisz wtedybjal to będzie przebiegać u ciebie 🙂
AncykOkej. Napisze jak coś się zacznie. Teraz jedynie ból gardła i strasznie chce mi się pić. Trochę mi niedobrze ale to chyba przez smak tych tabletek. 😉
MisiaZamiast cieszyć się świętami i zakupami, prezentami to my martwimy się zabiegiem i tabketkami. Takich świat nie miałam! 🙂
MisiaPopijasz to czymś?
MajaA macie plan B w razie jak się nie uda ? Bo ja się zastanawiam
AncykPiję trochę wody bo mam susze. Zastanawiam się jakie są wskazania ? Zaczęłam sobie sprzątać i nagle mnie na toaletę na siku wzięło gdzie robiłam 10 minut temu A potrafię wytrzymać bez toalety kilka godzin. No i patrzę trochę krwi się pojawiło
AncykNie mam planu B.. uda nam się. Bądźmy dobrej myśli. A Wy też już zaczynacie ?
MisiaJa zaczynam o 12:30
AncykJa będę już wtedy po drugiej dawce 🙂 mam nadzieję ze nam się uda.
MisiaCieszę się że tu jesteście. Masakra, sama bym oszlała.
Ale krwawienie bardzo szybko Ci przyszło. Brzuch boli?
AncykPrzyszło po półtorej godz. Nie krwawie bardzo. Delikatnie na razie. Żadnego bólu nie czuje, okna nawet umylam. Też się cieszę ze jesteście. Jest mi raźniej mimo że pierwsza przez to przejdę, ale chociaż dam wam znać jak się czułam od A do Z 🙂
MajaJa zaczynam z ta pierwsza dopiero jutro bo w pracy dzisiaj i jutro do 13 wiec wezmę ta pierwsza jutro i wvpierwszy dzień świat tamte i tak jestem w domu wiec nie ma znaczenia
MajaA jak myślicie na następny dzień można normalnie funkcjonować ??
AncykPierwsza możesz wziąć w pracy. Po niej nic się nie dzieje 🙂 U mnie się już ruszyło bardziej. Trochę zaczął bóle brzuch Ale nie ma tragedii i krew leci już mocniej Ale z jakimś sluzem..
MajaDziewczyny a może na viber sobie grupę utworzymy będzie lepiej pisać . Bo tu nie przychodzą powiadomienia
AncykA co to viber? Ja mogę się dołączyć jeżeli lepsza komunikacja to spoko. Mogę dołączyć. Ale musisz mi wytłumaczyć co i jak. Mam jakieś konto zakładać czy coś ? 😉
MajaViber to taka aplikacja na tel . Ściągniesz z Google play lub jak masz iPhone to App Store .
MisiaPobrałam
MajaOk to znajdzie mnie po numerze tel . 887364777
Mini102Mogę się jakoś przydać :)?
MajaPewnie
SandraHej
SandraJest ktoś nowy
KeitJest
IkJestem, dzisiaj zamówiłam, jestem przerażona chce tabletki wziąć na noc bo w dzień mam 2 letnia córeczkę. Boję się
XXXXIk- najlepiej wieczorem . Ja wzięłam w dzień ale był że mną partner i opiekował się synkiem bo ja nie miałam sił.
IkTak też myślę, boję się że się nie uda:/ jestem już w 7tyg:(
XXXXSkuteczność tych tabletek to 98 % więc powinno się udać . Ja też nie wiem czy mi się udało w poniedziałek idę do lekarza i się okaże .
AgZamówiłam tabketki wczoraj. Czy po zażyciu tych dawek z 4 tabletka mi w nocy będę wstanie rano normalnie iść do pracy czy lepiej wziąć dzień wolnego? Bardzo się martwię.
Ola 1213Lepiej weź sobie wolne. Ja źle sie czulam
AgJeden dzień wolnego wystarczy? Wiem, że każdy organizm inaczej to będzie znosił ale jak bylo u Was?
IkDostaliście jakiegoś sms potwierdzającego? Ja tylko meila dostałam dlatego pytam
AgZamówiłam tabketki wczoraj z samego rana. Później dostałam maila ze przesyłka będzie dzisiaj. Ale na razie cisza. Ani maila ani SMS ani kuriera.
IkWłaśnie był kurier, dzisiaj zaczynam,. Wczoraj zamówiłam
AgCzy dostałaś ta jedna tabletkę taka mała żółta jak tutaj na zdjęciu? Moja jest duża i biała.
IkMoja też jest duża i biała mam nadzieję że to nie jakiś przekręt
AgDawaj znac jak u Ciebie to wszystko przebiega. Trzymam kciuki!
IkZacznę o 21 jak córeczka zasnie będę pisała, ale się cykam 🙁
AgJa wzięłam ta pierwsza tabelkę po 17. Boję się najbardziej jutra i tych 3 dawek po 4 tabletki. Jak mój organizm zareaguje na to.
IkCzyli będziemy w sumie na tym samym etapie jak dasz rade to pisz na bieżąco co się dzieje, a po tej pierwszej tabletce coś Ci jest?
AgKompletnie nic. Czuję się jak zawsze. Będę pisać i Ty też zdawaj relacje w miarę możliwości.
-
AutorWpisy