Forum › Fora › Tabletki poronne › Oryginalne tabletki poronne
Temat zawiera 941 odpowiedzi, i ma 12 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Tabletki poronne 1 rok, 7 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
AliceIwa
To jak to 4 tydz to może odczekaj…
Jak oczywiście dasz radę.
Bo co u więcej wymyśleć kurczę…
A jak czujesz,że nie dasz rady to weź.
Bo jak masz żyć przez te 2 tyg odcięta od świata i załamana to też nie dobrze…
Pomysł kochana na spokojnie
AliceJa 89
Ewentualnie bete trzeba by było zrobić ze dwie po paru dniach ….i sprawdzić czy spada
Ale np w moim mieście jest to na dzień dzisiejszy nie możliwe bo laboratoria pozamykane
KropkaDziewczyny, jestem już po nie wiem czy się udało. Było tylko plamienie po drugiej dawce 4 proszków. 3 już ledwo na mnie działała, przynajmniej tak mi się wydawało, ale wyszło ze mnie coś co przypominało wątróbkę tak jak wcześniej ktoś pisał. 2 razy, jedno 1cm grubsze i okrągłe drugie z 1,5cm ale płaskie. Rano krwawienie, ale już ustało. Piersi spuchnięte, ale nie bolą. Jak myślicie udało się?
AliceKropka
A miałaś jakieś bóle czy obeszło się bez ?
PysiaKropka w którym tc byłaś ? Napisz proszę czy bolało
KropkaBolało strasznie po pierwszej dawce i musiałam wziąć ketonal i ibuprom, bo miałam wrażenie ze zemdleje z bólu. Przy drugiej bolało nadal ale mniej bo proszki działały. Przy trzecim prawie nie bolało a jak poszłam do łazienki i trochę parłam to nagle znalazłam co znalazłam. Liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to był to 5t1d. Dlatego nie wiem i się martwię ze mało tego wyszło 🙁
KiciuKropka może jeszcze wyjdzie coś dzisiaj. Nie nastawiaj się na niepowodzenie. Myśl że musiało się udać i tyle. Pisz co i jak później
KropkaKiciu mam taką nadzieje, cieszę się, że choć trochę wyszło i te piersi nie bolą. Czytałam, że w 5ty mało co wychodzi, wiec może jednak, ale w poniedziałek idę do gina i na betę zobaczymy jak będzie.
AgulaDziewczyny też jestem już po. Wczoraj o 18 pierwsza dawka, wzięłam stoperan zapobiegawczo. Już po pół godzinie dreszcze, aż miałam drgawki z zimna. Nic nie bolało ale krew leciała. O 22 druga dawka, pojawiły się bóle i znowu drgawki. O północy poszłam do toalety i zobaczyłam jak ze mnie wypada “to”… raczej nigdy nie zapomnę tego widoku. Zaraz potem mega skrzepy. O 2 ostatnia dawka ale wzięłam już Ibuprom żeby móc spokojnie iść spać. Ogólnie nie bolało jakoś bardzo, jak przy miesiączce. Teraz jeszcze troszkę krwawie. Mam nadzieję że nigdy więcej nie będę musiała tego powtarzać. Trzymam kciuki za Was
KropkaAgula cieszę się, Tobie na pewno się udało. Zazdroszczę, ze mało Cię bolało. W którym byłaś tygodniu?
AgulaKropka byłam w 8tc. Życzę Ci, żeby Tobie też się udało.
KropkaAgula, dziękuje. Jesteśmy silne babki, jestem z nas dumna tak czy siak 🙂
AlicePierwsza dawka 4
Godz 10 .
Po około 15 minutach lekki ból brzucha taki jak na miesiączke plus leciutkie skurcze po chwili ustały.
Po 2 godzinach biegunka…
Oczywiście od początku dreszcze zimna …
Za 40 minut kolejna dawka 4 tabletek.
