Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Co robić?
Temat zawiera 383 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Magnolia57 5 lat temu.
-
AutorWpisy
-
Co robićDziewczyny jestem młoda, mam 18 lat. Podjęłam sie kuracji, wczoraj wzięłam 1 tabletke i dzisiaj zaczęłam z pierwszą turą pod język. Rozpuściły mi sie one po 15 min, resztke rozpuszczonego proszku przełknęłam i od razu zwymiotowałam. Boję się że to nie zadziała. Rano zjadłam trochę zupy i ją od razu zwymiotowałam. Czy reszta kuracji jest na marne? Boli mnie też podbrzusze.
..Jakiś czas temu przechodziłam przez to samo. Teraz zamówiłam 2 raz, bo zabezpieczenie nie wystarczyło.Za pierwszym razem miałam bardzo podobnie. Zwymiotowalam praktycznie od razu, a kuracja się udała. Teraz muszę przejść przez to 2 raz
Co robićCzyli wszystko będzie ok (mam nadzieję)? Nie muszę się obwiniac że zwymiotowałam i nie zadziała to wszystko? Możesz mi napisać jak tobie to wszystko przebiegło? Ile krwawilas dni jak sie czułas itd? Pozdrawiam
LikkaWitam dziewczyny jutro zaczynam kuracje bardzo się boję że wyląduje w szpitalu. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda te krwawienie itp. To mój pierwszy raz mam już dwójkę dzieci i nie mogę mieć kolejnego niestety
PolaLikka
Ja jestem właśnie w trakcie po pierwszej tabletce nic się nie działo, na następny dzień wzięłam 4 zaczął lekko boleć brzuch, miałam dreszcze, i po ok 1,5h poleciało że mnie dość sporo krwi, później czułam że coś. Mi się odrywa tam w brzuchu, poszłam do toalety i wydalilam z siebie kilka skrzepow, teraz jestem po kolejnej daw ę, znowu zaczynają się dreszcze, ból jest do zniesienia, ale żeby sobie ułatwić wzięłam jeden ibum
LikkaPola w którym tygodniu jesteś? Ja niestety nie mam jak iść do ginekologa ale z tego co wychodzi to zaczynam 7 tydzień . Boję się bólu i tego że coś mi się stanie
LikkaPola jestem zdziwiona że to 7 tydzień a brzuch mi się kształtuje jak na 4 miesiąc i jest twardy
PolaMoich obliczeń 5 tydzień, też się bałam, ale serio ból nie jest taki straszny w porównaniu z porodem to pikuś, odsetek kobiet którym się coś stało po tabletkach jest bardzo mały,z tego co czytalam więcej niepowodzeń jest podczas porodu niż podczas brania tych tabletek
LikkaPola podczas kuracji jesteś sama czy z kimś? Ja chce zacząć rano by w nocy się nie męczyć ale przy moich dziewczynynach nie wiem jak to wyjdzie
claudineW moim przypadku lepiej było nocą.
Za pierwszym razem robiłam w dzień i to była męczarnia. Dreszcze nie pozwalały normalnie funkcjonować, czas się dłużył. Ale wtedy niestety się nie udało.
Za drugim razem robiłam na noc. Wszyscy spali i ja też drzemałam pomiędzy dawkami. Budziło mnie tylko sikanie. Rano wstajesz, jak nowa 😉
..Ja jutro biorę 1 dawke. Chociaż wiem jak już to wszystko wygląda bardzo się boję. Szczególnie tego, że tym razem może mi się nie udac
PolaTeż myślałam że źle zrobiłam zostawiając to na noc, ale dzieci nie dały y mi żyć, człowiek jest rozdraznioniony, po 2 dawce znowu krwawilam, jestem naprawdę zadowolona jak to przechodzę, wychodzą i skrzepy krwi niema aż tak wiele,teraz idę na drzemke bo po 1 kolejna dawka ostatnia, 3mam kciuki za was wszystkie żebyście przeszły to tak łagodnie jak ja
KasaJa dzisiaj biorę drugi raz bo za pierwszym niestety sie nie udało 😔 pola brałaś co 3 czy 3,5 godziny ?
