Forum › Fora › Aborcja farmakologiczna › Zaczęłam…boję się
Temat zawiera 358 odpowiedzi, i ma 5 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez IaiKaka 4 lat temu.
-
AutorWpisy
-
AgaHej, ja dzis dostalam zestaw, wzielam 1 tabletke, jutro ok 17 zaczynam kuracje. Bardzo sie stresuje a jednoczesnie ciesze ze wkoncu bede miala to z glowy. Czy ktoras tez jutro zaczyna?
KaśkaZamówiłam tabletki we czwartek i jeszcze nic nie mam.Ile czasu czekałyście na zamówienie
modliszkaAgi, zamówiłaś tabletki? ja czekam, mam nadzieje ze przyjdą do piątku, zeby mieć już to za sobą, przejdziemy przez to razem
NataliaDziewczyny czy może mialyscie podobnie kurację robiłam w piątek dziś już zero krwi ale piersi są tkliwe bardzo może to wina tabletek …byłam pewna że wszystko przebiegło dobrze ale tyle juz czytalam ze teraz sama nie wiem co myśleć lekarza mam na piątek do tego czasu mogę zwariować..
AgiHej, zamówiłam w pt. Mam nadzieje ze do końca tygodnia przyjdą.
PamDziewczyna hej! W którym byłaś tc ?
DziewczynaPam w 7tc
elficzkaPam! Dostałaś już swoją przesyłkę?
KaaaakaDziewczyna napisz jak to u Ciebie wyglądało. Ile czasu po tabletkach cos z Ciebie wylatywalo i jak poznać że to akurat to
KarolKaaakaa przewiń sb wcześniej tam wszystko napisane jest
PamNo właśnie nie dostałam… Złożyłam zamówienie 7go później dostałam potwierdzenie że przesyłka będzie u mnie w ciągu 3 dni roboczych.. dzwoniłam mialo dojsc w piątek nie doszło… Wczoraj znowu dzwoniliśmy i Pani powiedziała że najpóźniej do środy dojdzie bo są jakieś problemy z kurierem i dostawą…
Dziewczyna123Witam, Dziewczyny krawienie zawsze musi byc zaraz po przyjeciu poszczegolnych dawek czy moze wystapic na drugi , trzeci dzien od zazycia 12stu tabletek ?
GgggggCzy któraś z was przyjmowała doodbytniczo ? Niby daje to najmniejsze szanse do ich wykrycia niż dopochwowo. A znów doustnie maja zły wpływ na narządy wewnętrzne. Jak to w ogóle jest? Czy sam miprostol wystarczy żeby zabieg sie udał?
Irawszyscy mają pigułki?
AgiDziewczyny, dzwonił kurier – przyszła paczka 🙂 odbieram po południu bo pomylił adresy 🙂 chce jutro przyjąć pierwsza tabletkę , pt kolejne. Która zaczyna ze mną?
modliszkaAgi, w jakich godzinach chcesz zacząć? zaczęłabym z tobą
modliszkaja dzisiaj też odebrałam paczkę, Agi w jakich godzinach chcesz zacząć?
AgiDzisiaj biorę biała o godzinie 10:00 i jutro biorę wolne w pracy i o tej samej godzinie zaczynam druga turę
modliszkaAgi też dzisiaj tak zaczęłam jak ty
elficzkaAgi! Pisz o przebiegu akcji jutro 😊 Ty masz który tydzień?
elficzkaAgi! Pisz o przebiegu akcji jutro 😊 Ty masz który tydzień?
AgiModliszka o której brałaś tabletkę? Tez rano? Jutro będę całkowicie sama a u Ciebie jak sytuacja?
modliszkawzięłam o 10 rano, jutro reszta też o 10. niestety też sama, wieć przejdziemy przez to razem, bardzo sie boje
AgiModliszka za mną pierwsza dawka czterech tabletek. Narazie nic się nie dzieje. A jak u Ciebie?
PamDziewczyny i jak tam ????