Narazie wszystko ok nawet zjadłam ale krwi i większych bólów zero…
Miałam mdłości po około pół godziny po wzięciu tabletek lecz nie wymiotowałam! Dałam radę…lecimy dalej …trzymajcie kciuki aby coś ruszyło
MagAlice – to jesteśmy razem… ja o 14 przyjmuję drugą dawkę. właśnie zaczęło się lekkie krwawienie. brzuch boli lekko, zobaczymy co będzie dalej
AliceMag
To trzymam kciuki ja za 13 minutek kolejna dawka …oby coś się ruszyło bo to 2 zestaw :/
Magu mnie pierwsze podejście, skończony 6 tc. Tym bardziej mocno trzymam kciuki za Ciebie, ale jak podczytywałam forum, to za drugim razem już raczej się udawało. Daj znać jak się zacznie
AliceMag
U mnie już będzie 7 tc. :/
Oby się udało bo ileż można próbować.
Ogólnie brzuch boli bardziej niż poprzednim razem …. więc daje mi to nadzieję..
Za poprzednią kuracją krew dopiero przy 3 dawce ….
Oby teraz sprawniej poszło bo zwariuje
Pisz co u Ciebie
PysiaJak to jest, że się nie udaje za pierwszym razem ? Jaki jest powód ?
AlicePysia
Moim zdaniem zależy od organizmu kobiety …kazda z Nas ma inny i inaczej reaguje na np leki
Magminęła już godzina od drugiej dawki, zero wymiotów, brak biegunki (chociaż przed kuracją wzięłam stoperan), jest mi dość zimno – pod kocykiem leżę, brzuch boli zaledwię odrobinę mocniej niż podczas okresu, krwawienie takie jak na okres…. nie wiem co o tym myśleć….
AliceMag
U mnie narazie zero biegunki
Dreszcze zimna okropne teraz lekko ustały.
Gorączka ale do przeżycia
Brzuch boli A raczej podbrzusze …mam dość wysoki próg bólu więc jeszcze mnie tak nie boli by wziąć tabletke przeciwbólową.
Krew jak narazie się nie pokazała…
Ostatnia dawka 17.20
AliceOgólnie jak rodziłam córeczkę to wody mi nie odeszły…miałam przebijane bo już były zielone .. więc może coś że mną jest nie tak i tak szybko to nie idzie …
Już różnie sobie to tłumaczę
Ale teraz chociaż jest jakiś ból bo przy 1 kuracji prawie wogole
AliceByłam siku i zaczęłam plamić więc jakiś progres
KiciuTrzymam kciuki dziewczyny, piszcie jak będziecie już po!
MagKiciu a u Ciebie jak? jesteś po/przed? JA stwierdziłam że wstaję z łóżka i poruszam się trochę – i ból wtedy jakby większy
AliceKiciu
U mnie cały czas ból podbrzusza…
Biegunka patrząc na ostatnią kurację słabsza.
Plamie co jakiś czas
Gorączka.
Ale wszystko narazie do przeżycia…czekam na kolejną dawkę 4 szt
KiciuJa zaczynam 1 tabletkę jutro o 8 rano
W poniedziałek dalsza część, więc jak narazie jestem przed
MagDziewczyny – dopiero teraz mogę powiedzieć, że boli mnie podbrzusze. Momentami nawet mocno. Krwawienie cały czas takie standardowe – jak okres. za 10 min ostatnia “dawka prawdy”. Kicia – będę Ci przesyłać pozytywne myśli
AgaMag z tej sttony zamawialss tabsy? Mi die wydaje xe one dzialaja najbardziej od 6 tyg.
Magtak, z tej strony. mam skończony 6 tc.
AgaDaj znac czy sie powiodło, hmm a wydalasz jakies skrzepy?
Magtakie nieduże, ale mam wrażenie że wszystko się wygasza….
MagAlice jak żyjesz?
MagAga – a jak u Ciebie było?
AliceMag
Ból dalej jest . Lecz nie co słabszy
Biegunka lekka
Krew przy sikaniu gęsta, ciągnąca…na podpasce też czasami można ją zobaczyć..
Gorączka trochę zeszła
Bóle lędźwi
Spałam wcześniej i spóźniłam się około 20 minut na przyjęcie 3 dawki 4 tabletek…
Krwawienie zaczęło się w sumie po 3 dawce …
Przy 2 plamienie
AliceMam mieszane uczucia …bo może zarodek obumarł A macica nie potrafi sobie poradzić z oczyszczaniem
AliceMag
Co tam jak tam ?