JgWzięłam 1 dawke. Bolał mnie brzuch zwymiotowalam flegma i teraz już nic nie czuje. Żadnego bólu tylko jest mi zimno. Co jest grane?
BeataJg – i jak się teraz czujesz?
JgNic kompletnie nic nie czuje. Żadnego bólu, zero krwawienia.
JgWłaśnie zaczęłam lekko krwawic. Za pół godziny powinnam wziąć następna dawke. Ale nie wiem jak sobie poradzic z tym żeby nie zwymiotowac
BeataPostaraj się nie zwymiotować od razu po wzięciu tych tabletek . Ja też wymiotowałam ale to z godzinę po wzięciu pierwszej dawki. I jak mi się rozpuściły wszystkie to sobie popijalam woda i coś jadłam.
JgWzięłam 2 dawke. W trakcie rozpuszczania cały czas mi się cofalo kilka razy, ale polknelam to.
JgJestem sama z tym wszystkim i nie mam się do kogo zwrócić.Moj chłopak w pracy i musze sobie z tym poradzić sama
JgMam pytanie. W trakcie rozpuszczania bardzo mi się zwracalo i mogłam polknac nie do końca rozpuszczone tabletki. Nie miałam na to wpływu po prostu żeby nie zwymiotowac polykalam to co mi się zwróciło.Czy to będzie miało wpływ na ich skuteczność?
PolaJa brałam co 3,5 godziny, teraz mam krwawienie takie jak przy okresie, czuję się już dobrze, nie. Mam już wstrętu do niektórych potraw, nie jestem ospala i w końcu będę mogła zrobić coś w domu, w nocy przebudzi łam się na 3 dawkę po godzin ę toaleta i poszłam spać
JgCzy mogę między dawkami normalnie pić?
PolaJg
Ja piłam po kilka lyczkow wody bo strasznie mnie suszylo
BeataJa też piłam i jadłam 🙂
JgZnowu zwymiotowalam. I jeszcze mam biegunkę.
BeataJa też miałam biegunkę i wymiotowałam. A krwawisz ?
JgTak
JgNie jakoś bardzo obficie, ale krwawie
BeataA bardzo cię boli brzuch ?
JgDo wytrzymania. Tak średnio
BeataMnie bardzo bolał . Ale każdy inaczej przechodzi .
JgBól na pewno był większy niż przy okresie. Boję się, że się nie udało. Została mi jeszcze ostatnio dawka o 11
LikkaJa biorę pierwsza dawkę o 18 a jutro zaczynam kuracje kolejnymi dawkami. Czułości coś przez te 24h?
LillySpokojnie, będzie dobrze. Postaraj się nie myśleć o smaku tabletek. Do następnej dawki wypij wody, otwórz okno. Pooddychaj świeżym powietrzem. Wszystko się uda!
JgPo 1 tabletce nic się nie czuje. Dopiero po tych 4
LikkaKiedy u was ustał ból chodzi mi o skórcze?
JgJa po 1 dawce miałam bóle.. zwymiotowalam i ból ustal. Później wzięłam 3 dawke i już się ból utrzymywał a teraz już przestał. Teraz będę brać jeszcze ostatnia i zobaczymy.
LikkaJg i jak sie czujesz?
JgNiedawno bolał mnie jeszcze brzuch terqz ustal. Czuję się lepiej, ale czeka mnie kolejna dawka. Boję się, że znowu zwymiotuje. 🙁
JgPoza tym nie wiem czy mogę brać coś na biegunkę?
JgI jakies elektrolity?
LikkaJg z tego co wiem to podczas kuracji tylko przeciwbolowe i przeciwgoraczkowe, biegunka i wymioty są normalne przy kuracji a i żadnych leków rozkurczowych
JgU mnie w domu myślą, że mam jakąś grypę i skaczą nade mną i dają leki. To właśnie nospe, przeciw biegunce oczywicie żadnych nie wzięłam.
LikkaJg bardzo dobrze zacisnij zęby i udawaj nawet ze jest lepiej, będzie dobrze też jestem młodą i bardzo się boję ja niestety jestem panikara, i właśnie nie wiem czy mam rano wziąść czy wieczorem.