KaaaakaJa o 8 wziepam pierwsze 4 tabletki. Od razu dreszcze bardzo zimbo i bol brzucha,ktory teraz minął no i do tego od razu krwawienie. Brzuch pobolewa jak w okres, za godzine kolejną dawka zobaczę co bedzie
AgiStrona średnio działa. U mnie pojawiły się po zażyciu pierwszej dawki dreszcze. Z każda godzina nasilał się ból podbrzusza, przed chwila musiałam wziąć tabletkę przeciwbólowa. Zaraz zaczynam druga dawkę. Krwawienia brak.
KamDziewczyny w ile dni dochodzi paczka?
MiłkaHej Pam i jak sytuacja u Ciebie zaczęłaś?
PolciaJa wczoraj o 20 skończyłam kuracje. Miałam krwawienie ale takie sobie dzisiaj już prawie wcale, żadne skrzepy nie wyleciały. :(. Żadnych mdłości, biegunki czy wymiotów..
PamMiłka tak dziś dostałam paczkę o 12 wzięłam 1 tabletkę jutro o tej samej zaczynam z resztą. Trzymaj kciuki proszę! 🙏
MiłkaOk Pam ważne że juz się zaczęło, będzie dobrze 👍 pisz jutro na bieżąco ja będę zaglądać i Cię wspierać pytaj o co tylko chcesz 😊buziol
PamDziękuję Miłka… 🤗 Postaram się pisać na bieżąco
MiłkaOk trzymam kciuki a jak się dziś czujesz?
PamMiłka po tej białej tabletce nic mi nie było czułam się okej
PamMiłka mija 53minuty od wzięcia pierwszych 4tab mam dreszcze i juz podczas wizyty w toalecie pojawił się śluz krwisto-brunatny
PamDziewczyny czy któraś dziś zaczyna ? Nie chcę być z tym sama..
elficzkaJa jestem po wczorajszej kuracji. Pam mogę Cię wspierać 😊
KamilaCzesc o 14 wzielam pierwsza dawke 4 tabletek na razie nic. Mam czerwone policzki lekki bol brzucha.
PamElficzka dziękuję, jestem 20 minut po 2dawce mam bóle i skurcze
PamJest godzina 18:57 bóle i skurcze minęły. Byłam w toalecie zaczęło się obwite krwawienie i był duży plusk. Bóle i skurcze towarzyszyły mi od godziny 14 aż do 18:57 nie brałam leków przeciwbólowych jedynie stoperan
AgiPam zaraz powinno się zacząć. Ja mam nadzieje ze wszystko ze mnie wyleciało
PamAgi bóle i skurcze trzymały mnie od 14 do 19. Około godziny 19 poszłam siku pojawiło się krwawienie i coś takiego dużego krwistego
MiłkaPam to dobrze znaczy że wyleciało już coś co miało
AgiPam a dalej krwawisz? Jak krwawiłam i wyleciało to powinno być ok. Przypomnij w którym tygodniu byłaś?
PolciaKamila a jak u Ciebie?
PamMiłka tak najpierw poleciała ciurkiem krew a później duży plusk coś sporego i całego z krwi. Krwawie nadal za każdym razem jak idę siku to leci ciurkiem przy podcieraniu są skrzepy. Agi tak nadal krwawie według moich obliczeń od ostatniej miesiączki 7/8tc.
MiłkaWygląda na to że się udało teraz możesz krwawic z dwa tygodnie a przez parę dni teraz pewnie coś jeszcze wyleci ja po wizycie u lakarza dostałam zalecenie by brać czopki scopolan są naprawdę skuteczne bo pomagają wydalic wszystko u mnie się udało miałam wizytę w czwartek i już czysto będzie dobrze pisz co i jak a jak się czujesz ogólnie?
NenaHej dziewczyny, ja dzisiaj też zaczęłam kuracje. Mam nadzieję, że już po wszystkim, skurcze były nieziemsko mocne. Od zawsze nie mam bólów menstuacyjnych, więc przeżyłam spory szok. Żaden skrzep jeszcze nie wyleciał, tylko dużo krawie. Obecnie mam 4 tydzień i mam do was pytanie : kiedy wasze piersi wróciły do normy?
