Forum › Fora › Tabletki poronne › Oryginalne tabletki poronne
Temat zawiera 941 odpowiedzi, i ma 12 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez Tabletki poronne 1 rok, 7 miesięcy temu.
-
AutorWpisy
-
KiciuDziewczyny kichnęłam sobie i wyleciał ze mnie ok 3 cm skrzep. Ale to raczej jeszcze nie to. Krwawienie mniejsze niż moja miesiączka. I narazie 1 skrzep. Biegunki nie ma
AgaKiciu a ty bez stoperanu?dziewczyny dajcie znac bo ja przed….
AgiJa przy kichaniu miałam ogromny ból ale nic ze mnie nie leciało tylko przy siusiania a do tego ten śluz dramat cykam się strasznie
Mag czy piersi dalej są nabrzmiałe i bola cię ?
KiciuBez, biegunka tylko przez 2 h od przyjęcia pierwszych tabletek. Teraz cisza i spokój
MagAgi – jedyny objaw ciążowy jaki mi został to właśnie bolące piersi. Na drugi dzień po kuracji zmniejszyły się o rozmiar (czyli wróciły do stanu normalnego), ale nadal są bolesne.
AgiTo u mnie są nadal duze 🙁 ehh straciłam już nadzieje
AliceAgi
U mnie też jeszcze nie zmalały…tylko,że już nie bolą
Jutro gin, napiszę czy się udało
Trzymajcie kciuki bo nadzieja już mi się kończy:/
KiciuDobra dziewczyny działo się. Usiadłam przy jedzeniu i momentalnie cała podpaska zrobiła się mokra, aż mi spodnie przebiło. Poszłam na toaletę i wyleciało z 4 takie wyczuwalne większe skrzepy. Cała toaleta we krwi. Dostałam biegunki po jedzeniu. Wszystko co zjadłam wyleciało. Nadal krwawie. Za 15 min ostatnia dawka. Jeżeli teraz zarodek że mnie nie wyleciał to nie wiem….
AliceKiciu
Trzymam kciuki, pisz jak poszło
NeestiKiciu a przypomnij który to tydzień?
KiciuWedług daty ostatniej miesiączki początek 6 tygodnia. Mam ostatnia dawkę pod językiem. Wyleciało ze mnie już tyle skrzepów i krwi że jesli nie wyleciało to co powinno to będę w szoku.
NeestiMoże zrob jutro betę?
KiciuMyślę że po prostu musiało wszystko wyjść. Za dużo krwi i wielkich skrzepów. Pójdę do ginekologa kiedy przestanę krwawić
NeestiMam nadzieje, ze ci się udało. Nawet jeśli nie to z zestawem napewno pójdzie. Ja biorę misi za 2 godziny. Strasznie się boje.
KiciuDla mnie najgorsze to była biegunka. Strasznie dużo płynów przez to straciłam, już nie mówiąc ile krwi też ze mnie wyciekło. Ja bólu praktycznie nie czułam, czasami było tak jakby mi jajniki uciskało. Mam nadzieję że ostatni raz byłam na kibelku bo muszę się zacząć powoli regenerować
NeestiJa się boje, ze zwymiotuje. Bo mam straszne mdłości
KiciuTabletki nie są złe w smaku. Wydaje mi się że ważne żeby też się za szybko nie rozpuściły. Jak pisze pół h to pół h. To co zostało pod jezykiem połykałam z kawałkiem czekolady dla osłody.
NeestiZaczynam dziewczyny. Biorę miso
AliceNeesti
Pisz jak tam będzie wszystko przebiegać!
Trzymam kciuki
NeestiJak na razie to czuje takie odrętwienie w buzi. Boli mnie brzuch, ale to typowo ze stresu.
NeestiPojawiła się już krew. Dość szybko
AliceNeesti
To u Ciebie bardzo szybko…u mnie dopiero po 3 dawce 4 tabletek…
Ale to dobrze !
