Forum › Fora › Kuracja krok po kroku › Co robić?
Temat zawiera 383 odpowiedzi, i ma 1 odpowiedź, ostatnio zaktualizowany przez Magnolia57 5 lat temu.
-
AutorWpisy
-
LikkaJg jak u Ciebie dzisiaj?
KpJa dalej czekam na tabletki mają mi przyjść jutro wieczorem A od czwartku zaczynam zabieg stresuje się mega Ale mam nadzieję że JAKOŚ to jednak będzie
MartynaJa wrócilam wlasnie od ginekologa, bylam potwierdzić ciążę i tak jak myslalam 4 tydzień. Nic jeszcze nie widać płód ma mniej niż 1 mm. Myslicie ze wszystko się uda i pójdzie szybko? Chce mieć to już za soba 🙁
LikkaMartyna spokojnie dasz radę, wszystko będzie dobrze trzymam kciuki :*
LikkaKP stres zawsze jest dasz radę bądź dobrej myśli 🙂
009Likka właśnie ja praktycznie nie mam dostępu do ginekologa, w miasteczku niedaleko zapisy na 6 tygodni do przodu A do najbliższego miasta 90km.. mam nadzieję że jak dobrze wszystko przebiegło to nie będzie konieczności wizyty u lekarza:/
AlaaaDziewczyny A jak myślicie zacząć kurację wieczorem czy rano?
009Ja zaczęłam wieczorem, ostatnia dawkę 4tabletek miałam o 1.45, ale część kuracji I bólu przespałam I polecam drzemki między dawkami , dobrze przespać ból
AkaCześć dziewczyny Zamówiłam Dostałam maila że będą w czwartek Oby jakoś rano Już jestem strasznie zestresowana Czy któraś z was zacznie kurację w czwartek?
MartynaAka wydaje mi się, ze beda jednak pod wieczór. Moje maja byc dziś a ja wciąż czzekam na kuriera 🙁
AlaaaMoje też mają być dzisiaj i nadal czekam.
AkaMartyna dziękuję Dajcie znać jak dojdą do Was
JgLikka dzisiaj wygląda tak samo. Krew leci ciurkiem dosłownie. Lecą skrzepy krwi i mam ból brzucha. Tabletki pomagają. A sytuacja wygląda u mnie bardzo podobnie jak u 009 i nie mam dostępu do lekarza, więc mam nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie i nie będzie potrzebna wizyta.
MartynaAlaaa daj znać jak będą. Ja już się stresuję, że jednak dziś nie przyjdą 🙁
AlaaaMam już kurier dojechał.
AlaaaMam już tabletki.
LikkaJg no ja od wczoraj miałam boleści podbrzusza i leciały że mnie skrzepy z krwia ale dzisiaj już lepiej o tyle że jutro ginekolog i nie wiem co mu powiedzieć
MartynaAlaa a z jakiego jesteś województwa jesli można wiedzieć? Zaczynasz dziś?
AlaaaWielkopolskie. Chyba tak tylko muszę nastawić się psychicznie. A czy miałyscie te tabletki pod nazwą Cytotec?
KpAka ja będę zaczynać we czwartek kurację
MartynaAlaa do mnie wlasnie dzwonił kurier bedzie za ok 20 minut. Mam nadzieje, że z przesyłką wszystko bedzie ok jak tak zaczynam od razu
AlaaaNo dobrze to daj znać czy też dostałaś tych 12 tabletek pod nazwą Cycotec.
MartynaA ta pojedyncza tabletka w porządku ? Z tego co czytalam dziewczyny wlasnie dostawały cycotec.
AkaKp a masz już tabletki? Ja zacznę jak tylko kurier dostarczy
AlaaaTak ta tabletka w porządku.
AkaAlaaa otwierałaś przy kurierze?
AlaaaNie nie otwierałam. Za dużo gapiów było.
009Tak te tabletki to cycotek, rowniez je mialam.