PamMiłka kiedy zacząć brać te czopki ? I jak myślisz kiedy mam iść do gin ? Chciałam wziąść sobie jeszcze wolne i iść teraz w poniedziałek… Ale teraz już sama nie wiem. Dziś czuję się dobrze 😊 wczoraj byłam słaba i zmęczona.
KamilaHej Pola wczoraj krwawilam bol brzucha. Nie bylo skrzepow. Dzisiaj rano jak poszlam cos wylecialo i ciurkiem krew. Caly czas krwawie i malusie skrzepy. Mam nadzieje ze sie udalo. A jak u Ciebie ??
MiłkaPam ja poszłam do Gina po trzech dniach by sprawdzić czy się udało a że zostało coś tam kazał brać te czopki ja je zaczęłam brać jak już za wiele ze mnie nie leciało czyli 6,7 dzień po kuracji po 15 dniach od kuracji poszłam drugi raz do gin i było czysto 😉cieszę się że u Ciebie ok odpocznij jeszcze i dawaj znać co i jak
PamMiłka już za bardzo nie chce mi się odpoczywać właśnie, posprzątałam chate😅 Jutro spróbuję się gdzieś dostać prywatnie do gin żeby potwierdzić czy się udało i bede dawać znać
MiłkaRozumiem 😊 to w takim razie czekam na wieści kochana 😘
PamDam znać napewno 😘
NataliaHej dziewczyny ja też myślałam że nie wyszło ale takie konkretne objawy były po trzech dnia w piątek miałam wizytę u ginekologa I jest czysto lekarz nie widzial juz nic .więc za pierwszym razem wyszło wszystko warto cierpliwie czekać lekarz rzecz jasna zlecił szereg badań dociekliwie pytał o wszystko i jakie mogły być powody poronienie. Nie ukrywam było bardzo dużo stresy i strach że jednak będe musial poddać się zabiegowi.
MikiDziewczyny mi się udało za 1 razem.skoczyło się na lyzwczkowaniu na 5 dobe po tabletkach.po cc ponoć nie dałabym rady się oczyścić sama.niby jest jakiś problem z tym i są większe komplikacje.zadowolona bo zaraz po lyzeczkowniu minął ból a krwawienie ustalo.także bez wymyślania beta i poczekam.radze gin albo pogotowie zabieg trwa 5 min i po kilku h do domku
NatkaDziewczyny KIEDY OKRES? Zrobilam kuracje ponad 4 tygdonie temu i dalej okresu nie mam :/
Dziewczyna123Witam, wczoraj przrszlam kuracje z 12toma tabletkami , 3 ostatnia dawke wzielam o 12 w południe krwawilam wczoraj skąpo w sumie tylko przy oddawaniu moczu , dzis ślady krwi tylko przy podcieraniu sie :/ czy to oznacza ze nie udalo sie ? Czy jest jeszcze jakas nadzieja ze moge zaczac mocniej krwawic czy raczej powtorzyc kuracje ?
GochaHej dziewczyny. Skończyłam kurację w czwartek o 23 i do końca miałam tylko dreszcze,biegunke i malutkie plamienie. Od wczoraj czyli 19 stycznia zaczęłam krwawić i wylatują skrzepy?jak myślicie udało.sie czy powtórzyć kurację?
NataliaGocha też miałam podobnie byłam u ginekologa i wszystko poszło dobrze
PamMiłka jestem po ginekologu, gin nic nie widział, macica czysta przepisał mi tabletki. Mój organizm poradził sobie ze wszystkim sam. UDAŁO SIĘ!!!!!