NeestiPojawiła się biegunka. Krwi nie ma jakos dużo
AliceNeesti
Mi właśnie przy 1 kuracji krew pojawiła się dopiero 2 razy przy sikaniu po 3 dawce 4 tabletek …
W sobotę robiłam kolejną kurację i już był progres bo przy 2 dawce 4 szt plamienie brązowe z lekką krwią…po ostatniej dawce 4 szt krew przy sikaniu w sumie za każdym razem plus tego na podpasce..mniej obficie niż przy okresie ….
Myślę, że też mało tej krwi miałam ale niektóre dziewczyny pisały, że też miały mało krwi i wszystko się udało…
Nie wiem od czego to zależy…
Miałam skrzepy ale ciężko stwierdzić czy wypadło co miało czy macica nie potrafi się oczyścić…takze bądźmy dobrej myśli!!!
NeestiChyba się udało! Wyleciało ze mnie coś większego, nie patrzyłam wiec nie wiem czy to to, ale myśle ze tak bo bóle jakby ustały. Są odczuwalne ale już znacznie mniej. Ale na wszelki wypadek wezmę jeszcze 2 tabletki za 3 h
AliceNeesti
Super ! Za pewne wyleciało co miało wylecieć jak ból ustał…
Ja też bym na twoim miejscu wzięła…nawet po to by się do końca oczyścić. Takie moje zdanie
NeestiMyślisz, ze mogę jutro zrobić betę?
AliceNeesti
Myślę, że tak ale za dwa dni musiała byś zrobić znów bete by zobaczyć czy spada
NeestiNo tak. To chyba się rano wybiore
KiciuNeesti super że tak sprawnie to poszło. Ja się męczyłam w sumie 7h. Ja jeszcze krwawie, mam nadzieję że nam się udało
AgiBoże dziewczyny jak ja wam zazdroszczę ze tyle krwi i mogło się udać ja tez już bym chciała mieć za sobą wszystko a ten ból piersi jest okropny i ból brzucha
AliceAgi
Tobie też się w końcu uda !!!
Widzisz ja robiłam 2 raz kurację i dalej mam obawy …pocieszam się, że był jakiś ból i krew…ale co dalej
Jak jutro się dowiem ,że jednak noc z tego to na prawdę psychika chyba padnie całkiem, portfel to też coraz cieńszy i zero pewności, że za kolejnym razem się uda .
Jestem dobrej myśli-musze !!
Tak się boję jutrzejszej wizyty u gina, że szok !
AgaNeesti , Kivia mapewno wam sie udalo trzymam kcikuki bo ja mam wszystko przed soba.
NeestiWczoraj koło 1 jeszcze wyleciał drugi skrzep, ale był taki o nieregularnym kształcie. Pierwszy czułam, jakby wypadła ze mnie piłeczka kauczukowa. Myśle, ze jestem już po, dzisiaj obudziłam się bez mdłości i pełna energii
AliceNeesti
Ja dziś do gina…boje się jak nie wiem co!
Ale chce mieć to za sobą.
AliceAga
Dasz radę i Ty !!! Ja się też z tym wszystkim męczę:/ i dalej ta niepewność…
PaulaMasakra 4 testy wszystkie negatywne, mija 6 tydzień brak okresu, a ciągle czuje jakby coś się przesuwało na dole, piersi nie mam obolalych wszystko niby w normie, ale dziwi mnie brak okresu czasami mam straszne bóle kręgosłupa promieniujące na przod nie wiem co to może oznaczać, ginekolodzy pozamykani…
AlicePaula
U mnie też przyjmują tylko w zagrożeniu życia…
Musiałam troszkę naściemniać położnej aby mnie zapisała na wizytę…
A bete dała byś radę zrobić? Tak w odstępie dnia dwóch? Bo potrzeba zrobić dwa razy bete i porównać…jak rośnie to znaczy ciąża A jak w normie czy maleje to jej brak …
Bo po tu więcej poradzić w takiej sytuacji
AgiAlice do mnie dzwoniła pani ginekolog właśnie ze dzisiaj nie jest w stanie mie przyjąć bo Wgl jej dzisiaj w pracy nie będzie kazała jechać do szpitala a co jak szpital zamknięty chore ja juz po mału fiksuje a łzy to same cisną mi się normalnie horror po niedzielnej kuracji trochę w poniedziałek śluzu teraz zero kwi
AliceAgi
Serio !!! Masakra jakaś…
Nie dość, że człowiek ledwo żyje psychicznie to cały czas pod górkę…
Ja coś czuję, że to też nie będzie mój dobry dzień Aaaah za godzinę gin :/
AliceAgi
Ale czytałam, że z tą krwią jest różnie…
Ponoć osłabia się łanie krwi po 24 h …tak właśnie wyczytałam….kurcze tysiąc myśli…ja mam czasami plamienia brązowe
AgiAlice ja nie mam już nic koge chodzić bez podpaski bo sucho jak na pustyni pisz kochana co i jak chociaż może będę miała nadzieje jak ty zakończysz wszystko
AliceNie ma co :/ byłam u gina
..wizyta jutro o 8.30 ponieważ nie przyszłam z pełnym pęcherzem i nie ma jak mi zrobić badania ….czy wszystko tam gra
Kolejny dzień męczarni psychicznej !!!