Likka – ja mialam tak wczoraj wieczorem, mocny bol brzucha i krew ciurkiem az wylecialy dwa wieksze skrzepy i sie troche uspokoiło , tak jakby krew chciała wypchac te skrzepy…
MartynaAlaa tak mam 12 tych tabletek. Ale ta pierwsza nie podpisana i troche mnie to martwi, tez tak mialyscie dziewczyny ?
AlaaaNo właśnie ja też mam nie podpisaną.
MartynaCóż chyba pozostaje nam zaufać… ja czekam do 17 i zaczynam.
AlaaaJa tak samo czekam do 17.
009Tak tez mialam niepodpisana, odcieta i tez sie martwilam o to i pytalam, dziewczyny tez tak miały takze nie martwcie sie 🙂
AlaaaA jeszcze napiszcie mi czy jutro jak wezmę te pierwsze 4 tabletki to te 3,5 godz odliczać od rozpuszczenia tabletek?
AgataJa tabletki już dostałam o 15 wzięłam pierwszą puki co nic się nie dzieje . Kurier do mnie wcześniej dzwonił że jest.
MartynaMi tylko przez chwile zrobiło się strasznie gorąco i miałam lekkie zawroty głowy ale juz wszystko się unormowało. Dołączam się do pytania Ali
AgataMnie też takie same objawy oblał mnie chwilowy pot i kręciło się w głowie teraz jest ok .
KpAka tabletki będę miała we środę wieczorem ale zacznę we czwartek brać dopiero
009Liczysz 3.5h od wziecia tabletki a nie od rozpuszczenia, ja tak zrobiłam za rada jednej z dziewczyn na forum i było dobrze wszystko
AlaaaI jak tam dziewczyny?
MartynaU mnie okej nawet w końcu byłam w stanie coś zjeść. Co jakiś czas łapią mnie takie skurcze poza tym wszystko okej, mam nadzieje, że to dobry znak. A jak u Ciebie ?
AgataDziewczyny czy po pierwszej tabletce można normalnie jeść ??
AlaaaU mnie też delikatne skurcze ale tylko jak chodzę.
MartynaAgata tak, mozna normalnie jeść
LikkaZaraz wchodzę do ginekologa trzymajcie kciuki :*
MartynaLikka ja trzymam! daj znać czy wszystko ok! 🙂
LikkaWszystko dobrze oraz brak ciąży 🙂
KpLikka to super wiadomość 😃
MartynaLikka a zamawialas zestaw z tej strony?? tez mialas pierwsza tabletke bez nazwy ?? Super, że się udalo!
AlaaaLikka A co powiedziałaś lekarzowi?
LikkaMartyna tak jestem 5 dni po kuracji i dalej krwawie, lekarzowi powiedziałam że mam okres bardzo obfity i bolesny zrobił usg dopochwowe by sprawdzić czy nie mam ciąży i okazało się że wszystko ok i brak ciąży odrazu zapisał mocniejsza antykoncepcie
BeataMartyna – tak ta jedna tabletka jest bez nazwy i taka osobno.
MartynaDzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście! 🙂
LikkaTakże dziewczyny uda się napewno będzie dobrze 🙂
AlaaaMam nadzieję jestem dobrej myśli.
MariolaHej dziewczyny. Jestem po kuracji i u mnie wygladalo to tak ze tabletki przyszly w poniedzialek o 12. Pierwsza ta duza zazylam o 13:30. Byl tylko bol brzucha. Nastepne 4 od jezyk na drugie dzien i tez dalej nie bylo efektow. Potem nastepne 4 po 3 godzinach. Dostalam plamienia ale nie duzo. Tak samo za trzecim razem. Dopiero dzisiaj po 3 dniach od zazycia tabletek dostalam krwawienie takie jak powinno byc. Skrzepy byly i cala reszta. Jedyne moje objawy to dreszcze i biegunka przy dawkowaniu.