Ja krwawie…ból zszedł..
Czasami delikatny się pojawia.
Skrzep wyleciał nie duży nie mały ciężko opisać bo nie patrzę …tylko zerkam aby mniej więcej wiedzieć co się dzieje …
Plus takie małe skrzepki wyglądające na “wątróbkę” szczerze jestem wykończona…staram się sobie pomagać w łazience i pre- pomaga!
Staram się dużo pić aby się nie odwodnić bo biegunka się utrzymuje ale jest lekka
Magu mnie ból zszedł, po trzeciej dawce praktycznie już nie miałam bólu. krwawienia też prawie nie ma, malutkie skrzepy wylatywały, ale większego nie widziałam, no może jeden, ale tak szybko, że nawet nie wiem, może mi się wydawało…. chyba kuracja do powtórki… we wtorek ginekolog. Załamana trochę jestem….
AliceMag
Głowa do góry! Jesteś silna …
Ja też powtarzałam i dalej nie jestem pewna
We wtorek ginekolog też u mnie .
Bądź dobrej myśli kochana ! Trzymam kciuki i pisz !!!
MagAlice -dzięki za wsparcie 🙂 pozostaje czekać na cud do rana
KasiaDziewczyny jestem dzień po kuracji, ale raczej nie zadziałała. Moje pytanie z jakich stron zamawiałyście tabletki? Potrzebuje jak najszybciej zamówić
Ewelina92Kiciu juz nie wiadomo czy zamawiać czy nie..
Ewelina92Kasia a czemu myślisz że nie zadziałaly?
KasiaEwelina92 po pierwszej dawce nic się nie działo, dopiero po drugiej zaczęłam krwawić jak bym miała okres i wyleciały dwa skrzepy, po trzeciej dawce już mniej leciało. Dalej Krwawienie mam takie jak w 3 dzien okresu
AgaKasia a który tydzien? Skoro mialas krwawirnie skrzepy moze sie udalo
AliceNie powiem wymęczyło mnie to wczoraj …
Zasnęłam jak dziecko!
Wieczorem znów odczuwalny ból lędźwi
I podbrzusze też dało O sobie znać…
Krew leci od wczoraj…
Dzisiaj wstałam bo obudził mnie lekki ból brzucha ,poszłam siku i wyleciał mały skrzep…
Ogólnie więcej krwi Przy sikaniu…na podpasce też jest ale mniej niż przy okresie ..
Czuje się jak wrak …ale biegunka ustała jak narazie …zobaczymy dalej
MagAlice – trzymam kciuki. Myślicie, że można jutro pójść do lekarza? bo ja chyba nie wytrzymam do wtorku, umówiłam się dodatkowo na jutro ( do innego, nie do swojego – więc u swojego będę już wiedziała co mówić)
AliceMag
Ja czytałam, że 2 dni po aborcji już można.
Ja do wtorku jakoś przeczekać muszę…u mnie teraz ciężko dostać się nawet prywatnie więc musze czekać
Mam nadzieję że wszystko wyjdzie po mojej myśli bo chyba zwariuje jak wyjdzie inaczej …
Nawet niech mnie już łyżeczkują serio .Byle było już po !
Bo nie sądzę by to ze mnie wyleciało..chyba,że nie zauważyłam.
AliceMag
Ale z drugiej strony tak lekarz dzień po dniu …
No nie wiem kurczę…
Ja bym jednak zaczekała ten jeden dzień.
Tym bardziej ,że te tabletki mogą dac znać o sobie do 72 h nawet …jezeli chodzi o bóle i krwawienia …wiec może jeszcze coś się zadzieje jak myślisz
KasiaAga w 8 tygodniu jestem. We wtorek pójdę do ginekologa, ale w razie czego chce już zamówić tabletki
KiciuSuper to powodzenia. Trzymamy kciuki
AgaMo sie wydaje kicia ze tobie soe udalo ale nie oczysvilas sie fo konca
KiciuTzn ja zaczynam dopiero jutro i czy się uda to jedna wielka niewiadoma.