Jak wytrzymać do jutra …po co ja poszłam siku :/
AgaPierwsze slysze z reguły wladnie kazdy lekarz zaleca skorzystanie przed wizyta z toalety
NeestiDokładnie. U mojej pani doktor nigdy nie ma problemu. Nie ważne czy pęcherz jest pełny czy pusty. Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
AlicePowiedziała, że dopochwowo zrobić narazie nie może i że brzusznie będzie więc musze mieć pełny pęcherz A najlepiej wypić niegazowanej wody przed badaniem około 1 czy 1,5 l
A różnie raz na NFZ A raz prywatnie zależy jak z terminami …
Przez tego wirusa mają dziwne nakazy wprowadzone …położna mi to tłumaczyła…
Że dopochwowo starają się używać jak już na prawdę jest coś nie tak…
No cóż poczekam do tego rana ! Masakra jakaś
A ja jeszcze jak się stresuje to latam co chwilę siku z tego stresu …
AgaNessti q ty kiedy idxiesz sprawdzic? Ja mam 2 tyg.tak wyszlo z bety kiedy mam..
?
AgaNiby ze od 4 najszyciej juz sama nie wiem
NeestiJa dzisiaj napisze do ginekologa, ze podskoczyło mi ciśnienie (mam problem z nadciśnieniem, przy pierwszej ciąży leżałam przez to na patologii). Jutro rano zadzwonię, ze w nocy miałam krwawienie i mocny ból brzucha. Mam nadzieje, ze jutro mnie przyjmie między pacjentami
AgaA jqk myslisz kiedy mam zaczac?
NeestiTeoretycznie od razu można wykonać, ale poczekałabym teoche jeszcze
AgaNessti u ciebie ma 100% sie udalo a dkoro juz nawet nie krwawisz to pewnie sie oczyscilas
NeestiNo ja jeszcze krwawię, ale tak jak pod koniec okresu. Ciezko mi doradzić jak to działa z samym miso… hmmm może rzeczywiście poczekaj do 4 tygodnia. To jest tak małe, ze nawet nie zauważysz pewnie
NeestiRóżnie mówią. Niektórzy żeby jak najszybciej, inni każą czekać. Nie jestem ekspertka.
KiciuJa się czuje dobrze. A w zasadzie to bez zmian,ponieważ gdy nie to że nie dostałam okresu i zrobiłam test ciążowy to bym nawet nie wiedziała że w niej jestem. Zero nudności, senności i czekokolwiek. Kawy nawet nie pije. Więc nie mam porównania czy się udało czy nie. Cycki i brzuch bez zmian tak mi się wydaje. Czasami zakuje mnie jajnik, raz lewy, raz prawy… Myślę żeby się umówić do ginekologa na przyszły tydzień, ale nie wiem jak to rozegrać. Mieszkam na wsi, pewnie ma pełno pacjentów.
NeestiKiciu, a jakbys zrobiła betę ? Czy nie bardzo masz jak?