MartynaJa już pisałam w innym wątku ale pozwole sobie napisać jeszcze raz 😉 U mnie wczoraj o 17 byly pierwsze 4 tabletki po których jedynie bolał mnie brzuch i mialam dreszcze. Po drugiej dawce na początku bez zmian dopiero po ok 2 godzinach od przyjęcia zaczęło mocniej boleć i zaczęłam krwawić. Leciały dość duże skrzepy aż w końcu wyleciało coś przezroczystego i galaretowatego (to chyba to?), potem trzecia dawka jeszcze troche skrzepów, ale całą noc przespałam w sumie spokojnie. Rano jeszcze troche krwawiłam a teraz to już bardzo mało, brzuch też nie boli, piersi nie są już tkliwe i wracają do normalności więc chyba wszystko poszło okej? Jak myślicie? 🙂 Byłam na początku 4 tygodnia.
KpHejka zazylam właśnie te tabletke pierwsza 12h I jutro o 14 zaczynam brać te 4 pod język. Liczę że się uda wszystko
BeataMartyna – Myślę że wszystko się udało 🙂
MartynaBeata mam nadzieję, nie mam teraz możliwości pójśc na badania krwi niestety żeby się upewnić :/
,,,,Dziewczyny nie mam już sił . Wszystko się zatrzymało. Wysiadam 🙁
AlaaaWszystko będzie dobrze tylko się tak nie stresuj. Niektóre kobiety zaczynają krwawic po 3 dniach.
,,,,Już zaczynam się dosłownie modlić aby poszło chciała bym aby już było po 🙁
MartynaSpokojnie, weź może kąpiel, poruszaj się trochę i pójdzie 😉
KpCo zrobić jak ma się bardzo silne skurcze
Co można zazyc lub coś podobnego????
AlaaaTabletki przeciwbólowe apap albo innym. Tylko nie rozkurczowe typu nospa.
KpA ciepłe okłady też coś pomogą?
MartynaAlaaa a jak dziś u ciebie? Bo u mnie nadal marnie, lekko plamię i już wariuję czy na pewno wszystko bylo udane :/
AaaaaDziewczyny po ilu się dostanie okres? ja już 4 tygodnie po kuracji
KpOd 4 do 7 tygodni
Kp4-6 tygodni tak pisało *
AlaaaTeż tylko plemię. Mam nadzieję że nam się udało.
AlaaaPlamie *
KpSkończyłam brać wczoraj tabletki ból miałam masakryczny krew leci i leci mega jej dużo I Skrzepy co chwilę wylatuja noc totalnie nie przespana mam nadzieję że się uda
AlaaaZe mnie właśnie wyleciał większy skrzep.
NinDziewczyny, mam pytanie do tych, które po wszystkim udały się do ginekologa ? Czy wszystkie dostaliście antybiotyk ? Jeśli tak to jaki?
NinPozdrawiam Was serdecznie i proszę , żebyście ze mną były w tych dniach( we wtorek mam dostać paczkę ), bo strasznie się boję i nie powiedziałam ani jednej osobie na świecie 🙁
KpHejka dziewczyny czy któraś może wie albo się zna trochę na tym?
Jestem 2 dzień po kuracji krwawie normalnie wydalilam z siebie 3 duże Skrzepy I małe teraz jedynie krwawienie I malutkie Skrzepy. Objawy ciążowe jakie miałam mdłości ból pleców ustapily czuje się Mega dobrze pomimo krwawienie. Myślicie że się udało?
MałgorzataHej dziewczyny ostatnią dawkę brałam wczoraj o 21;30 ale nic się nie dzieje byly tylko dreszcze i biegunka… Czy jest sens dalej czekac? Nie wiem co robic 🙁
UlaCzy to mozliwe, zeby podczas jednej kuracji wszystko sie oczyscilo? Bylam w 4 tyg. Po pierwszej dawce zaczelam krwawic i wydalac skrzepy, ale po ostatniej dawce krwawienie prawie ustalo, jest bardzo slabe, nie wiem co robic
AleksandraUla miałam to samo też 4 tydz. Krwawienie plus skrzep.
TolaJa już krwawie 3 tyg bardzo mocno.
Nie jest to normalne
Boję się bardzo
Co się dzieje???
Eni34Czy po cesarce nie ma żadnych skutków ubocznych czy któraś coś czytała na ten temat?
Magnolia57Ja miałam cc ale to 4lata temu
-
AutorWpisy