Magdziewczyny – pozytywne objawy jakie mam to: mniejsze cycki (zmieściły się bez problemu w rozmiar który noszę normalnie, bo do tej pory nie było to możliwe i nosiłam stanik o rozmiar większy – zostawiłam jeden po ostatniej ciąży), bez mdłości przygotowałąm synkowi śniadanie, no i poranna kawa była pyszna 🙂 a nie byłam w stanie nawet powąchać kawy przez ostatnie dwa tygodnie 🙂 może więc jest jakiś cień nadziei… trzymam się tego. Martwi mnie tylko mało obfite krwawienie i brak dużych skrzepów – ale może po prostu będzie mnie czekać łyżeczkowanie. zniosę już wszystko
Magno i mam mnóstwo energii 🙂 a wcześniej tylko spałam ….
AgaMag a ty zamawialas z tad?
Magtak, stąd. mam/miałam skończony 6 tc
AgaMag pewnie ci sie udalo tylo musisz sie do konca oczyscic
AgaDajcie znac ……
Magna pewno dam znać. wizytę u lekarza mam jutro (pójdę jeśli krwawienie będzie malutkie, a raczej na to się zanosi) lub we wtorek – jeśli jutro nie pójdę
PysiaJa jestem w 5 tyg i 5 dniu więc to chyba 6 tydzień. Zaczynam jutro.
AliceMag
Trzymam kciuki
Ja wczoraj krwawienie większe niż za 1 kuracją…
Dziś też krwawienie lekkie ale tak to plamienie ….krew bardziej przy sikaniu.
Piersi mniej obrzękniete…energii za dużo nie czuje bo wczoraj się trochę wymęczyłam.
Ale bez mdłości i również mam smaka na kawkę i wogole na mleko gdzie sama myśl o mleku powodowała u mnie mdłości…
Bądźmy dobrej myśli…Trzymam za Nas kciuki, nie traćmy nadziei kochane
AlicePysia
Ta tabletka nie jest opisana ponieważ jest napisane iż U nas jest ona niedozwolona….
AgaKicia ja mam jrszcze czas wiec jesli tobie sie powiedzie z tymi tabsami to ja odkupie jesli ci przyjda z web ok.
AgaJa jux nie mysle irracjonalnie
Agadziekuje, Ja bym sie nie bawila w zadne tabsy gdyby tylko granice otworzyli😞
AgaI daj znac jak poszlo
AliceAga
Ja to samo …ale niestety !
Przyszło nam się męczyć z tabsami..
NeestiJa tez nie mam wyjścia. Mam córeczkę, 10miesiecy. Jestem po cesarce i w dodatku problemy z ciśnieniem. Z partnerem średnio się nam układa i po prostu muszę to zrobić, chociaż strasznie się boje i odkładam to od wczoraj. Dzisiaj wezmę koło 18 pierwsza, żeby jutro mój facet był już po pracy jak zacznę akcje.
AgaI jak dziewczyny u was?
agihej dziewczyny sorry ze się nie odzywałam w weekend wzięłam tabletki i wczoraj wyleciały ze mnie dwa skrzepy juz sama nwm czy dalej jestem w ciąży czy nie
dzisiaj leci ze mnie sluz z różową krwią jest dość gesty przypomina gluta czy ktoś juz się spotkał z takim czymś ? w środe jade do gina upewnić się czy ten koszmar się skończył
AgaZamawialas z tad tabletki ? I ktory tydzień?
agi6 tydz tak powiedziała mi pani gin brałam już drugi raz tabletki moim zdaniem najlepiej wziąć w krotkim odstępie czasowym za pierwszym razem poleciał mi brązowy sluz przy 3 dawce i czułam się ogólnie dobrze na drugi dziń wylecial kawałek skrzepu przyklejony do tampona i na brązowym śluzie się skończyło pisałam do 9 tyg odpisali mi ze kuracja sie nie udała i że trzeba powtórzyć więc powtórzyłam i stało się to co opisałam wyżej martwi mnie ten śluz bo naczytałam sie w internecie ze 90% takich ciąż z sluzem moga być uratowane
agiostatnio nie pojechałam do ginekologa tylko wzięłam tabletki teraz już pojadę bo nie wytrzymam takiego stresu
KiciuAgi przede wszystkim nie stosuj tamponow że względu na większe ryzyko infekcji. Ja dzisiaj początek 6 tygodnia. Pierwsze 4 tabletki pod językiem. Będę pisać co i jak dziewczyny
KiciuRób jak uważasz Agi. Tabletki mogą też zadziałać z opóźnieniem
KiciuDziewczyny minęła h od pierwszych 4 tabletek. Brak jakichkolwiek objawów
KiciuO 9 wzięła mnie lekka biegunka. Nie wiem czy że stresu ze nic się nie dzieje czy że względu na leki
AliceKiciu
Biegunka z leków….