KiciuWłaśnie nie za bardzo. Ewentualnie za 2 tyg dopiero jak chłopak wróci to pojedziemy gdzieś dalej gdzie nie będzie problemu
AgaKicia jest jescze pozamaciczna..
KiciuNie sądzę, czuję się dobrze. Pozamaciczna daje objawy
NeestiSpróbuj się umówić. Powiedz, ze dostałaś mocny ból brzucha i krwawienie
IwaAga
Ja bralam 1,5 tugodnia temu tabletki z tej strony byl to u mnie 3/4 tydzien i chyba nie zadzialaly po 3 dniach od kuracji bylam u ginekologa i wsumieis Nic mi nie powiedzial oprocz tego ze widzi tarcze zarodkowa i pecherzyk wiec wywnioskowalam ze pewnie sie nie udalo kupilam 2 zestaw i chyba jutro zaczynam powtorke
AgiNeesti ja dzisiaj dzwoniłam do każdego jakiego znalazłam w okolicy powiedziałam ze krwawię i strasznie boli mnie brzuch powiedziano ze mam udać się do szpitala ew wziąć tabletkę nosze czy coś innego i się położyć bo tak będą mnie w szpitalu leczyć usłyszałam taka odpowiedz od 4 ginekologów identyczna dosłownie jakby byli w zmowie
AgiIwa a krwawiłaś normalnie ?
AgiAlice kochana pisz jak coś jutro bo strasznie się stresuje toba tez
NeestiAgi, nospa nie jest najlepszym pomysłem, bo działa rozkurczowego, a tobie właśnie wskazane jest kurczenie się macicy, wiec nie bierz jej przy przyjmowaniu tabletek.
AliceJestem już po wizycie tylko wejść tu nie mogłam nie wiem czemu …
Po wizycie U Pani ginekolog 8 jej minie jestem dobrej myśli…
8 tc .
Pęcherzyk ciążowy 3 cm A w nim nie ma nic!:)
Kazała przyjść za tydzień.
Jestem dobrej myśli
AgaAlice no to pewnie sie udalo…
AlicePewnie myśli, że do tygodnia się coś pokaże…ale z tego co pamiętam to już w 8 tyg widziałam moją córcie na usg:) także myślę, że zarodek obumarł ale problem jest głębiej…po prostu mój organizm nie potrafi się sam oczyścić i pęcherzyk został…ogolnie kawka rano smakuje jak 2 miesiące wcześniej!!! Nie mam mdłości…dam znać za tydzień:) ale już mi lepiej psychicznie
AgaAlice a ty mialas 2 próby?
AliceAga
Tak 2 🙂
AliceTak coś czuję, że będzie łyżeczkowanie tak jak myślałam od początku…watpie,że coś się zmieni już w tym tygodniu i nagle się pojawi ..bo za drugą kuracją już była krew ,bóle i wogole ..mam wysoki próg bólu więc nie uważałam, że to jakoś bardzo bolało
1 kuracja krew przy sikaniu i zero wszystkiego tylko biegunka
2 kuracja już jazda była-krew ewidentna przy każdym sikaniu i trochę na podpaskach…
Dalej mam plamienie brązowe
A ja mam już chyba taki organizm po porodzie też mialam łyżeczkowanie…wcześniej wody nie odeszły więc myślę, że problem jest we mnie
NeestiAlice, super! Daj znac, co dalej
NeestiJa dzisiaj idę na 18.40. Ciekawa jestem, co mi powie, ale myśle, ze wszystko będzie okej. Czuje się świetnie, lekko plamie i odczuwam lewy jajnik co jakiś czas.
AliceNeesti
Daj znać koniecznie !!
AgaNessti trzymam kciuki, ja jeszcze mysle xe jak do miesiaca otworza granice to na ….bo mam blisko ..zobaczymy.
NeestiAga, ja bym się chyba bała. Podobno farmakologiczna bezpieczniejsza
AgaJa mowie o klinice opieka lekarska , warunki i pewność. ..zobaczymy jak z czasem.zawsze inna opcja
AgaAllice a jak bylo z innymi dziewczybami? Jestes juz tu dlugo na fotum udawalo sie za 1 rszem?