PamI zasugerował że mogło to być wczesne poronienie bo on nic tutaj nie widzi i że macica jest czysta także kamień spadł mi z serca !😃 Wracam do żywych !😃🙏 Dla wszystkich dziewczyn przed zabiegiem lub po życzę powodzenia ! 😊
MiłkaPam nie wiem czy wysłała mi się wcześniejsza wiadomość bo mnie wyrzucilo. Bardzo się cieszę i gratuluję myślę że dobrze że brałas nospe i czopki bo ładnie wszystko poszło. Dziewczyny powodzenia bedxye dobrze czytajcie forum są tu wszystkie wskazówki i opisy. Nie zakamujcie się też jak nie wyjdzie pierwszy raz ja jestem przykładem że drugi raz był skuteczny.
Pam miło było popisać z Tobą mimo okoliczności. Wielkie buziaki 😘
PamMiłka nie brałam właśnie żadnych czopków ani nospy 🤯 Ginekolog podczas USG powiedział że on nic nie widzi i że macica jest czysta 🤯 Dziękuję ci za odpowiedzi na moje pytania i za wsparcie, Miło było pisać z tobą pomimo właśnie takich okoliczności 😘 buziaki 😘
Dziewczyna123Miłka z wiadomosci wyzej rozumiem ze przechodzilas kuracje 2 razy i 2 raz byl skuteczny mogę wiedziec po jakim czasie od 1szej kuracji wzielas tabletki 2 raz ? Wczoraj przechodzilam kuracje i mam obawy ze niestety się nie udalo 😥 skape krwawienie bylo wczoraj dzis brak….
KaśkaJa czekam na tabletki. Zamówiłam w piątek i czekam. Ciągle bardzo się boję
MiłkaDziewczyna 123 drugą kuracje zaczęłam we wtorek czyli 4 dni po zakończeniu pierwszej nie czekałam tygodnia poszłam tylko do lekarza upewnić się czy się udało choć wiedziałam że nie bo objawy były minimalne
PolciaKamila ja już sama nie wiem… Kuracje skończyłam w czwartek ok 21. Nie leciały żadne skrzepy, tylko trochę krwi, do dzisiaj krwawie, ale przed chwilą coś ze mnie dużego wyleciało… Mi wszytskie dolegliwości ciążowe które miałam przeszły, więc możliwe że się udało, ale coś słabo się oczyszczam.
Dziewczyna123Miłka jesli niemasz nic przeciwko popytalabym jeszcze troche bo bardzo sie boje ze tym drugim razem tez sie moze nie udac 🙁 po drugiej kuracji obfitsze mialas krwawienie jak przy pierwszej ? Zazywalas cos przy drugim dniu poza 12toma tabletkami ?
MiłkaSorki Pam pomyliłam Cię z Małą z którą robiłam kuracje 😊😊Tak czy inaczej dobrze że Nam się udało. Buziol
PamMiłka dokładnie to najważniejsze! 😊 Buziol
Dziewczyna123Kochane doradzcie 1sza kiracje przeszłam w niedziele ktora nie dala efektu i wczoraj zamowilam nastepny zestaw dzis zestaw podobno bedzie juz u mnie jest to 5ty dzien ciazy jak myslicie mozna zaczynac kuracje dzis od 1szej tabletki ? Czy czekac jeszcze tydzien ?
MalinaProsze doradzcie, w niedziele odbylam kuracje, po 1 dawce okropne skurcze, zimne poty, wymioty I zaledwie mala plamka krwi, 2 I 3 dawka prawie nieodczuwalne skurcze, po 2 dawce lekka biegunka, a krwi bardzo malo, lekkie plamienie, dzis jest wtorek i krwi prawie nie ma, wiec nie wyszlo, zamowilam 2 zestaw ale bardzo sie boje ze znow moze sie nie udac.. nie ma sensu robic usg pewnie bo nie zadzialalo, czy ktoras z Was ktora odbywala wiecej razy kuracje moze poradzic jak sie przygotowac czy moze lepiej wziac 2 razy po 6tabletek?