JgJa wzięłam z samego rana. Ale trudno wszystko ukryć. Co chwilę do łazienki latam. Musiałam coś wymyślić.
LikkaWierzę, ja chyba nie mam wyjścia i muszę wziąść o 18 żeby przejść to w nocy bo rano jestem sama z dwójką dzieci, bardzo się boję ale nie mam wyjścia a w nocy będzie że mna narzeczony
JgJa niby nie jestem sama,ale to nie to samo jakby ktoś o tym wiedział. Wszyscy myślą, że po prostu złapałam jakąś grypę.
LikkaBardzo Ci współczuję że w tym czasie nie masz oparcia w bliskiej osobie, ale dobrze ze jest te forum i można zawsze zaczerpnąć wsparcia, ja jestem strasznie nerwowa i nie dałabym rady przejść przez takie coś sama. Ale do odważnych świat należy i nie ma co się martwić będzie wszystko dobrze później już tylko poczuje się ulgę że się udało i nie trzeba codziennie się zamartwiac
JgJa mam naprawdę dość. Czuję się zmęczona, nie mam już siły. Za chwilę muszę wziąć ostatnia dawke. Bardzo mnie mdli przy rozpuszczaniu.
PolaJg też. Mnie mdlilo z tego wszystkiego najgorszy był smak tych tabletek i ból gardła
JgTylko ze one rozpuszczaly mi się i mi się zwracaly, a wiedziałam, że muszę to przetrzymac wszytsko polykalam
LikkaJejku mam nadzieję że nie będę przechodziła tego aż tak źle, wsumie to też wszystko to sprawa inwidualna, z jednej strony zazdroszczę że Ty już zaraz będziesz po wszystkim a ja jestem przed
JgChce już mieć to za sobą. Mam dość.. naprawdę. Jestem zmęczona tym psychicznie i fizycznie. Wkładam właśnie ostatnia dawke.
LikkaWierzę może po ostatniej dawce spróbuj zasnąć chociaż na chwilę. Też chcę mieć to już za sobą ale niestety kurier będzie po 17 dopiero u mnie 🙁
JgNie wiem czy dam radę. Terqz zostaje tylko czekać. Ostatnia dawka wzięta.I mam nadzieję, że się uda. Krwawie nie jakoś obwicie, a skrzepy wylatuja.Mam nadzieję, że się uda 🙁
JgMyślisz, że jeśli teraz sobie coś przegryze to zakłóci przebieg tej 3 dawki?
LikkaNie dziewczyny pisały że normalnie jadł i piły tylko staraj się zjeść coś lekko strawnego
JgWezmę sobie jakieś chrupki kukurydziane cokolwiek..
PolaA mi teraz pozostało czekać, i zrobię test ciążowy,czuję się dużo lepiej.Wrocila energia
BeataPola – po ilu będziesz robić test . Kurcze mnie plecy coś bolą :/
LikkaPola ile trwały uCiebie skurcze?
PolaZa tydzień zrobię taki próbny, zobaczę jak tam, jak bd negatywny to za kolejny tydzień zrobię znowu
LikkaJg jak się czujesz,?
PolaLikka, nie wiem czy to można nazwać skorcz ami taki ból Brzucha jak podczas okresu, nie bolało mnie mocno ale wzięłam ibum bo żołądek mnie mocno bolał,a tak to było wszystko ok, mam nadzieję że się wszystko udalo
LikkaCzy któraś z was była w 7 tygodniu jak to robiła?
BeataJa bylam 6/7 tydzień z moich obliczeń.
LikkaJanie mam jak iść do ginekologa i nasluchalm się że lepiej iść o jeśli to ciąża poza maciczna to może dojść nawet do zgonu… O tyle że dwie córki urodziłam normalnie. Jedna wcześniak z wadą serca druga do końca ciąży i zdrowa
BeataCiąża pozamaciczna występuje najczęściej u kobiet między 25. a 30. rokiem życia.