Mnie biegunka po około godzinie od przyjęcia tych 4 szt
KiciuTak tak z leków niestety. Zrobię sobie gorzka herbatę i czekam do 11.30 na kolejną dawkę
KiciuNestee a jak u cb?
AgaAga skoro wylecialy skrzepy to moze zadziałało?
Kiciu10.20 biegunka nadal doskwiera. Przy siku zauważyłam na papierze plamkę krwi.niestety żadnych skurczy. Brzuch delikatnie boli, ale wydaje mi że ze przez biegunkę. O 11.30 druga dawka
AgiDziewczyny starajcie się bardzo dużo pic i jak najmniej chodzić do toalety podobno biegunka wydała lek z organizmu
AgiJutro będę dzwonić o wizytę kochane i wam napisze co i jak bo dzisiaj jest lajtowo nic nie leci już ze mnie piszcie co tam u was
A co do leków mam mieszane uczucia
Mi na ból pomagało picie cieplej herbaty
NeestiKiciu, ja dopiero wzielam wczoraj o 18 pierwsza tabletkę. Dzisiaj biorę miso. Tak jak większość dziewczyn, nie miałam żadnych efektów ubocznych, może trochę bardziej mnie mdlilo i cała noc nie mogłam spać, ale to chyba stres przed dzisiejszym. Może mi się wydaje, ale mam dzisiaj więcej energii
AgiKiciu czy to twoje pierwsze tabletki ? Zamawiaj od razu drugie miałam
Bardzo podobnie napisali mi ze biegunka wypłukała wszystko i ze aborcja się nie powiodła
AgiPrzy tej pierwszej tabletce są tylko lekkie bóle brzucha i mdłości praktycznie nieodczuwalne ja tak miałam przynajmniej
AgiJedz ale raczej takie lekkie rzeczy jogurt banan kisiel i dużo pij
MagDziewczyny -kuracja robiona w sobotę udana – właśnie wróciłam od lekarza. Bardzo lekko przechodziłam, po kuracji byłam przekonana, że nic z tego. Więc głowa do góry. Można to przejść lekko i skutecznie
AgiMag który tydzień ?
MagNie miałam dużego krwawienia, trwało około 2 godziny, zaczęło się tuż przed przyjęciem drugiej dawki, potem zamieniło się w plamienie. nie było skrzepów (może kilka malutkich) , teraz utrzymuje się delikatne krwawienie, macica się oczyszcza. byłam 6 t 4 d ciąży
KiciuMag ja też 6 tydz ale przez tą biegunkę boję się że się nie powiedzie… Ty miałaś biegunkę?
MagPo kuracji byłam załamana – myślałam, że się nie udało. Pierwsze pozytywne objawy miałam następnego dnia rano: totalny brak mdłości, apetyt i taka pozytywna energia do życia, w ciąży miałam strasze mdłości i ogromną senność.
Magnie miałam biegunki – godzinę przed kuracją wzięłam stoperan. ale na to są dwie szkoły – jedni mówią aby nie brać, bo może hamować skurcze, inni z kolei aby brać, by nie wydalać leku z biegunką
MagKiciu, Agi – trzymam kciuki. Alice – jak żyjesz? Przechodziłyśmy w miarę podobnie w sobotę.
KiciuDruga dawka pod językiem. Zauważyłam że zaczyna cieknąć więcej krwi na podpaskę. Narazie żadnych skrzepów. I biegunka chwilowo ustala. Oby było ok dziewczyny!
NeestiKiciu trzymam kciuki!
AgaNessti odp.jak u ciebie
MagAga – tak, z tej strony zamawiałam
-
AutorWpisy