Dziewczyna123Malina, w którym tygodniu ciazy jesteś ? Ja mam dokladnie taka sama sytuacje i tez w niedziele odbylam kuracje niestety nie udana :/
MiłkaMalina i dziewczyna 123 kochane ja nie czekałam tygodnia do drugiej kuracji konsultowalam się w tej sprawie z ginekologiem bo on wiedział wszystko i powiedział że nie muszę czekać, także spokojnie możecie szybciej nic więcej nie brałam wszystko zrobiłam jak przy pierwszej co 3,5h 4 tabletki, i tu już objawy były mega po drugiej dawce a właściwie zaraz przed trzecią się zaczęło duxo krwi wyleciało coś ogromnego jak wątróbka wyglądało 8,9 cm potem cały czas krwawienie jakieś 3 h non stop siedziałam na toalecie bo podkłady a miałam te po porodzie nie dawały rady ból spory ale ibuprofen pomógł także do wytrzymania po kuracji dwa tygodnie krwawilam jak podczas okresu teraz od czasu do czasu plamienie, dacie radę będę tu zaglądać i jakby co pytajcie 😊😊😊trzymam kciuki za Was wszystkie
Malina6t6dz wg okresu, tez mam informacje ze tabletki juz dzis beda, ale zamierzam je przyjac w pt i sobote, krwi nie mam juz prawie wcale, nie wiem co sie dzieje
Dziewczyna123Miłka Dziekuje za otuche 😘 w którym tygodniu ciazy bylas jak przeprowadzalas druga kuracje ?
W takim razie dzia biore 1sza tabletkę jutro zaczynam kuracje z 12toma tabletkami choc bardzo bardzo sie boje ze znow moze pojsc cos nie tak 🙁
Dziękuje ze moge liczyc na wsparcie jak cow jesteśmy w kontakcie 🙂 Malina u mnie dokladnie to samo dzis kompletnie żadnego sladu niema wiec zostaje nam jedynie przeprowadzić ponownie kuracje
MalinaMilka dziekuje za odpowiedz :), a w ktorym momencie wzielas srodki przeciwbolowe I czy bralas cos przeciw biegunce, jesli tak to kiedy?
KikaMalina a kiedy zamawiałaś tabletki? Ja w niedzielę jeszcze nie mam info o wysylce
MalinaZamawialam tez w niedziele, dostalam informacje z potwierdzeniem po godzinie ze przyjda w ciagu 5 dni roboczych, juz dzis dostalam.
MiłkaDziewczyna 123 Malina pierwsza kuracja byłam 4/5 tydzień druga kuracja 5/6 tydzień brałam przeciwbólowe dwa razy jak tylko ból stawał się mocny podczas drugiej kuracji wzięłam stoperan przed wzięciem pierwszej dawki 4 tabletek bo jak robiłam pierwszy raz to miałam biegunkę a jak wzięłam stoperan to nie miałam choć wiem że nie które dziewczyny braly a i tak miały biegunkę, dziewczynki będzie dobrze i teraz się uda i fakt może się dopiero zacząć dwa trzy dni po kuracji ale przeważnie zaczynam się podczas piszcie na bieżąco, naorawde nie jest to takie straszne serio 😘
KikaDziewczyny ile czekałyście na swoje zamówienie już mam strasznego stresa nic nie wysyłają a tu czas leci jeszcze czytam że pierwsza próba może się nie udać…
PamKika ja czekałam 9dni bo byly jakieś opóźnienia kurierskie i było dużo zamówień 🙂
MalinaMilka, bardzo Ci dziekuje za odpowiedzi i slowa wsparcia😉, licze ze tym razem sie uda!
KamilaHej Polcia kuracje zaczelam od piatku wzielam jedna tabletke po 24 h wzielam 1 dawke 4 tabletek bole byly i skurcze przy drugiej dawce zaczelo byc krwawieniw ale bardzo slabe tylko przy sikaniu i tak mialam przez cala sobote w nocy nic nie bylo rano w niedziwle jak wstalam poszlam do toalety wylecialo bardzo duzo krwi i cos polecialo ale nie bylam pewna czy to to. I cala niedziele krwawialam ale bardziej przy sikaniu. Tak samo mialam w poniedzialek. Wydawalo mi sie ze sie nie udalo. Jednak wszystkie objawy ciazy zniknely piersi byly normalne. Dobiero dzisiaj na prawde krwawilam lecialy skrzepy.Byla dzisiaj u ginekolog zero ciazy nic nie widzi nawet ciezko bylo jej stwierdzic czy to byla ciaza. Wszyatko czyste. Przepisala mi tabletki antykoncepcyjne aby unormowal sie okres i wszyatko wrocilo do normy. Polecam tabletki udalo sie. Kazda przechodzi inaczej jedne bardo krwawia a jedne maja poprostu krwawienie jak pod czas miesiaczki. Jestem juz spokojna juz po wszysykim. Dziewczyny glowy do gory wszystko bedzie dobrze . Sytuaxja ciezka nie chcialaby przechodzic tego jeszcze raz. Udalo sie poprostu trzeba czekac.