Ja mam 22 lata i nie byłam nawet u ginekologa bo nie miałam jak tam dojechać.
LikkaJa mam 20 lat. Mogę liczyć na wasze wsparcie jutro bardzo się boję dzisiaj o 18 biorę ta pierwsza tabletke
JgCzuję się teraz dobrze. Ostatnia dawka za mną. Boli mnie trochę brzuch, krwawie i wylatuja małe skrzepy.
LikkaBeata jak znioslas te dwa dni? Jak to u Ciebie przebiegło?
LikkaJg to bardzo dobrze napewno się uda
JgLikka bardzo Ci dziękuję. Nie miałam do kogo się odezwać, a dzięki tobie poczułam w pewnym sensie ulgę.
BeataDziewczyny napenwo wam się uda 🙂
BeataMi wyleciał taki większy skrzep to jajo płodowe tak jakby . Sama nie wiem nie znam się zbytnio na tym ale tak to wyglądało jak patrzyłam na internecie. Jestem 18 dni po kuracji i testy dawaja wyniki negatywny . Trzymam za was kciuki
LikkaJg nie ma za co sama w pewnym sensie wiem jak to jest ja sama jestem przed i ciągle siedzę na forum by nie zostać z tym sama. Bardzo się cieszę że mogłam Ci chociaż w ten sposób pomóc
LikkaBeata dziękuję kochana
BeataMi pokazują testy wyniki negatywny ale i tak pajdę do lekarza na kontrolę.
LikkaJa mam 22 maja wizytę. Myślisz że już będę mogła iść będę 5 dni po kuracji
BeataJak będziesz krwawić to powiedz że robiłaś test i ci wyszły dwie kreski tylko że ta druga blada a że dostałaś okres i chciałaś USG żebyś sprawdzić czy coś wymyśl
BeataLepiej iść szybciej bo jakby kuracja się nie udała to od nowa ją zrobić z
LikkaWłaśnie też myślę że lepiej wcześniej. Powiem lekarzowi że były dwie kreski a nie dawno dostałam okres i nie wiem co się dzieje
BeataA jak się czujesz?
LikkaDobrze właśnie dostałam przez kuriera tabletki miałaś taka karteczkę w środku ‘opis opis opis i jakaś strona www’
LikkaTrochę nerwy mnie zżeraja
JgNie denerwuj się. Nie jest aż tak źle. Pomyśl o tym, że dzięki temu będzie już po wszystkim i nie będziesz się już stresowala dłużej. Trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki. Uda nam się! Musi
LikkaJg bardzo dziękuję za wsparcie, masz rację, zastanawiam się czy nie wziąść o 15 równo tej pierwszej tabletki
JgMyślę, że to będzie dobry pomysł. Trzymaj się kochana!
LikkaJg dziękuję, a opowiedz mi jak Ty się czujesz ból ustał?
JgBoli mnie troszkę brzuch i lekko krwawie, ale czytałam, że krwawienie może się nasilic, więc staram się tym pocieszyć. Moje samopoczucie jest 100 razy lepsze. Nie męczy mnie już biegunka i wymioty. Teraz tylko trzymam kciuki za ciebie żeby wszystko się udało.
LikkaJg to bardzo dobrze cieszę się. Już lepiej. O 15 wezmę tabletkę a jutro o 15 zacznę dalszą kuracje i na bieżąco będę na forum pisać jak jest
JgDobrze możesz na mnie liczyć. Przynajmniej mogę Cie słownie wesprzeć.
LikkaJg dziękuję bardzo Ci dziękuję
LikkaWłaśnie wzięłam pierwsza dawkę, trochę dziwnie się czuję… Nie wiem może to z nerwów.. Zwlekalam z tym godzinę..
JgSpokojnie wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj.
LikkaDziękuję Ci. Pobolewalo cię podbrzusza po tej pierwszej?
JgBardzo lekko.
LikkaMi już przeszło jedynie dziwne uczucie w brzuchu ale tak to jest dobrze
009Cześć dziewczyny, właśnie wzięłam pierwsza dawkę misoprostolu. A jak wam mija kuracja ?
-
AutorWpisy