AliceAga
Jestem od jakiś 3/4 tyg…przewertowałam to forum od góry do dołu i najczęściej za 1 lub 2 razem dziewczyny pisały, że się udaje ..
Za pierwszym też ich było sporo ale większość, którym się nie udawało była w 4/5 tyg…a czytając wywnioskowałam, że najlepiej w 6/8 tyg…
Ja robiąc w 6 tc miałam tylko ociupinke krwi …
A powtórzyłam przy 7 tc i paru dniach bodajże
I idąc do gina jestem/byłam już w 8 tv 1 dzień
Także coś w tym musi być
IwaAga
Przy pierwszej kuracji mialam tylko krwasienie przy sikaniu mialam w piatek brac drugi zestaw ale to bedzie 6 tydzien niewiem czy nie za wczesnie
AgaIwa a sprawdzalas czy przy 1 kuracji nie poszlo?
AgaI ile mialas przy 1 kuracji tygodni? Znow z tad zamawialas?
IwaAha
Po 1 kuracji bylam u Gina i powiedziala ze jest pecherzyk i tarcza zarodkowa ale [oczytalam i to wcale nie musi znaczyc ze nie poszlo to byl poczatek 4 tugodnia kazal mi ginekologa przyjsc za 2 tygodnie czyli teraz za tydzien tak mysle czy zanim wezme to najpierw nie pojsc ale najgorsze jest ta niepewnosci juz wariuje niby [o kuracji minely mi mdlosci ale czasem mysle ze juz sobie wmawiam pisalam tez maila opisalam Moja wizyte CO radza to odpisalo ze zarodek mogl obumrzec tylko tego nie widac
IwaAha
Tak zsmawialam z tej samej strony
AgaTo moze sie upewnij najpierw zanim …albo beta
AgiJa jutro 15:30 gin ciekawe co mi powie
Strasznie się boje
AgiJa np nie miałam Wgl mdłości bolały mnie strasznie piersi i brzuch później spóźniał mi się okres zrobiłam test i wyszedł pozytywny😏
NeestiAgi, test może wychodzić pozytywny nawet do kilku tygodni po poronieniu. Najlepiej zrobić betę i powtórzyć po paru dniach żeby sprawdzić czy spada.
NeestiGinekolog potwierdził poronienie. W poniedziałek mam kontrole, czy się oczyszczam, mam nadzieje ze się obejdzie bez łyżeczki.
AsiaJak zdobyć tabletki poronne?
KiciuNeesti super cieszę się bardzo. Coś się dzieje z tą stroną nie mogę na nią wchodzić. Ja nadal trochę krwawie. Próbowałam się umówić do ginekologa ale nic z tego, podzwonię jutro, może uda mi się gdzieś zapisać. Czuję się nieźle, jedyne co mnie martwi to cały czas ból jajników, raz lewy raz prawy.
NeestiKiciu, u mnie to samo. Forum nie chce się załadować. A jeśli chodzi o jajniki to tez mnie boli lewy. Ginekolog powiedziała, ze ma prawo boleć
NeestiAsia, który tydzień?
AgaAgi ja mam to samo objawy , a po nadal cie bola piersi?
AgaKiciu jak sie udało odwzwij sie do mnie…
KiciuLaski ja chyba zwariuje ze stresu. Brzuch nie spadł, nadal jest balonik na dole – widać to ponieważ jestem dość szczupła, cycki nie zmalały… Jajniki bolą jak bolały… A ginekolog dopiero po 10 najwcześniej
AgaNessti zszdroszcze ze jestes po.
AgaKicia ztob bete i wez te drugie w tazie czego
AgiAga tak mam dzisiaj mdłości i nie wiem czy to ze stresu czy po prostu dalej jestem w ciąży dzisiaj o 15:30 wszystkiego się dowiem jadę do ginekologa
Czuje ze nic nowego się nie dowiem oprócz tego ze z ciąża jest wszystko Okey 😕
AgaDaj znac agi badz dobrej mysli
-
AutorWpisy