PolciaDziewczyny ja też myślałam że się nie udało, bo pierwsze 3 dni były słabe, u mnie rozkrecilo się dopiero w 4 dobie. wczoraj robiłam beta hcg i w piątek będę powtarzac. Cały czas coś leci. Ja już jestem dobrej myśli, ale faktycznie pierwsze 3 dni myślałam co innego.
Dziewczyna123Kika ja w ciagu 2 dni roboczych przesyłkę dostalam.
Dziewczyny wlasnie przechodze 2 kuracje wzielam teraz pierwsze 4 tabletki bede pisala na biezaco co i jak….
GogoHej, też przeszłam kuracje. 1 tab w sob, 12 w niedz. Jestem w trakcie, jak to piszecie, oczyszczania. Wegetuje dzisiaj w łóżku po ibupromach, bo choć nie ma tragedii (ból brzucha) to jednak czułam się zbyt fatalnie aby iść do pracy. W każdym razie jeśli ktoś potrzebuje otuchy, wsparcia. Ma jakieś pytania to postaram się odpowiedziec:) i przytulić na odległość.
:*
Dziewczyna123Kochane ! W tej chwili biore 3 dawke ale zanim ja wzielam , chlupnelo ze mnie cos , zobacze co sie bedzie dzialo po 3 dawce….
AsiaCześć jestem przed kuracja zamówiłam dziś jestem w 6 tyg nie mogę mieć więcej mam 2 małych skrzatów 3 i 6 lat bardzo się boję kuracje bd od piątku boję się że za 1 razem nie zadziała proszę powiedzcie jakie miałyście objawy po tych tabletkach
asiamam pytanie czekam naprzesylke prawdopodobnie bd jutro powiedz prosze czy to bardzo boli?
AgaWitam, 22.01.2020 zamówiłam tabletki, cały czas czekam. Czy ktoś jest teraz w podobnej sytuacji? nie chciałabym przechodzić przez to samo.
AsiaWitam ile czekałyście na tabletki zamówiłam wcozraj na @ przyszło że 2 dni czy to prawda
KikaDziewczyna123 jak noc
Aga4Witam!
Czy jest tu ktoś, kto też czeka na tabletki i będzie przez to przechodził? Bardzo się boję i chcialabym z kimś pogadać.
KikaHej Aga4 ja otrzymałam wczoraj paczkę i od razu zaaplikowałam pierwsza sztukę właśnie aplikuje pierwsza porcje tych czterech co za stres ręce mi drżą…
AsiaJa będę pogadamy?
Dziewczyna123Kika po 3 dawce bol byl okropny ciezko bylo zasnac w nocy kilka wizyt w toalecie i krew ciurkiem leciala wraz ze skrzepami , bardzo duzo skrzrpow duzej wielkosci wylecialo ( przypominajacych watrobke) nwm sama czy to skrzepy czy to co to bylo…. Dzis krwawien ie wystepuje tylko podczas siku i znow ta obawa czy sie udalo ? I dzis bol brzucha mnie meczy jak mysliscie moze sie jeszcze to utrzymywać od wczorajszych dawek czy cos poszlo nie tak ? :/ bardzo sie boje bo to juz 2 kuracja byla 😞
CasumiAga4
Ja już mam tabletki i jutro biorę 1 tabletke w sobotę reszta -
AutorWpisy