Forum › Fora › Wasze historie › Wątpliwości…
Temat zawiera 42 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Fiona 5 lat, 3 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
doris18Dziewczyny, pomóżcie. Zamówiłam zestaw. Mam już tabletki w domu. Ale dopadły mnie wątpliwości. Nie mam z kim pogadać 🙁 Mam tylko to forum… Brać czy nie brać?
PaulaHej ja brałam, też miałam wątpliwości i ogromny strach. Jestem prawie 3 tygodnie po kuracji, wczoraj zrobiłam test i wychodzi na to że wszystko poszło dobrze bo test wyszedł już negatywnie. Mam do tej pory jakieś plamienia, teraz została tylko wizyta u lekarza tez się boje ale trzeba pójść.
MalaWczoraj wzięłam pierwsza tabletkę. Nie chce brać dalej. Ktoś tez zrezygnował z dokończenia kuracji???????? Czy mogło to uszkodzić płód????? Jestem w 12 tygodniu i 3 dniach. Nie wiem co robić. Błagam pomóżcie
MalaKtoś dokończył kuracje w tym tygodniu? Powiodła się???
ALICJA666U mnie było to samo
MalaAnna_49_3
Tabletki są oryginalne. Skuteczne i bezpieczne. A decyzja to już należy do Ciebie samej. Ja przeprowadziłam kuracje jakiś czas temu i nie zaluje. To nie był jeszcze mój czas na to. Dobrze ze jest mozliwosc wyboru. Dziwne ze w naszym Kraju to taki temat tabu ze boimy się o tym mowic i to robic. Moja kuzynka w czechach traktuje to tak, jak u nas branie antybiotyku – po prostu normalnie…
doris18Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi. Ja wzięłam tabletki. Nie jest tak źle jak niektóre dziewczyny opisują. Ale to pewnie od organizmu zależy. Decyzji bym nie zmieniła. Pozdrawiam.
RebaDoris kiedy bralas?? Który tydzień??
LolaReba
Bijesz sie z.myslami ?
RebaLola
Tak myślę cały czas. Skąd wiesz?? 0😉
RebaLola
Czemu zmieniłaś wątek??
RebaLola
Jutro już Twój wielki dzień!!!
LolaJa tu u tu zagladam mi sie wydaje ze nie ma rownej ciazy ,ze tj pierwszy dzien ostatniej miesiaczki .Lekarz Ci mierzył wszystko itd ? Bo u mnie tez bylby 9tyd a jest ponad 3 tyg do tylu plod moze u Ciebie tez jest szansa ?
RebaLola
Ja jak byłam u dr to u mnie wszystko książkowe. Byłam w 8 tyg i usg to potwierdziło.
RebaLola no i z miesiączki też 8 był. Więc dlatego pamiętasz jak ja się CB pytałam czy to u CB napewno nie cały 5 tydz był?? No mówiłaś że miesiączkę miałaś 11 stycznia.
LolaNo u mnie jest do tylu nie rozwiajalo sie tj trzeba… ja znowu krwawie ;/
RebaLola
Widzę że się nakrecilas mna. Może jak byś była jutro u gina i już byś się o sb dowiedziała. To może byś zapytała o mnie?? Że już 9 tydz i 2 dzień bd jutro i że jak by Ru byłaby nie oryginalna to czy są szanse że ten sam cytotec ruszy?? I zapytała byś się do którego tyg można maxymalnie tak z jego medycznego punktu widzenia.
RebaNo właśnie a u mnie idealnie wszystko. Lola ponoć do 14 dni można krwawic. Raz mniej raz więcej. Ze nawet skrZepy jeszcze mogą być. Po porodzie te się oczyszcza y co nie?? Więc tutaj to samo
RebaLola
I byś zapytała że jak za 1 razem nie uda się to po jakim czasie można powtórzyć kuracje?
RebaLola
Najważniejsze abyś goraczki nie miała która sie utrzymuje że 2 dni. Bo wtedy mogło by dojść do infekcji. Tak czytałam.
LolaReba
Jak tylko pozwoli na dluzsza rozmowe to jasne,ze zapytam 🙂 ja to mam takiego stresa u gin ,ze zawsze o czym zapomne😂 jutro to puls bedzie ok 200 masakra
LolaReba
Nie gorączki nie mam tak czuje sie ok tylko w nocy troche brzuch mnie bolal .
RebaTo zapisz sb na kartce he.. No brzuch boli bo macica się obkurcza. Szybko rośnie a powoli się obkurcza.
LolaKurde dobrze,ze do jutra blislo …
RebaLlola
A na którą masz??
LolaDopiero na 17.30 a i w kolejce.nie wiem ile niby na godz ale tam nigdy tak sie nie wyrabiaja
RebaUu to późno. Ciekawe jakie wieści Alicja666 da z rana. Bo ona ma na 7:45.no powiem Ci ciekawa jestem czy ta Ru na 100%jest nie oryginalna.. Już mentlik mam.
LolaReba tez jestem ciekawa … ale ona miala tako sam smak jak cytotec u mnie moze to jakas dawka cytoteku zamiast ru tak sobie mysle
LolaReba
Napisalam wiadomosc do Pani Dorotki (tej od Olki) opisalam jak to wyglądało i czekam na odp czy moglo sie udac .
RebaIola
Daj znać co odp
LolaOki
LolaReba
Co do cytotec to nie wierzę bo przecież mnie ruszylo wiec cos musialo być trzeba zobaczyć na necie alw wydaje mi się,ze sa 12
RebaLola
Zdecydowałam że zaufam tej stronie bo znalazłam dobre opinie tez na kafeterii poza tym forum. Widocznie sa sprawdzeni
Loladokladnie
ALICJA666No to w koncu jak?
Ja sie boje co mi gin powie
RebaAlicjay666
Pójdziesz jutro to się dowiesz. Mój lekarz potwierdzil informacje zawarte tutaj. Ale wydaje mi się że Tb i Loli się udało. Przynajmniej mam taką nadzieję.
RebaAlicja666
Daj znać jutro od razu po dr.
ALICJA666Reba, oki, ok 8:30 na bank juz napisze. Krwawienie mam dalej i skurcze w brzuchu tez i w krzyżu
RebaTo pewnie Ci się Alicja udało. Wiem że masz nerwy bo inaczej się nie da. Ale moim zdaniem macie skurcze bo macica wraca do normy. Po porodzie też jest krwawienie i skurcze żeby macica się obkurczyla.mialas wczesna ciąże to zadziałało. Spokojnie.. Będzie dobrze.3 mam kciuki😉
LolaReba u mnie tez doszly male skurcze sluz i krew .Właśnie zaraz ide sie ogarnac na jutro do gin :/ nie nawidze tam jezdzic
ALICJA666Lola, pisz jutro conu jak
DajenWitam. Dziewczyny pewnie już się te pytania pojawiały ale ja właśnie zrobiłam test i jestem w ciąży….potrzebuje tych tabletek, ale wiecie…obawy. powiedzcie proszę czy są skuteczne i czy występują jakieś skutki uboczne? Kiedy będę mogła mieć pewność że kuracja przebiegła prawidłowo? I jak długo będę odczuwała skutki?
FionaDajen wejdź i poczytaj wątek przebieg kuracji. Tam wszystko jest napisane.
-
AutorWpisy